Julbord nr 2

I dag har det regnat precis hela dagen och det har nästan inte varit något dagsljus. Så dystert!

Desto trevligare då att köra till Toftagården och äta julbord tillsammans med ett åttiotal andra pensionärer. Det var inte bara vi i SPF Klinteorten, utan vi åt tillsammans med SPF Eskelhem-Tofta.

Vi hade det riktigt varmt och gemytligt med god mat och även om vi bara beställt det lilla julbordet blev vi mer än mätta. Avslutningen med risgrynsgröt och äppelkaka med vaniljsås och sedan en kopp kaffe och en pepparkaka satte pricken över iet.

Från SPF Klinteorten kom dagens musiker Erling Lindvall, som underhöll med piano- och dragspel och alla sjöng med i de gamla välkända julsångerna.

Från SPF Eskelhem-Tofta bidrog Bo-Georg Lindgren med egenhändigt skrivna dikter på gutamål. Det är en stor tillgång att ha sådana förmågor i föreningarna.

Ha en skön torsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent, SPF, Utflykter. Bokmärk permalänken.

14 svar på Julbord nr 2

 1. Laila skriver:

  En mycket trevlig eftermiddag med god mat.
  Jag har nu skrapat fram 3 ljus och vunnit 50 kr. Hoppas det kommer mera.
  Ha en fortsatt skön kväll du också.

 2. Verkligen ett bra sätt att tillbringa en regnig dag på! Här har det faktiskt varit riktigt soligt idag, men fortfarande blåsigt!
  Kram, Monica

 3. Gunnel skriver:

  Trevlig sysselsättning när inte vädret är det bästa. Kram

 4. znogge skriver:

  Perfekt sätt att tillbringa en regnig dag på! Det lilla julbordet lät lagom för ytterst sällan orkar man ändå äta av allt.

  Kram och god kväll!

 5. Kraka skriver:

  Ja, nog blir man mätt av julbord – oavsett litet eller stort. Var på julbord i tisdagskväll, catering i Spånga prästgård för församlingens personal och förtroendevalda. Tråkigt nog räckte inte alla sorters mat till alla, bland annat tog Jansons frestelsen slut. Men jag klarade mig väl bra ändå, men lite snopet var det allt. Inte heller den varmrökta laxen fick jag något av.
  Med tanke på att det var en väl etablerad firma med lång erfarenhet så borde de kunnat beräkna bättre, i alla fall när det gäller Jansons.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det är så tråkigt när inte maten räcker. Jag har varit ute för det en gång när vi också hade catering. När det blev dags för mig att ta för mig av det småvarma fanns det ingenting kvar.
   Trist!

 6. Helena skriver:

  Så trevligt att få sitta och njuta så god julamat.

 7. Astrid skriver:

  Vi har inte ätit julbord ute
  vi gjorde ett lite här hemma

Kommentarer inaktiverade.