Krångel, krångel, krångel och ett och annat vårtecken

Inte fick jag tvätta många tvättar innan den här nya maskinen, inköpt den 28 mars 2010, började krångla.

Idag var snickarna här på morgonen och gjorde klart och elektrikern var och tog bort skadade elledningar och medan de höll på var jag ute i trädgården och räfsade lite. Det gick si så där, men när ryggen sa ifrån slutade jag. Då kom jag på att jag skulle tvätta några maskiner, för det är fint torkväder idag och i morgon kanske målarna kommer. Jag tvättade en maskin, plockade ur tvätten och laddade in en ny omgång, startade maskinen och gick ut och hängde upp tvätten. När jag kom in stod maskinen bara där och surrade och ingenting hände. Jag nollställde, gjorde den strömlös och satte igång igen, inte ett liv!

Jag måste erkänna att jag var gråtfärdig av besvikelse och ilska över allt elände, men det var bara att ringa affären där vi köpt den och de hänvisade till försäkringsbolaget där de har sin maskinförsäkring, jag ringde dit och de sa att det var affären som skulle ordna med reparationen när det var inom garantitiden. Tillbaka till affären, som skulle undersöka vem som skulle laga det här sprillans nya underverket. Efter en stund ringde de från affären och sa att jag måste gå in på Electrolux hemsida och beställa service där. Jag måste erkänna att jag inte var helt artig mot killen från elaffären, men det var bara att bita i det sur äpplet och göra som de sa.

När man skulle göra den där anmälan skulle det läggas in en massa produktnummer och serienummer, så jag måste ta fram maskinen för att leta fram var de uppgifterna fanns. Jag hade egentligen inte alls behövt dra fram den, för siffrorna satt på en skylt innanför luckan, upptäckte jag sen. Jag skrev av siffrorna och tog med lappen till datorn och fyllde i uppgifterna och skickade iväg min begäran om service.

Sen gick jag ner igen, baxade tillbaka tvättmaskinen i sin hörna och stod och tittade på den en stund och så provade jag att starta den en gång till – då gick den! Det kanske helt enkelt var så att i och med att jag flyttat på den, så hade jag lagat den? Sonen brukar säga att allt fungerar med hjälp av två välriktade sparkar, det kanske är så den här tvättmaskinen ska hanteras. Hur det nu är med det, anmälan är gjord och jag får väl diskutera de här med den serviceman som ska ta kontakt med mig enligt ett mail från Electrolux.

Tilläggas måste ju också att de senare ringde tillbaka från elaffären och erbjöd sig att ordna så att maskinen blev lagad, jag skulle inte behöva gör något alls själv. Nu har jag ju internet och vet hur man använder det, men det är trots allt ännu många i vårt samhälle som inte har tillgång till det, hur får de sina maskiner lagade? Undrar om man kan använda telefon?

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Till något bra mycket trevligare. När jag nu inte orkade räfsa så länge som jag tänkt mig, så tog jag med kameran ut i trädgården, för att ta några foton till Veckans Vårtecken som jag har på min hemsida. Vill du se fler vårtecken från Stenstugu kan du titta in där. Här kommer de jag hittade idag:Forsythian är snart utslagen


Tulpanknopparna tittar fram


I växthuset sväller vindruvsplantans knoppar


Jag vill opp, jag vill opp, sa rabarberknopp
och så sprängde han på med sin röda knopp.


Scilla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.