Kalkugnskajen

Jag tog mig en promenad efter lunch och fick alldeles för tjock jacka på mig. För idag är det verkligen fint vårväder och runt 10° och där gick jag i min tjocka vinterjacka. Jag fick ta av mig den då och då och svalka av mig. Jag gick ut på Kalkungskajen, för där har jag inte varit förut i vår och jag ville kolla om balkansipporna blommade…

…och de stod fullt utslagna i den trädgård där jag såg dem för första gången förra året, då jag fick fråga i bloggen för att få veta vad det var för vackra blommor. Nu vet jag!

När jag kom ut till fiskeläget satte jag mig på en bänk och tittade ut över havet, njöt av solskenet och lyssnade till ljuden från sjöfåglarna. Dessutom träffade jag en bekant som höll på att måla sin båt och fick en trevlig pratstund med honom, men han kom inte med på bild.

Det är så fint och välskött vid det här fiskeläget och det har dessutom blivit ett av Klintebornas badställen sedan Warfsholmen inte längre är tillgängligt. Längst ut på bryggan finns det en badstege och det är en fin sandbotten.

Här kan man sitta och beundra Lantmännens och ”Flisens” anläggningar på andra sidan viken. Jag gillar att bo vid havet och har väldigt svårt att tänka mig att bo mitt inne i landet någonstans och inte kunna komma ner till en strand när jag vill. Bada är inte nödvändigt, men visst gillar jag att svalka av mig i havet en het sommardag och då spelar det inte så stor roll om det är lite kallt i vattnet. Vi får väl se om det blir något bad i år. Förra sommaren blev det bara ett fotbad. 😉

Ha en fin fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

21 svar på Kalkugnskajen

 1. När vi är i Klintehamn så brukar vi ta en hundprommis dit ut…för det är underbart med havet! 😆 Och precis som dig skulle vi inte kunna tänka oss att bo mitt inne på torra fastlandet – om det inte fanns en jättestor sjö precis i närheten förstås!! 🙄

 2. Kraft´n skriver:

  Fint litet fiskeläge som ligger bra till tycker jag, och vilka
  sippor sen. Har själv haft inomhussysslor hela dan och
  bara sett vilket kanonväder det varit ute. Kram Anders.

 3. Laila Östergren skriver:

  Var en sväng på Konsum idag och hos en bekant och fikade. Det kändes underbart varmt ute. Jag hade ju vinterjackan på och det var faktiskt onödigt. Balkansipporna är verkligen färgstarka. Jag har nog inte sett dem tidigare.

 4. Znogge skriver:

  Jag skulle inte heller kunna tänka mig att bo i inlandet. Det är havet som gäller!

  Kram

 5. Suss skriver:

  Balkansippa, det var en otroligt vacker blomma. Då är vi väl lika nu, om du inte träffat på backsippor också sen sist? Jag har inte hört talas om, eller sett balkansippa tidigare. Tror du den skulle kunna växa här också, eller ska den ha mycket kalk och värme – för det har ni väl på Gotland? KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Jag har inte den blekaste aning om vilka förutsättningar balkansippan vill ha, men i trädgården där jag hittade den växer den vilt på gräsmattan, så gotländsk kalkhaltig jord gillar den uppenbarligen.
   Kram

 6. Inger Maryissa skriver:

  Härliga och mysiga bilder !
  och så söta Balkansipporna är !
  Här har det också varit soligt och fint idag, fast lite mindre plusgrader
  men det var skönt i alla fall
  Kan tänka mig du gillar att bo vid havet…det skulle jag också göra
  kram

 7. susan skriver:

  Tänk så underbart det är med vårdagar….Vilka söta blommor. Jag har aldrig hört talas om Balkansippor. Undrar om de finns här i inlandet?
  Kram och ha en skön helg!

  • Ingrid skriver:

   Jag vet inte mycket om balkansippor och fick själv fråga i bloggen när jag hittade dem för första gången, för jag hade ingen aning om vad det var för något,
   Ha en skön helg du också!

 8. Skogsnuvan skriver:

  Vilken härlig blåfärg på dom blommorna

 9. Birgitta skriver:

  Goa bilder! Och tänk att ni hade så varmt att du var tvungen att ta av jackan. Härligt:). Här i Skåne har vi fått pälsa på oss igen. Det är riktigt otäckt höstväder. Men det där bitande kalla är det inte, men heller inte varmt. Regn. Lite blåst.

  Balkansipporna var jättesöta. Har aldrig sett såna innan. Ser ut som om nån tecknat dom, med sina klara färger.

  Och du, fotbad duger väl gott? Huvudsaken är att det svalkar 😉
  Kram!

 10. Raija skriver:

  Mysigt att ha en liten fiskestuga vid vattnet. Det ser mysigt ut med de som står så fint på rad.

  Balkansipporna är så fina och tidiga. Jag har några, men de verkar inte riktigt trivas där de är nu. Flyttade dem dit för ett par år sen, för de trivdes inte på det förra stället heller. Måste leta reda på ytterligare en plats och se om den passar bättre.

Kommentarer inaktiverade.