Stalker – Rydbergs

Igår på förmiddagen satt jag ute och läste det sista i Stalker, den femte boken i serien med Joona Linna som kriminalare. Visst är boken spännande, men jag tycker nog att trovärdigheten i storyn har en hel del brister.

Huvudpersonerna är i besittning av helt övermänskliga krafter och förmågor och man frossar i blod och beskrivningar hur knivar sticker och skär och kulor går genom kroppar. Slutet skummade jag mig faktiskt igenom, för jag orkade bara inte läsa alla äckliga detaljer. Det blir ju dessutom ganska tjatigt!

Jag ska inte berätta något av innehållet, för överraskningsmomenten är en viktig del i att man trots allt fortsätter att läsa den här boken som är på 524 sidor.

Klockan ett skulle vi infinna oss på Hamncaféet och det blev verkligen en trevlig eftermiddag med ett fyrtiotal andra SPF-are. Lunchen på Hamncaféet fungerade bra, trots att man inte ville boka bord till oss, men vädret var så vackert att många valde att sitta ute, så det var inga problem alls. Dock var vi, både jag och mitt bordssällskap, lite besvikna på maten.

Sedan åkte vi iväg till Rydbergs, som de flesta av oss nog fortfarande kallar för Klintebys. Vi blev väldigt väl mottagna och blev först uppbjudna till matsalen där vi fick höra historien om fabriken från det att startade och fram till idag. Den gamla fabriken och direktörsvillan revs 1985 och den nya byggdes upp och invigdes med pompa och ståt. Till och med kungen var närvarande.

Sen blev det rundvandring, men innan man släppte in oss utrustades vi med vita rockar, mössor och skoskydd och fick intyga att vi var friska och inte led av några magåkommor. Jag tog några bilder när vi stod där och klädde ut oss, men något hände, så fotona har försvunnit. Bara något enstaka finns kvar och det är alldeles randigt.

Det är verkligen en imponerande anläggning, med massor av sinnrika maskiner/robotar och arbetsstyrkan är reducerad till ett minimum. Det verkade dock vara en tuff arbetsmiljö, för även fast bara en liten del av produktionen var igång när vi var där, upplevde vi det som väldigt slamrigt.

Idag skiner solen och det är ett härligt sommarväder. Det enda jag har att anmärka på är blåsten, men det blåser trots allt varma vindar. Det märks dock att hösten nalkas, för det är knappt att termometern orkar upp till 10° på nätterna och igår natt hade min granne noterat ynka 6°.

Dagens program: Jag ska snart iväg på ett 87-årskalas och i kväll ska vi fira två 21-åringar på Stenstugu.

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Odvalds, SPF och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Stalker – Rydbergs

 1. Znogge skriver:

  Även här blåser det rejält men vindarna är varma och sköna så det gör inte så mycket.

  Firande gånger tre är inte det sämsta så jag hoppas att alla födelsedagsbarn får en fin dag.

  Kram

 2. Musikanta skriver:

  Jag gillar heller inte deckare där det är detaljerade skildringar av allehanda hemskheter. Har just läst ut P.D. James ”Fyren” som jag tycker var lite lagom ruskig och bra för övrigt. Jag gissade INTE vem som var mördaren. Kepler har jag läst en enda bok av – jag tror den handlade om ett barn och det gillar jag heller inte. Så inte någon mer Kepler för min del.

  Här har jag storstädat halva lördagen eftersom jag ska träffa två skolkamrater från flickskolan på 40-talet på måndag. Den ena träffar jag allt som oftast, men den andra har jag inte sett sen dess. De ska komma hit på lunch. Det ska bli jättespännande!
  Kram från Ingrid

 3. wiolettan skriver:

  Sådana deckare med blodiga detaljer hoppar jag gärna över, berör mig illa, fast jag vet att det är påhittat.
  Trevligt med födelsedagskalas och flera stycken dessutom.
  Vi hade plus nio i morse vid sextiden men solen skiner och det blir flera grader ju längre dagen lider.
  Blåst gillar jag inte. vi har lite här också nu, men inte så som på Gotland.
  Trevlig söndag.
  Kram!

 4. Kicki skriver:

  Stalker ska ju vara den mest köpta deckaren det året den kom ut, det trots att den fått ganska dålig kritik. Jämfört med dom tidigare. Om den kommer som e-ljudbok på biblioteket så kanske jag lånar den, men jag tänker inte läsa den själv.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *