Jag sorterar och sorterar

En hög för mig, en hög för sopsäcken och en hög som barnen får ta sig en titt på. Är det inget de vill ha får det gå på auktion. Jag vet att man borde ha en egen loppis, men det orkar jag inte med. Ångesten ligger på lut!

Jag har varit ganska ostrukturerad idag och varit och tittat både på vinden, i källaren och i salskammaren. Inte kunde jag ana att jag hade så många blomkrukor i plast (ja, inte i salskammaren förstås, utan på vinden och i källaren), en hel stor sopsäck fick jag ihop och då har jag ändå sparat några stycken för kommande behov.

Det är tur att vi har ett stort förråd till lägenheten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Flytten. Bokmärk permalänken.

22 svar på Jag sorterar och sorterar

 1. BARBRO skriver:

  Herre gud Ingrid det verkar så jobbigt. Inte minst för hjärnan,det blir många tänk!
  Kram!

 2. Birgitta skriver:

  FY fy fy. Flytt är det värsta jag vet. Sist, för 3,5 år sen skulle jag flytta. Men glömde tömma källarförrådet som var fullt. Det blev så bråttom att vi fick slänga rubbet, utan att titta i vad som fanns i säckarna. Än i dag vet jag inte vad som slängdes och vad jag egentligen saknar :-S.

  Jag tycker nog du är ganska strukturerad. Men ibland blir det så att man är både här och var och det blir varken hackat eller malet. En fullt mänsklig egenskap. Du är urduktig. Men ta det lugnt. Överansträng dig inte. Du skulle kunna sätta upp lappar efter 2 händiga trevliga tonåringar som tar fram allt, du tittar och pekar, och så slängs det eller sparas.

  Kramis!

  • Ingrid skriver:

   Själva framplockande är det minsann inga problem med, det är att bestämma vad man ska göra med grejorna som är det knepiga.
   Idag har jag i alla fall kopplat av från sorterandet.

 3. Eva skriver:

  INTE ANGEST MAMMA

  jag skrev mailet INNAN jag làste det hàr inlàgget 🙂

  nu skall jag gà och titta pà Edoardo som skall spela fotboll

  kramar

  eva

 4. Kicki skriver:

  Åh, kära nån, det blir mycket som ska gås igenom. Jag fattar inte hur du ska kunna decimera allt, så det blir lagom kvar till en 2:a. Det är då en himla tur att du kan lämna kvar hos sonen som tar över.
  Ta det lugnt!
  Kram Kicki

  • Ingrid skriver:

   Det är jättebra att Bosse tar över, men jag vill ju gå igenom allting och tömma så mycket som möjligt. Han har ju också ett hem som ska flyttas 😉

 5. Znogge skriver:

  När min pappa dog och ena huset såldes så genomgick vi en liknande process. På gott och på ont men tidskrävande och jobbig på många vis…

  Kram

 6. Elisabeth skriver:

  Det är inte klokt så mycket som finns undanstoppat.
  Egentligen skulle man behöva flytta vart femte år för att få lite utrensat.
  Jag håller på att rensa ur pärmar. Ser med glädje att det blir luftigare i bokhyllan.
  Visst väcker det massa minnen och känslor när man håller på. Låt känslorna komma. Att flytta efter lång tid är också ett slags sorgearbete som man ska igenom, ven om man ser fram emot det nya. Kram Elisabeth

 7. Agneta skriver:

  God kväll, vännen!
  Jag avundas dig verkligen inte, men samtidigt är dt sknt att bli av med en massa ting som bara samlar damm. Du får väl ta en bunt med Postitlappar och skriva på dom, klistra en på allt du ser, så blir det kanske lättare sedan att sortera?
  Nattiskram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Jag håller med dig, det ska bli skönt att få bort en massa saker som legat i gömmorna och inte använts på åratal.
   Jag hoppas att natten varit lugn och att solen skiner på er i Göteborg! Här är det en jättefin morgon.
   Kram

 8. Gunnar skriver:

  Det låter jättejobbigt. Jag skulle ha jättesvårt och jag förstår att det tar emot att ha loppis. Hoppas att barnen kan mycket. Det känns ju lättare.

  skönt för Dig när ni är igenom detta och kan få en nystart.

 9. Hejsan Ingrid !

  Läste det som att Stenstugu stannar i familjen.Det var väl skönt.I och för sig.Då behöver Du ju inte tömma det helt och hållet.På en gång.

  Det blir många nostalgitripper och kanske några tårar med för alla minnen som dyker opp.
  Tänker på Dig.

  Kram Majsan, Mi

 10. Ama de casa skriver:

  Det är jobbigt att göra, men skönt när det är gjort 🙂

 11. Ama de casa skriver:

  sv: Jag har helt missat den där vågen som svepte in över A Curuña. Konstigt. Det måste ha varit massor på tv om den här och vi bodde ju i Spanien då. Det måste ha varit när vi var och åkte skidor i alperna. Det brukar vi göra i mars, och då tappar man lite kontrollen vad som händer i världen. Utan internet och tv och så…

Kommentarer inaktiverade.