Läkarbesök – Sommar i P1

Jag skulle åka till Visby i dag och hade tänkt ta bussen, för nu är det dubbel anledning att åka buss – nu är det parkeringsavgifter överallt, men så småregnade det på morgonen och då tog jag bilen i alla fall, så nu är jag skyldig Parkster 25:-.

Golfen uppförde sig väl och jag kom dit jag skulle i god tid. Jag hade fått en kallelse till Osteoporosmottagningen, för nu är det ett år sedan jag var där senast och ”min” läkare, Maria Sääf, ville kontrollera om jag ska fortsätta pausa behandlingen eller om jag ska börja med veckotabletter igen. Alla värden var jättebra och eftersom hon var nästan säker på att jag inte behöver medicinera ännu fick jag gå till labb och lämna ett blodprov till. På det kan hon avgöra om jag fortfarande har nytta av den 4,5 års bisfosfonatbehandling som jag avslutade 2016.

Favoritbakelsen

När jag lämnade lasarettet åkte jag upp på Öster och rände runt lite i affärerna och fikade på Siesta innan jag sedan fortsatte till Linds Växthus. Jag hade ett presentkort som jag skulle sätta sprätt på och det var inga problem alls. På vägen ut därifrån passerade jag en liten söt jordgubbsförsäljerska och henne kunde jag inte motstå, så en liter jordgubbar fick också följa med hem.

Åk till Englunds i Roma! Det har jag fått höra många gånger när jag beklagat mig över att det är svårt att få tag i skor. Nu har vi ju ingen skoaffär i Klintehamn, det finns ingen i Hemse och utbudet av skor i Visby till 80-åriga tanter är väldigt begränsat. Det enda i så fall är Skoboden, men i dag åkte jag till Roma och var hos Englunds skor för första gången. Utbudet var ganska begränsat där också tycker jag, även om det var skokartonger i travar både högt och lågt och överallt, men jag hittade några par i alla fall och de blir nog bra. Nu kan jag kasta några äckliga sommarskor som börjar gå i upplösning.

I dag har listan över Sommarvärdarna 2018 släppts och där finns många kändisar och många som jag inte har en aning om vilka det är och nästan alla är nya i rollen som sommarpratare. Det är bara fyra stycken som varit med förut. Det blir spännande för sommaren för mig är väldigt starkt förknippad med det här radioprogrammet. Den 23 juni startar Sommar i P1 med Claes Månsson och det slutar den 19 augusti med Rennie Mirro. Nu hoppas jag på många trevliga stunder i solstolen underhållen av inspirerande berättelser och bra musik.

Trevlig fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Sommar i P1 2018, Visby och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Läkarbesök – Sommar i P1

 1. Znogge skriver:

  Så skönt att alla värden var bra för det är alltid en lättnad. Hoppas det sista provet även det visar det samma. Grattis till en god fika och nya skor. Hoppas att du ska trivas bra med dem.

  Kram och god onsdagskväll!

 2. Det är verkligen skillnad för er som bor nära Visby – att det införs parkeringsavgift när turisterna kommer! Det har dom inte kommit på här – än – men vi har ju också en väldig skillnad i folkmängd på sommarsäsong och övrig tid. Jaja, det har sin charm, det med!
  Det var ju skönt att dina värden var bra, känns alltid som en lättnad när man får sådana besked!
  Roligt att du hittade skor, det är alltid svårt, tycker jag.
  Må så gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Bara parkeringsavgifterna hade räckt till bussbiljetten en väg i alla fall. Med pensionärsrabatt och reskassa betalar jag 25:- för en enkelresa.
   Kram

 3. Kraka skriver:

  Det finns en hel del sommarpratare som jag är nyfiken på. Hoppas nu bara att jag kommer att ha tid att lyssna. Trots att man alltid kan lyssna via webben ås verkar det ju köra ihop sig för mig lite väl ofta.

  Kram

 4. Tänk hur allt förändras. Att det är ont om skoaffärer!
  Ja, kanske för att stormarknaderna har allt?
  Men dit kan inte alla ta sig.

  • Ingrid skriver:

   Stormarknader och näthandeln är nog skulden till att affärerna får lägga ner. Skoaffären vi hade i Klintehamn den sista tiden drev en egen internetaffär och satte med andra ord spiken i kistan för sig själva.

 5. Märtha skriver:

  En av de läkare jag besökt hävdar att jag också har en viss osteoropos-början, men inget akut. Sommarpratarlistan var ju intressant, men inte känner jag många. Förstås noterade jag Mark Levengood (en av mina väninnor har varit hans lärare i högstadiet), Markoolio och Paul Svensson, som varit med i det finlandssvenska ”feelgood”-programmet Strömsö. När jag ser honom kommer jag alltid att tänka: Lita aldrig på en mager kock! Hmm… Vi har ju också sommarpratare, men mitt radiolyssnande har blivit så simpelt på senare tid. Min man är TV-oman, eller vad man nu skall kalla det…

  • Ingrid skriver:

   Du får hålla koll på hur det går med osteoporosen. Första gången jag kollade var det ingen fara alls och jag slog mig till ro med det. Sen fick jag alla möjliga konstiga sympton från ryggen och då visade det sig att jag var svårt benskör och hela kroppen har blivit mer eller mindre deformerad.

 6. Gunnel skriver:

  När skolorna slutar och sommarpratet börjar på radion då är det riktig sommar…oberoende av väder. Men i år har vi ju faktiskt sol också. Kram

Kommentarer inaktiverade.