Julmarknad

Vilken tur det har varit med vädret i dag! Igår vräkte regnet ner i stort sett hela dagen och i dag har det varit solsken. Helt fantastiskt!

Jag gav mig iväg hemifrån rätt tidigt och började med att åka på kyrkogårdarna med nya ljus till gravlyktorna. Det är ju första advent i morgon och det var bäst att passa på i dag när vädret var fint och det inte blåste så mycket. Förhoppningsvis ska ljusen brinna i morgon också.

På hemvägen stannade jag till vid Stenstugu och var inne och gratulerade Eva på årsdagen. Det känns lite konstigt att man har barn som närmar sig sextioårsåldern. Grattis Eva!

När jag kom till Klintehamn ställde jag bilen på ICA’s parkering och tog en promenad bort till Kupan och Torget. Nog är det lite sorgligt att se alla tomma lokaler och det kändes extra tråkigt den här dagen, då det ju annars skulle ha varit full fart i butikerna.

På Torget var det uppställt ett tält där det fanns en hel del julsaker att handla

Utanför sålde brandkåren grillad korv

Sedan fortsatte jag till Rondo där Lions hade julmarknad, en julmarknad som var en skugga av vad den brukat vara andra år, men jag köpte en gotlandslimpa i alla fall, som blir god att ha till julbordet. Många bekanta träffade jag och vid grötserveringen var det fullt av folk.

Skinksmörgås och risgrynsgröt smakade väldigt gott

Goaste grannen Rut!

Halv två skulle jag vara på biblioteket där min granne Rut skulle läsa en berättelse på gutamål av den gotländska författaren Anna-Kajsa Hallgard. Rut var så fin i en gammal klänning och berättelsen, Julkorten, var en riktigt rörande historia. Vi var inte så många som sökt oss till bibilioteket, för på Rondo var det samtidigt mannekänguppvisning av kläder från Kupan och dragning på Röda Kors-lotteriet. Det var verkligen en kamp om själarna i dag.

En vända in på Konsum innan jag åkte hem kunde jag inte undvika och nu ska jag sätta igång och steka köttbullar till kvällsmat. Jag blev så himla sugen på det när jag såg färspaketen i kyldisken. Snabbmat i all ära, men vanliga hemgjorda köttbullar är det bästa man kan få.

Ha en fin kväll och första advent!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent. Bokmärk permalänken.

14 svar på Julmarknad

 1. Laila skriver:

  Det var mycket på gång idag. Vi hann med Sanda julmarknad och så blev det en snabb genomgång på Rondo också där det blev lite handel och lottköp.
  Ha en skön lördagskväll och fin första advent.

 2. kraft´n skriver:

  Hoppas köttbullarna blev goda, hemlagat är bäst.
  Ha en bra första advent. Kram, Anders.

 3. Så mycket du har gjort idag! Här har jag bara plockat fram lite julpynt, ljusstakar och stjärnor – det blir mindre och mindre med åren! Vi ska fira julen hos äldsta dottern, så vi är ju ändå inte hemma…Men nu lyser det i fönstren i alla fall!
  En promenad blev det också i det fina vädret, men det bet ordentligt i kinderna i vinden!
  Så fin och söt din granne ser ut!
  Ha en fin 1:a advent!
  Kram, Monica

 4. Geddfish skriver:

  Det blir inte så många knop gjorda för mig heller. Vilar upp mig inför den stundande aktiva nästa veckan 😉
  Vet inte vad det beror på. Jag har i alla fall plockat fram och satt upp elljusstakarna.
  Vilken söt tant, som skulle tala på gutemål! Sånt där behöver spelas in för eftervärlden.
  SOM jag saknar röster. Skulle så gärna vilja ha mina föräldrars röster, finns inget.
  Lördagskram, Gerd

 5. Gunnel skriver:

  Visst är hemlagat godast, men ibland är det skönt att fuska. Dialekter är kul att lyssna till. Hoppas det inte blir helt bortglömt med tiden. Kram

 6. skogsnuvan skriver:

  Här har det snöat och snöat och jag har skottat och skottat och sedan har jag och en kompis stöpt ljus. I veckan ska jag nog ta och steka köttbullar till julen också så jag har det gjort om det inte blir snö så jag får skotta och skotta och skotta. Nu är det mer snö än vad det var på hela vintern ifjol

 7. Kicki skriver:

  Du hann med bra mycket på en enda dag.
  Jag förstår att det känns trist med de tomma lokalerna längs gatan.
  Hur kan det komma sig att våra barn är så gamla, när det var så nyss dom var små?
  Vår dotter fyller 50 om en månad.
  Ha en skön första advent!
  Kram/Kicki

Kommentarer inaktiverade.