Kanelbullens dag….

…är det alltid den 4 oktober och i Allnakku står det att det är Stråibullns dag i dag.

En stor vetedeg kan räcka till många sorters bröd. Först en plåt med längder, som kan bli skeivkakå och skårpar. Därnäst rullar man runt bullar, så fletne eller läggd bullar och till slut kavlas resten av degen ut och formas till stråibullar med god fyllning.

Här har jag varit flitig och bakat stråibullar

Jag skulle verkligen behöva baka bullar, för det är alldeles tomt i frysen, men det får nog vara ett tag till. Ska man kunna göra så många olika sorters bullar som Allnakku föreslår vill det nog till att det är en riktigt stor deg. Jag gör det ena eller det andra med de små degar på ½ l mjölk som jag brukar sätta och oftast blir det just stråibullar med fyllning av antingen smör/socker/kanel eller smör/socker/mald mandel.

I dag är det riktigt skönt väder och efter en stunds daterande på morgonen  tog jag fram bilen och åkte till Suderviljan och köpte några plantor ljung och nu har jag varit uppe på kyrkogården i Fröjel och satt dem. De flitiga Lisorna som har stått i lådorna under sommaren var ingen större prydnad längre. Det var så grönt och fint på kyrkogården och där gräset gått bort har man har kört på ny jord och sått gräsfrö. Klockaren gick och blåste löv och inne i kyrkan lät det som om en pianostämmare var i farten, annars var det stilla och lugnt.

Det är en vacker plats!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Allnakku, Nostalgi, Temadagar. Bokmärk permalänken.

12 svar på Kanelbullens dag….

 1. Gunnel skriver:

  O, vad jag blev sugen när jag såg din bullbild. Här blir det inget bak idag, så det får nog bli en tur till affären. Kram

 2. Ingrid skriver:

  Jag klarar mig utan bullar!
  Kram

 3. Jag åt kanelbullar igår, i samband med att jag köpte kaffe på en Cirkel K när jag var ute och åkte. Jag hoppas på att det ska finnas lite bullar på jobbet, men vi får väl se.
  Kram

 4. Musikanta skriver:

  Jag orkar aldrig baka bullar på mer än en halv liter. Det blir ganska många fast när barnbarnen hälsar på räcker de inte så länge. Vi gamla äter inga bullar eftersom vi för en ständig kamp med (över)vikten. Dina bullar blev i alla fall utomordentligt lyckade ser jag.
  Kram från Ingrid

 5. Znogge skriver:

  Så goda bullarna ser ut! Baka hann jag inte göra med det fanns andra som var bra på det 😀

  Kram och god kväll!

 6. Monica skriver:

  Åh, så goda bullarna såg ut!
  Vår yngsta dotter är hemma från jobbet med sin 4-årige son idag, för att han är febrig och förkyld och när jag pratade med honom på Facetime, berättade han glädjestrålande att han och mamma ätit kanelbullar till frukost! Så det firas nog!
  Ha det gott, kram, Monica

 7. Ingrid skriver:

  Hoppas att du får några bullar i dag också!
  Kram

 8. Ingrid skriver:

  Förr, när familjen var stor, bakade jag alltid på 2 l och det brukade räcka ca två veckor.
  Kram

 9. Ingrid skriver:

  Så härligt att få kanelbullar till frukost när man är en liten grabb.
  Kram

 10. Kicki Fredlund skriver:

  Blev inget bak här heller, bullarna fanns i frysen.
  Kram/ Kicki

 11. Husbilen-Ellen skriver:

  Kanelbullens dag missade vi, men det får bli lite längre fram som jag bakar. Vi har lite annat att ordna med först.

Kommentarer inaktiverade.