Jag skyndade mig ut….

…på en promenad nu på förmiddagen, för i eftermiddag är det 50/50 risk för snö över ön och inte bara snö utan snökanoner. Snökanoner är ett begrepp som jag inte vet mig ha hört talas om förrän de senaste åren, men det låter hur som helst inte trevligt alls.

Vi har bara ett par grader varmt och det flög något otrevligt i luften då och då på min promenad, men det var skönt att komma ut ett tag i alla fall. En hund skällde så att det ekade i skogen, det var en stövare som höll på och drev något villebråd. Den kom springande mot mig på skogsstigen, tystnade, nosade och for runt, runt, sedan vände den och sprang tillbaka, hittade sitt spår och satte igång att skälla igen. När jag gått rundan och nästan var hemma hörde jag den fortfarande.

Nu är det dags för lunch och i eftermiddag ska jag ta och städa lite i min klädkammare och i förrådet under trappan. Det börjar se lite rörigt ut där och tänk om jag glömmer stänga dörrarna och någon skulle titta in och få se oredan. 😉

– Bertil, sa min faster, lätt stressad mitt i julstöket, nu får du ta och städa dina skrivbordslådor!
-Jaha, sa han med ett förvånat tonfall, ska de stå öppna i jul då?

Ha en fin torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

18 svar på Jag skyndade mig ut….

 1. Lambergsfrua skriver:

  Här virvlar lätta snöflingor kring i luften och vi har nollgradigt. Nu går det inte att blunda för fakta längre – vintern är här. Hoppas den där lyckades driva fram något vilt till sin husse – en harpalt eller ett rådjur kanske.

  Jag tycker det är ett helt företag att komma igång med undanplockning i garderober, skåp och lådor, därför tar jag oftast bara en liten del i taget. Klädkammaren är ett stort projekt, som nog kan hålla dig sysselsatt ett bra tag;) Jag tror ju besökare kommer att titta in där, men man känner sig väldigt nöjd med sig själv, när ett sådant projekt är klart. Så lycka till!

  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Ja, nu är det vinter på gång och enligt olyckskorparna i Expressen ska det bli en riktig vargavinter. Brrr.. 👿

   Insatsen i klädkammaren blir inte så märkvärdig, jag ska bara plocka i ordning lite. 😉
   Kram!

 2. Raija skriver:

  Ha ha ha…skrattar gott åt de sista raderna.

  Så snön börjar nå er också. Här har det äntligen lugnat ner sig med nederbörd, efter flera dagars fallande med först massor av regn och igår gick det över till snö, som än så länge får ligga kvar på backen.

 3. Znogge skriver:

  Någon sorts ny väerkatastrof förmodar jag. Allt ska göras så dramatiskt numera. Inte en kanon i sikte här 😉

  Kra

 4. Hejsan Ingrid !

  Jag var bara ut i morse och hängde upp en varm talgboll,
  Aili grannfrun som förbjöd mig mata har hängt upp -”- ar i
  sin syren.Kanske fritt fram för mig ,har hängt i den, som nu
  står utanför hennes staket.

  Det vräkte ner i går kväll tre-5 cm kom det nog.

  Ser fint ut,Tyvärr är nätet snöbelagt.Mailade att de inte
  fullföljt uppdraget,undrade när de tänkte komma tillbaka.
  Inget svar än. Är så himla förgrymmad.

  Må så gott.

  Kram Majsan

 5. Gunnar skriver:

  Ser ut som vi slipper snö här idag. Hörde av dottern att det hade kommit några cm i Sthlm till glädje för henne och vårt lilla barnbarn.
  Det är ett imponernade väderkorn som hundar har. Att dom kan skiljamellan alla ilika dofter och spåra är nästan obegripligt.

 6. Laila Östergren skriver:

  Skönt med en promenad. Jag skyndade också ut i förmiddags efter att ha fuskat flera dagar. Det var uppehållsväder hela tiden. Hade också tänkt börja städa lite men så blev det inte. Har pulat med lite annat, bl a tvätt, i stället.
  Maken rapporterade att det kom lite snöflingor på Fröjelskogen när han körde hem. Här har jag inte sett några än.

 7. Skogsnuvan skriver:

  Snökanoner har jag inte hört talas om men här är det i alla fall ett ymningt snöfall och det gillar jag inte ett dugg. Jag har inte börjat städa något ännu och inte ska det bli mycket heller. Det känns som viktigare att städa efter jul istället. Det där med böckerna var kul Jag tror jag ska göra den. Ikväll är det Zumba som gäller men jag har lite ont i ryggen så jag får försöka ta det lugnt. Vi satt hela dagen på golvet och gjorde kransar igår och man börjar bli gammal och tål inte sånt

  • Ingrid skriver:

   Snökanonerna bildas då kraftiga vindar ”plockar upp” fukt ur havet och som sedan sveper in över land i form av mycket snö. 🙁

   Lycka till med Zumban och ta det lugnt! 😉

   Kram!

 8. Bettan skriver:

  Har kommit små små fjun men inte mer till & från hela dagen. Ibland knappt så man såg dem =). Men jag är ingen älskare av snön det får jag villigt erkänna. Men visst finns det alltid för & nackdelar med den.
  Önskar dig en god natt & fin kommande morgondag. Kramis

 9. Margit skriver:

  Här har det snöat LITE på marken så det lyser upp en aning och vi har – 2,3 grdaer. De ska väl bli kallare nu i helgen!!!
  Har tänt ALLA Adventsjusstakar NU i kväll. Hade tänkt vänta tills i morronbitti, men kunde inte hålla mej…
  Kram och önskar dej en TREVLIG HELG!!!

Kommentarer inaktiverade.