Kvällens teaterföreställning

Redan vid halvsextiden gav vi oss iväg till Hemse, för innan vi skulle infinna oss på ”Selmas bar & café” för att äta soppa och se teater skulle Åke och hämta ut sitt röjaggregat som varit på reparation och det måste göras före klockan sex, så det gällde att vara i Hemse i god tid innan dess. Föreställningen skulle börja först klockan halvsju, så de såg lite förvånade ut när vi klev in redan straxt efter sex. Men det gjorde ingenting, för skådespelarna, Tomas Tjerneld och Katarina Söderberg, var redan på plats, så vi fick tillfälle att hälsa på dem och prata med dem en stund.

Sedan började det strömma in folk och det blev ganska fullt och trångt i den lilla lokalen och personalen hade svårt att ta sig fram när det blev dags för servering av soppan. Men soppan smakade bra och det nybakade brödet ännu bättre och när alla ätit färdigt och skramlet med skedar avtagit började föreställningen.

Kärleksbrev handlar om Andrew och Melissa som bygger upp sitt
märkliga förhållande alltifrån den dag Melissa kommer till Andrews klass i andra årskursen. Han är från den enklare familjen och gör karriär som politiker. Hon kommer från en rik familj och gör på uppror mot familjens traditioner och blir berömd konstnär. De älskar varandra genom hela livet och ändå gifter de sig var och en på sitt håll. Oförmågan att göra rätt val vid rätt tidpunkt för dom hela tiden ifrån varandra. Genom deras kärleksbrev till varandra fick vi ta del av deras känslor och möten från det första mötet till ålderdomen. Det var en föreställning som bjöd både på skratt och vemod. Man hoppades ju hela tiden att det skulle bli ett lyckligt slut, men så blev det inte, det blev aldrig de två.

Pjäsen var inte så lång, men i två akter med en kaffepaus. Jag tycker att det var en trevlig kväll och att skådespelarna gjorde en fin insats och det tyckte Åke också, men han hade förstås lite tanke på att han missade damfotbollen, men han fick höra slutet på matchen i bilen på vägen hem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Teater och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Kvällens teaterföreställning

 1. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Tack för kloka ord hos mig 🙂
  Rackrans också, jag som älskar lyckliga slut, när dom äntligen ”får varandra”. Men det låter som detta var riktigt bra och så trevligt dessutom med lite fika.
  Sicken tur att din Åke hade tillgång till radion 😉
  Kramen, Agneta

 2. Skatan skriver:

  Låter verkligen som en intressant pjäs … och så soppa därtill. Önskar att det fanns något sådan här i min närhet …

  Kramar!

 3. Mien skriver:

  Bilden på dina gossar som vilar är en av mina absoluta favoriter. Det ser så hemtrevligt ut! Det är livskvalitet att få dela sitt liv med katter, och kanske gubbar också?
  Jag hade gärna velat se teatern på Selmas men vi hade lamm på rymmen, en dotter som skulle hämtas på Brukshundsklubben och en son som skulle hämtas på scouter i Havdhem. Jag tänker att det är roliga sysselsättningar också en torsdag ( kanske inte lamm på rymmen…..) men visst längtar man ibland efter att få göra lite vuxengrejer.

 4. Hejsan ! Klicka på för att få fransk översättning. Vad kul och trevligt. Nu kan inte jag så mycket franska att jag kan läsa det,inte förstår jag det jag läser heller.Mamma ville jag skulle lära mig många språk, för att lättare kunna göra mig förstådd.När gästerna kom från andra länder än de engelsktalande.Så det blev tyska istället.Franska var för svårt, även om jag tycker det är så romantiskt språk.
  Kanske jag skulle ha det till min blogg.

  Kul att Du kommer ut med maken på lite teater m.m.
  Ha´en trevlig Fredag. Kram Majsan

  Ps.Vilken tur Du sa åt mig om länken, i morse var det en som blev glad att hon kunde kommentera. Så tack igen Ds

 5. Ia skriver:

  Åh, Thomas Tjerneld är en av mina favoriter, mycket duktig!! Han spelade ju Åsas pappa i Mig äger ingen som vi var och såg på Västerås Teater i december…helt fantastisk! Synd att det itne belv nån turné av den!!!

Kommentarer inaktiverade.