Kylig maj

Torsdagen den 10 maj 2007
Soligt och vackert väder, men bara 8-10 gr varmt.

April våt maj kall fyller bondens lada all, säger bondepraktikan. Nu var ju inte april särskilt våt, men maj har hittills varit ganska kylig. Jag har varit ute nästan hela dagen i trädgården, men nu mot eftermiddagen var det nästan så att jag funderade på att ta vinterjackan på mig. Det mulnade och blåser ganska mycket. Jag har en känsla av att det behöver komma lite regn innan vädret kan ändra sig och bli lite varmare.

Idag har jag rensat upp i “djunglen”. Det är en stor bred rabatt full av massor av lökväxter, snödroppar, krokus och så en vit blomma som jag inte kommer ihåg namnet på. Först kommer bladen som är långa mörkgröna och rörformade, sedan lägger de sig ner och då kommer blomman upp. Den är söt och blommar ganska länge, men de sprider sig så hemskt. Jag har lagt igen 2 rabatter för deras skull och nu ger jag snart upp den här också. Jag vet inte hur många korgar med blad jag har rensat undan idag.

Nu står i alla fall perennerna som varit dolda under alla lökblad och ser nakna och förvånade ut. Jag har haft på lite gödning och så har jag vattnat. Hoppas att de tar sig och att det inte blir för kallt inatt för dem.

För övrigt närmar sig helgen, det är torsdag och jag ska steka en lammentrecote och göra potatisgratäng, så nu får jag masa mig ner i köket.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nytt från Stenstugu, Väderprat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.