Kattaktuellt

Vi satt och åt frukost när vi hörde att det dundrade till. Vad var det? Jag gick ut och hittade Grållen uppklättrad på en av spaljéerna.

Han har kommit på att han kan klättra upp i spaljen till höger om kökstrappan, hoppa upp på taket över ingången, vidare upp i hängrännan och sedan går han i den fram till vårt sovrumsfönster och hoppar in den vägen.


Den här gången hade han dock valt fel spaljé och nu hängde han där och kunde inte komma någonstans. Men det löste sig naturligtvis, han hoppade ner på bordet som stod nedanför. Det var daggvått och han halkade iväg och ner i trädäcket. Men katter klarar ju det mesta och han blev bara lite våt. Lite extra putsning och så var katten fin och i ordning igen.


Här ligger Svarten och mojar sig i köket. Det är svårt att ta foton av svarta katter, det vill så gärna bara bli en kontur. Det är väldigt olika till sättet våra två kissar. Svarten är den dominerande, han är passgångare och är väldigt uppfordrande både när det gäller mat och kel.

Grållen är mycket diskretare. Han hoppar nästan aldrig upp i knät utan ställer sig bredvid och lutar och trycker sig emot en. Kommer han gående och man klappar honom kastar han sig omgående omkull på golvet, helt utan att förstå att då blir det ännu besvärligare att klappa honom. Nu i höst har de haft många fästingar och det är väldigt populärt att få dem borttagna, då märker man att de njuter väldigt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Våra Katter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.