Långfredag

Jag vaknade vi fem-tiden i morse och tassade upp för att kolla läget och visst hade det snöat. Jag kröp snabbt ner i sängvärmen igen och bestämde mig för att jag skulle sova hela förmiddagen, för att försöka göra den här långa fredagen lite kortare. Jag satt dessutom uppe ganska sent igår, eller rättare sagt jag låg i soffan och såg på tv. Efter en 5-6 avsnitt av The Good Wife var klockan nästan 12 och då gav jag upp.

Visst somnade jag om, men vid nio-tiden hade jag inte ro att ligga längre, så då gick jag upp. Då var det ännu kvar en hel del snö, men nu är allt borttöat igen och gräsmattorna är gröna. Kommer det inte mera snö under dagen har vi sluppit lindrigt undan den här gången.

Goda vännen Ann-Marie påminde mig om den 1 april 1984 och all snö vi fick då och när jag kollade i min 10-årskalender står det:”Snöstorm hela dagen. ½ meter höga drivor”. Då fanns det verkligen anledning att gräma sig, men redan några dagar senare, den 5 och 6 april var det sol och +13° och den 7 och 8 hela +16°. Jag tror inte att man vågar hoppas på en sådan utveckling i år, men vem vet?

Fridolf med tratten (han har nyligen blivit kastrerad)

Jag hade en trevlig stund hos Carina igår tillsammans med två av hennes vänner. Vi fick en jättegod smörgåstårta och sedan kaffe med schackrutor och flarn som Bosse hade bakat. Hunden Fridolf var av förklarlig anledning lite dämpad där han tassade fram med sin tratt på huvudet.

Jag säger inte glad påsk i dag, för det får man inte göra ännu. Först i morgon får vi vara glada. I dag är det helt ok att hänga med mungiporna!

Ha en lugn och skön Långfredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk. Bokmärk permalänken.

10 svar på Långfredag

 1. Åke skriver:

  Glad påsk Ingrid! Kram från Norrland ????

 2. Znogge skriver:

  Det är lika illa väder här tyvärr så våren känns långt borta. Suck men sant 🙁

  Kram och god långfredag!

 3. skogsnuvan skriver:

  Oj så det har snöat hos er. Det borde väl vara vår hos er nu Här är det kallt 20 grader nattetid men fint på dagarna och solen värmer faktist

  • Ingrid skriver:

   Att ni ännu har så kallt, men ovanligt kallt är det här också. Jag var på kyrkogården och skulle plantera påskliljor, men det gick inte att få spaden i marken, så jag fick bara ställa dit krukorna.

 4. Vi har också fått sol idag och vinden har mojnat, så nu känns det hoppfullt igen! Och visst har vi haft snö på påsken förut, så vi överlever nog!
  Så trevligt och gott det lät när ni firade svärdotterns födelsedag! Och lilla Fridolf ser onekligen lite moloken ut…
  Idag har jag stått i köket hela dagen och förberett för morgondagens påskbuffé. Nu känns det i ryggen!
  Kram, Monica

 5. Kraka skriver:

  Här har faktiskt innte kommit någon snö och plusgrader på dagarna. Men kallt på nätterna förstås. Också jag höll mig stilla större delen av fredagen.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.