Jag oroade mig i onödan

-2° och väldigt växlande väder är det idag. Ena stunden skiner solen, nästa vräker snön ner. Vi fick massor av snö i natt och i morse och Åke har haft fullt jobb med snöskottning hela förmiddagen.


Igår kom det en hantverkare från När bygg och satte igång med renoveringen av skorstenen. Jag måste ju säga att jag har gått och oroat mig över detta alldeles i onödan. Han började med att täcka hela ingången och varje trappsteg upp till andra våningen med plast, för att han inte skulle smutsa ner och sen gick det som ett huj att laga skorstenen. En stor dammsugare hade han med sig också och så fort han skräpat ner något så dammsög han och inget damm och inget sot spred sig i omgivande rum. Det blev ingen smuts alls över för mig att ta hand om! Idag har han varit och gjort det sista och när han tagit bort all plast, var det bara att torka av trappan med en fuktig trasa.

Nu ska skorstenen kontrolleras av sotaren, sen kan vi börja elda igen. Nästa vecka kommer snickarna och fortsätter renoveringen av rummet och så ska det komma en målare och spärrmåla. Vad jag har förstått så ska spärrmålningen göras för att ingen brandlukt ska sippra ut.

Kunde nu den där slamtömningsbilen komma också så skulle det kännas riktigt fridfullt! Maken vågar inte lämna gården, för han måste vara med och dra slang, säger han. Det är ganska långt till brunnen och om man inte är med och hjälper till får man betala extra. Jag har erbjudit mig att lämna ett bidrag till slangdragning, men det har blivit avvisat, så nu sitter jag här på vakt medan maken vilar middag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.