Jag valde kubb

Efter lite diskussion med mig själv och sonen i morse bestämde jag mig för att strunta i Antikrundan och svänga upp till Väte och titta på kubbtävlingen en stund på förmiddagen.

På vägen till Väte hamnade jag bakom en stor åbäkig skördetröska som tog upp nästan hela vägen och bakom den låg det två cyklister. Med hjärtat i halsgropen lyckades jag efter ett tag ta mig förbi ekipagen.

Vid korsningen i Hejde fick jag se de här djuren. Det måste väl vara lamadjur om jag inte tar helt fel. De var så söta, så jag körde fram en bit, ställde bilen på dikeskanten och gick för att ta ett par kort på dem.

(Uppdatering 18.45  Ann-Marie säger att djuren heter alpacka och det stämmer nog.)

Precis när jag fotat färdigt och var på väg till bilen, kom tröskan och cyklisterna och jag hann inte iväg innan de var framme och hade passerat mig, så nu blev jag liggande efter dem igen. Attan också! Jag tog det dock med ro, för jag skulle svänga ner till Väte idrottsplats och det var inte så långt dit.

Där var det full aktivitet med flera spelplaner och många lag som skulle avgöra vilka som är duktigast på kubb. Klinteortens SPF hade två lag med.

Solen gassade och de som inte spelade just då sökte skugga under träden. Det hör knappast till vanligheten att man inte orkar vara ute i solen, utan får söka skugga i slutet av augusti månad. Här sitter vår nuvarande ordförande Nils-Erik Jacobsson och vår förre ordförande Börje Jemt och jobbar med protokollet.

Jag stannade inte så länge och det var tur, för när jag kom hem stod sonen på parkeringen med en skål med flundror. De var rensade och flådda och bara att lägga i stekpannan när det blir dags för middag, så nu vet jag var jag ska göra fram mot kvällningen. 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur, SPF, Utflykter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

39 svar på Jag valde kubb

 1. TantGlad skriver:

  Lamadjur så spännande, och villka fina bilder. Nu ska jag fortsätta att kika runt i din blogg!
  Ha det så jättegott! 🙂

 2. Znogge skriver:

  Vilken trevlig överraskning att få färsk fisk levererad så till dörren! Det hade man inte tackat nej till. Smaklig måltid och ha en bra kväll 🙂

  Kram

 3. Syster Kerstin skriver:

  Instämmer till fullo med föregående kommentar!!!

 4. Ann -Marie skriver:

  Alpacka tror jag att det är, man har dom för den fina ulmens skull, finns sådana på en gård i Othems kors också. 24 grader har vi, alldeles för varmt r att trivas här, nu ska det bli svalare säger dom. Baxter tycker det är ganska ok nu, vi är ute mycket.

 5. Anne-Lie skriver:

  Det var ett bra beslut du fattade…mycket fint fick du se.

 6. Viola skriver:

  Oj vad fint foto på lamadjur eller alpackor – vad det nu är, så söta är de.
  Stekt flundra – det vattnas i munnen på mig.
  Ett minne dyker upp. Vi bodde i Mölle och fiskargubben kom alltid på samma dag med nyfångad fisk. Mor skulle bort och jag blev tillsagd att jag skulle köpa sex flundror. Ta dem i handfatet, sa.
  Sagt och gjort. Men de fördömda fiskarna var ju levande och hoppade ur fatet innan jag han in genom dörren. Lämnade fatet i diskbänken och gick ut för att hämta två rymlingar. Vår katt Lisa höll på att slå med tassarna på en flundra och den var så hal att jag knappt kunde hålla den. Till sist låg de där alla sex och jag lade ett stort grytlock över dem.
  Det var väl egentligen djurplågeri att inte ta livet av fisken med en gång – men se färskt skulle det vara.
  Det var väl fint att få flundrorna flådda, färdiga för stekpannan.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  • Ingrid skriver:

   De är besvärliga de där flundrorna och lever hur länge som helst. Är de riktigt färska kan man nästan tro att de lever i stekpannan också, för då reser de sig så man får klämma ner dem i stekflottet.

   Får man dem urtagna och flådda är det verkligen rena snabbmaten.
   Kram

 7. Rut skriver:

  Du fick vara med om mycket innan Du kom fram till idrotsänget det var en fin dag vi hade, Blåälden gick hem med segern

 8. Så fint ni har haft det i solskenet med umgänge och spel! Vi har haft strålande väder här också i fem, sex dar. Fina bilder du tog på tröskan och alpackorna också!

 9. elisabet skriver:

  Alpackaull blir ljuvligt garn att sticka med.

 10. Kajsastina skriver:

  Vad trevligt du har det i din hemtrakt. Aktiviteterna avlöser varann och vädret har ju varit fantastiskt! Alpackaull, jag stickar ofta med det garnet, det är ljuvligt mjukt och inte alls stickigt. Avundas dina pinfärska flundror. Jag minns en somma i Gryts skärgård, där fiskarna erjööd oss flundror att köpa, naturligtvis färdigrensade. Jag hittade ett recept att steka dem helaq i ugnen med massor av dill o persilja ovanpå. Här har denna dagen varit bra, lelver för stunden, och tar oftast dan som den kommer. På fredag blir det styrketräning igen1 Det är toppen! Ha en fortsatt bra sommar aug-ösept.!
  kram 🙂

  • Ingrid skriver:

   Färska flundror är verkligen toppen och förr åt vi det ofta på somrarna, men de senaste åren har det varit svårt att få tag i dem. Nu har jag fått äta det en gång i år i alla fall.
   Kram

 11. Gerd skriver:

  Vilken händelserik dag! Ja, i Sverige kan man idag se alla sorters djur nästan. Jag tyckte det var så fräckt när vi körde förbi kamelerna i Alböke på Öland…
  Min händelse i dag är att väninnan kommer några timmar, så får vi förgylla flytten lite med äta ute och liknande.
  Varm kram, Gerd♥

 12. Mien skriver:

  Tack Ingrid för fin kommentar hos mig! Jag har minsann följt dig hela sommaren även om jag inte varit så aktiv i kommentarsfältet. Jag har haft stor glädje av dina recensioner av årets sommarpratare. När man inte alltid har möjlighet att lyssna själv så är det fint att få ett sammandrag. Hoppas du får en härlig dag, solen lyser så fint här i Hablingbo nu.

 13. Beppan skriver:

  Vilken härlig dag du haft!! Sol och sommarvärme, alpackor, kubbspel – och så färska flundror på det. Kan ju inte bli bättre 😀

 14. Lena & Jan skriver:

  Lama såg jag på en plats i Skåne i sommar, dom är fina, trevligt att dom trivs i vårt klimat. Idag är vi på västkusten strax sö om Göteborg, naturen börjar se lite trött ut nu, höst förberedelserna är påtagliga, men ljumt i luften. Visst har vi haft en fantastik sommar, vädermässigt, tror bönderna också är nöjda!

 15. Raija skriver:

  Vi har också haft en skön värme tills idag, då det ska bli svalare.
  En fin dag förstår jag att du hade och avslutningen var inte fy skam med färska flundror.

 16. Karin skriver:

  Flundra stekte Tareq också i Trädgårdsonsdag, och han sa att det var en underskattad fisk.
  Hoppas att de smakade gott, om du har provsmakat dvs.
  Du måste ha mycket tålamod som kan ligga och köra bakom samma skördetröska två gånger!
  Det hade jag aldrig klarat, å andra sidan kan jag inte köra bil heller 😀 .
  Kramar och nu är det dags att säga trevlig helg igen!
  Karin

 17. wiolettan skriver:

  Så roligt att få se Alpacka djuren. Fina bilder.
  De skulle tydligen en bra bit skördetröskan med följeslagare. Det kan kännas lite stressande dessa situationer, helst om man har bråttom eller ska långt.
  Fint av sonen att fixa färska flundror.
  Vi har haft några fina dagar, men idag är det svalare och det har regnat, vilket behövs så väl.
  Kram till dig.

  • Ingrid skriver:

   Rätt mulet har det blivit här också nu mot kvällen. Vi får väl se om det kommer något behövligt regn. Det är väldigt torrt nu och bevattningsförbud också.
   Kram

 18. Bosse Lidén skriver:

  Det är aldrig trevligt att hamna bakom de där stora och breda fordonen på smala krokiga vägar. Jag tycker de blir bredare för varje säsong som går. Du lyckades hamna där två gånger. Det går an om man inte har brådis. Jag älskar att spela kubb. Det är en sport med mycket charm och som kan spelas av alla oavsett kön, ålder, status m.m.

 19. Birgitta skriver:

  Lamadjur är så fina. Och de skall också skrämma bort varg har jag hört. Då kan man tycka att Skånes fårägare kan köpa in en lama så slipper vi skjuta varg.

  De där flundrorna ja. Är det inte strömming du menar? För när jag såg i FB så tyckte jag allt att det strömming som du hade stekt. Fast när man lägger ”magarna” mot varandra, panerar och steker dem så kallas de strömmingsflundror. Flundror är väl en plattfisk? Och det var väl inte plattfisk du hade i stekpannan ? Eller….? 🙄

  Nå, nästa gång jag vill ha fisk så tänker jag gå förbi saluhallen och köpa strömming (eller sill som de kallas här nere).

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Nej det är gotlandsflundror på fatet. Visst är det en plattfisk, men så här i augusti är de väldigt tjocka och fina, så de ser kanske lite bulliga ut. 😉
   Kram

Kommentarer inaktiverade.