Jag missade väckningen

Mina amaryllislökar visar fortfarande inte ett enda tecken på liv och när jag googlade för att se vad jag kan ha gjort för fel visade det sig att jag missat väckningen. Enligt ett flertal sidor ska man sätta löken över ett glas med vatten när man vill väcka den. Själva löken får inte nudda vattnet utan bara rötterna och ett dygn ska de få möjlighet att suga åt sig vattnet. Det missade jag helt! Jag bara planterade mina och vattnade dem lite. Nu står de där och det är ju tur att jag köpt mig ett par ”riktiga” lökar som är på gång. De kommer garanterat att blomma till jul (om inte före).

En av förra julens vackra amaryllisar

Idag blåser det småspik (mammas uttryck) och det är riktigt kallt och ruskigt ute. Jag tog en promenad till soprummet efter lunch och det räckte mer än väl. Jag håller mig nog inne i go’a stugvärmen resten av dagen tills det är dags att gå på en grannbjudning och då behöver jag nästan inte gå ut alls, för det är ”grannen ovanpå”, med dörren bredvid min, som bjudit mig och några andra på en bit mat i kväll.

Ha en trevlig lördag och en lugn och fin första advent!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

6 svar på Jag missade väckningen

 1. Znogge skriver:

  Vilken blomsterprakt! Amaryllis är verkligen en tacksam blomma.

  Tack och det samma 😀
  Kram

 2. Anna/notonmusic skriver:

  Amaryllis har jag aldrig provat på att ”överleva” men jag har något barndomsminne av små stjärngossestrutar som sattes över lökarna… Kan tänka mig att det blåser hos dig också! Till och med här tar det i så lilla Dalälven vinglar till då och då…

 3. Så praktiskt att gå på fest så nära! Man kan ta ett glas vin, man slipper bry sig om ifall det är halt. man slipper ha en massa ytterkläder! Vi bor granne med min syster och det är så skönt när vi är där på middag.
  Vi har en amaryllis, som stått i trädgården i sommar, som vi nu tagit in, men det kommer bara bleka blad…får nog köpa en ny!
  Kram, Monica

Kommentarer inaktiverade.