Lasagne á la Miriam – Höstjobb i trädgården

Jag har fått några förfrågningar om lasagnereceptet som jag skrev om häromdagen och nu har jag uppdaterat receptsamlingen med Lasagne á la Miriam.

En strålande fin höstdag blev det idag och vi har varit ute i trädgården nästan hela dagen och röjt. Begoniorna frös av i natt precis som jag trodde i morse, så dem har jag tagit bort och så har jag börjat planera för att ta bort ett par rabatter för att kunna så till en del av trädgårdslandet. Jag inser att vi inte kommer att orka att sköta ett så stort land längre. Orkar man inte hålla trädgårdslandet vårdat och fint är det bara en plåga att se ogräset växa och ta över. Då är det bättre att ha gräsmatta där. Det får räcka med en lite bit öppen jord att ha lite sallad och dill i. Grönsaker och potatis får vi köpa i affären i fortsättningen.

Vi försökte gräva bort några stora perenner som jag ska plantera ut i en annan rabatt, men fick ge upp, för nu är det så torrt i jorden så det går inte att få ner spaden. Aldrig kan det vara lagom! Nu får vi vänta in nya regn för att kunna göra omplanteringarna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Recept, Trädgård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Lasagne á la Miriam – Höstjobb i trädgården

 1. Znogge skriver:

  det håller jag med om! Då är det bättre att utöka gräsmattan. Tack för att du delade med dig avc receptet. Det ska kollas upp på studs!

  Kram

 2. Åsa! skriver:

  Klokt att så igen om ni känner att det blir för mycket. Trädgården ska vara en källa till avkoppling, inte dåligt samvete!

  Ser ut som vi får ännu en vacker dag du Ingrid 😀

 3. Eleonora skriver:

  Så förståndiga ni är som lägger igen land och låter gräset komma fram! Det är jobbigt när man inte orkar ligga på knä längre och rensa – för rensa det kommer man ju aldrig ifrån när det gäller rabatter.

  Här hos mig är det svalare nu och som det ska vara antar jag, men för en som gillar värme så går vi ju inte precis mot ”bättre tider”.

  Förresten – har ni inte hört något (eller avancerat på ansökningslistan) om annat äldreboende??

  Hopppas du får en bra tisdag. Kram kram

 4. Frogprincess skriver:

  Håller med… det blir bäst om man håller det i nivå med vad man orkar med.
  Själv så är jag fortfarande i det skedet att jag utökar rabatter och skapar mina rum. men ändrar mig ständigt…

Kommentarer inaktiverade.