Jag var inte helt fel ute….

…..i gårdagens inlägg om affärsnedläggningarna i Klintehamn, för på eftermiddagen hade Radio Gotlands program Eter ett inslag, som handlade om just det. De var och intervjuade hos Nybergs Skor och på Radioaffären, som är till salu eftersom ägarna nu är pensionärer, och på Westbergs Beklädnadsaffär, där också ägaren snart går i pension. De personer Radio Gotland intervjuade sade samtliga, att det enda de tror skulle kunna vara positivt för samhället är om vi skulle få ett Systembolag – det skulle sätta snurr på kommersen och dra folk till Klintehamn. Ja, ja vi vår väl se hur det blir med det?

Inatt hade vi ett hemskt oväder med blåst och regn. 27 mm var det i regnmätaren i morse så med de 16 som kom igår har vi fått över 40 mm nu på några dagar. Just nu skiner solen, men det är en kylig nordlig vind och inte mer än 14-15&#176 varmt. På våra trappor, på uteplatsen och här inne ser det allmänt skräpigt ut just nu, för med blåsten kommer det ner en massa frön från björkarna, de ligger i drivor på taket till och med, och hängrännorna är fulla av dem. Björkar är vackert, men har onekligen sina nackdelar. Pollen på våren, som gör att man inte kan hänga ut kläder till tork och så de här irriterande fröna på sensommaren, som man får in överallt så fort ett fönster eller en dörr står öppen. För att inte tala om att katterna drar in en massa av dem.
Nu ska jag ta en sväng med dammsugaren och sanera lite inomhus i alla fall!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nytt från Stenstugu, Tyckt o Tänkt, Väderprat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Jag var inte helt fel ute….

 1. Ia skriver:

  Jag tror nätan att jag har hört talas om PM i Klinte…mina föräldrars goda vän Gullan jobbade där och jag kommer ju från en genuin postsläkt 😉 Ska nog fråga moster ikväll om hon minns!!!!
  Här fick vi också lite regn men under ganska snälla förhållanden och endast 11 mm…vi skulle behöva mera!
  Ha en riktigt skön helg!!

 2. Znogge skriver:

  Med tanke på hur det ser ut i vår håla så kan jag bara konstatera att ett systembolag drar och genererar kunder med köpkraft! Helt klart en fördel även om det så klart inte kan uträtta underverk!
  Ha en fin fredag!
  Kram!

 3. Åsa! skriver:

  Björkar är vackra träd, men vi har fällt alla våra. De drack ju upp allt vatten som kom ner:)

  • IngridL skriver:

   De gör ju det! Jag hade rabatter längs gången på framsidan, men de fick jag ta bort. Det vara att välja mellan dem och björkarna.

 4. Mien skriver:

  Det är så SORGLIGT med alla nedläggningar. Nu är vi väl hyfsat förskonade på Hemse ännu. Men när jag flyttade ut på Sudret så hade Länsstyrelsen en filial här och likaså Försäkringskassan och Socialkontoret. I Havdhem fanns det distriktssköterska dit jag gick med barnvagnen och vägde mina bebisar. I Hablingbo hade vi en ICA- affär. Och skola. Ja, det sker en nedläggning av landsbygden. Och man ska inte bli sjuk eller råka ut för någon olycka här ute. Häromsistens skedde en trafikolycka i Havdhem och de skadade fick vänta 45 MINUTER på ambulans. Helt galet. Alla mådde dåligt av det. Både de skadade och vi som stod brevid.

  • IngridL skriver:

   Hemse har ju det eftertraktade Systembolaget, så där kommer det nog att finnas det mesta man behöver ett tag framöver i alla fall. Jag gillar Hemse och åker lika gärna dit som till Visby. I Hemse finns allt! Kan det verkligen vara Systemebolagets förtjänst?

 5. Agneta skriver:

  Ett systembolag kommer nog att sätta ”snurr” på mer än kommersen, dessvärre. Sorgligt egentligen att aklohol ska vara dragplåster.
  Vilka tider vi lever i.
  Kramen, Agneta

  • IngridL skriver:

   Alkoholen har nog alltid varit dragplåster. Tänk förr då spriten ingick i kosten och som en del av lönen, både till sjöss och till drängarna. Vi lever inte i någon idealtillvaro, men det var, enligt mitt sätt att se, definitivt inte “bättre förr”.