Julkonsert och Julbord

Måndagen den 1 december 2008 | 08:10 |

En riktigt mysig första adventshelg har vi haft. Vädret har varit grått och regnigt, men vad gör väl det när man får vara inne i goda värmen och lysa upp tillvaron med all adventsbelysning.

I lördags var vi på en trevlig adventskonsert på Rondo i Klintehamn. Det var ett väldigt omväxlande program med adventssånger, julsånger och en hel del annan musik. Slutnumret var “Gör Portarna Höga” och den sjöngs av Erik Bergh, vår lokale operasångare och det gjorde han med bravur. I pausen var det adventskaffe, så det blev en riktig helkväll.

Igår var vi på Warfshoms Pensionat och åt julbord tillsammans med sönerna med sambos.

Det här foto tog jag häromdagen från Varvsholmsbron.

Det var som vanligt väldigt god mat, men det värsta är att man äter för mycket när man går så där och plockar. Jag kände mig som om jag aldrig skulle behöva äta mer när vi åkte därifrån. Jag hade egentligen haft planer på att jag skulle kunna ta mig en promenad ner till Pensionatet och sammanstråla med de andra där, med det var ett riktigt tråkigt väder och på förmiddagen regnade det lite. Om nu alla tecken slår in så ska det bli en kall jul i år, Ander slaskar – Julen braskar heter det ju.

Nu är i alla fall den där gråa och trista novembermånaden slut och vi har gått in i december.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger, Trevliga händelser, TV o Video o Kultur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.