Jag vill köpa en barnmorska!

Sol och fint väder och varmt och gott är det i dag också och jag har farit omkring och gjort lite av varje. Jag började med att toppa Mårbackorna och plockade av en del av blommorna och gjorde en fin bukett som jag åkte till kyrkogården med. Det får bli årets midsommarbukett till Åke.

Paradisblomsterna börjar växa till sig.

”När ändå bilen gick” fortsatte jag till Hemse för en snabb visit. Det är ju snart midsommar och vi ska ha knytis på Stenstugu, där skaran sicilianare har utökats. Alessias mamma och pappa kom igår och ska fira svensk midsommar för första gången. Undrar vad de kommer att säga om ”Små grodorna, små grodorna….” och matjesill med gräddfil och gräslök?

Till rubriken: Det kom in en kund på Kupan igår och ville köpa en barnmorska och jag trodde genast att det var en klammerborttagare hon menade, för barnmorskor kallade vi dem för på jobbet. Men sen började hon prata om barnbarn och doppresententer och en sån här grej ger man väl knappast bort som minnesgåva vid ett dop. 😉

Nej, det var något helt annat!

Klickbar bild

Hon hade läst att man kunde köpa ett gåvobevis på Röda Korset, där man skänker en summa pengar, som går till att bedriva förlossningsvård i Somalia. Jag hade aldrig hört talas om det och hittade ingenting, men lovade ta reda på vad som gällde, så i dag ringde jag ”chefen” som undersökte saken.

Det här gåvobeviset finns inte att köpa i Kuporna, men man kan gå in på nätet och få det där. 52:- kostar en dags barnmorskevård och man bestämmer själv hur många dagar man vill skänka. Jag testade hur det skulle kunna se ut och förutom mitt namn hade jag kunnat skriva en personlig hälsning och också fått det skickat till någon annan.

Jag skriver inte det här för att skryta med att jag har skänkt pengar, utan för att det kanske kan ge inspiration till någon annan som har presentproblem. Det fanns många olika riktade mottagare man kan skänka pengar till genom Röda Korset. Klicka HÄR, så får du se hur mycket det finns att välja på.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Midsommar, Röda Korset. Bokmärk permalänken.

13 svar på Jag vill köpa en barnmorska!

 1. Znogge skriver:

  Kan tänka mig att det blir en spännande upplevelse för dem att fira midsommar i Sverige. Helgen är trots allt en väldigt svensk tradition och kanske skulle midsommarafton varit vår nationaldag.

  Det finns många bra presenter att ge så jag noterar detta…

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag gav barnen sådana presenter i julklapp ett år och har en känsla av att de blev glada för gåvan. Vi har det ju så bra och alla har ju allt och vill man ha någonting så köper man det.
   Kram

 2. Hillevi skriver:

  Så fint! Sådana presenter betyder så mycket och jag är så tacksam över alla alternativ .Var och en ger till just till det som brinner i sinnet. Så måste och ska det vara.

 3. Själv skulle jag bli ”lätt” förvånad om någon kom och ville köpa en barnmorska!!! Jag har aldrig hört att klammerborttagare kallades för barnmorskor! Varför?
  Däremot har jag flera gånger köpt julklappar via Röda Korset, bl.a. ett ”barnmorskepaket” till vår yngsta dotter när hon väntade barn! Jag tycker att det är så vettiga presenter; numera har ju de flesta vad de behöver…
  Spännande med Alessias föräldrar!
  Kram, Monica

 4. Det där ”barnmoskeköpet” tyckte jag var en jättefin sak! Nått jag måste gå in och kolla vidare på!! 😆
  Sen till din fråga om hängsyrenen (Syringa reflexa). Det är en stor buske (eller pyttelitet träd)och jag bara älskar dom. Först är blommorna mörka (auberginefärgade) och upprättstående och sen när dom blir äldre så ljusnare dom mer och mer och så blir dom till slut helt hängande. Dom doftar också gott, även om det inte är den vanliga syrendoften.
  Man kan också beskära dom kraftigt om man vill ha någon specifik form på dom eller stamma upp dom om man vill ha ett litet träd. Jag klipper in min på sidorna för jag kommer svischande förbi där med åkgräsklipparen och vill inte riva upp benen. Som grädde på moset så är dom jättetåliga och förhållandevis billiga också, brukar hålla sig runt 200 till 250 kronor. Kan verkligen ekommenderas!
  KRAM & TREVLIG MIDSOMMAR
  Susie

 5. Gunnel skriver:

  Det gåvobeviset har jag aldrig hört talas om och inte den andra ”barnmorskan” heller. Hoppas midsommarvädret blir fint så den svenskaste av alla helger visar upp sig från sin bästa sida när ni nu får långväga gäster. Kram

 6. Ölandsvindar skriver:

  Den gåvokampanjen har jag inte sett något om. Trodde först att det handlade om Sverige, med alla nerdragningar som görs på förlossningsavdelningar.
  Jag tittade in för att önska dig en riktigt bra midsommar, Ingrid! Och det låter som om du kommer att få det!
  Kram från Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Det kanske kommer den dagen också, när vi måste samla in pengar för att få en vettig förlossningsvård. Jag blev verkligen chockad när jag läste att det ordnades kurser i bilförlossning. 😉
   Ha en fin midsommar!
   Kram

Kommentarer inaktiverade.