Lasse Eriksson är död

Igår kväll segnade Lasse Eriksson ner på scenen under en föreställning och trots hjärtmassage gick hans liv inte att rädda.

För många år sedan var Lasse Eriksson här i Klintehamn och hade ett uppträdande på Rondo.

Det var nog i början på hans karriär och vi visste väl inte riktigt vem han var, men han bjöd oss på en trevlig kväll med många goda skratt.

Något som vi brukar citera, är när han pratade om att han var norrlänning och jämförde norrlänningarna med oss gotlänningar. Han tyckte att vi hade ungefär samma kynne: ”Man vaknar på morgonen, och sen är den dagen förstörd”!

Det är så tragiskt att han är borta, men så snabbt kan ett liv släckas. Lasse Eriksson gick bort alldeles för tidigt bara 61 år gammal och jag tänker på hans anhöriga och vilken chock beskedet om hans död måste varit för dem.

Just när jag satt och skrev det här ringde en av mina svägerskor med ännu ett dödsbud. Det gällde sambon till en av våra barns kusiner (för att inte sprida oro bland bekanta skriver jag här vem det gäller, det är kusin Ullas sambo Kjell).

Han hade lämnat hemmet på morgonen och när han efter några timmar kom hem igen klagade han över smärtor, tog sig för bröstet och ramlade ihop. Ambulansen var snabbt på plats, men inte heller hans liv gick att rädda. Kjell blev bara 65 år.

Dimman ligger fortfarande tät och det är en dyster dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Nyhetskommentar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Lasse Eriksson är död

 1. ingmarie skriver:

  Ja tänk vad fort det kan gå att avlida, bara segna ner som Lasse gjorde.
  Många kändisar som dött nu
  Min föredetta man hade en jobbarkompis som för ett år sedan gick på semester på fredagen och på söndagen var död 54 år gammal, hjärtat , att det kan gå så fort…..:(

 2. Åsa! skriver:

  Beklagar verkligen Ingrid! Så tragiskt att behöva lämna denna jord så tidigt i livet. Mina tankar går till er idag. Kram

 3. Ailas skriver:

  Livet… så skört, vi kan ingenting ta för givet. En stunden är vi stöddiga, friska och fina, nästa endast minnen… Tur att vi ingenting vet om framtiden.

  Ingen sol här idag heller. Ska ut om en liten stund och följa med lilla barnbarnet med familj till Monkey Town. Ska bli trevligt. Men först ska jag äta lite soppa.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Du har så rätt, det är tur att vi inte vet vad som väntar!

   Solen visade sig här en stund, men nu är det mulet igen.

   Nu vet jag att den finns där i alla fall 🙂

 4. Znogge skriver:

  Livet är förgängligt och det kan gå så snabb. Gäller att leva här och nu…

  Kram

 5. Kicki skriver:

  Tur att man inte har en aning om när det är dags att lämna detta jordelivet. Det kan ju uppenbarligen gå hur snabbt och oväntat som helst.
  Det är många man känner igen som dött på sistånde. För många kan man verkligen tycka, de är ju inte ens gamla.
  Kram

 6. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Ja du, många avlider snabbt och då kommer det som en chock, men får man välja, så är det väl så vi alla vill ha det? Vem vill ligga o plågas år ut o in på ett sjukhem?

  Beklagar verkligen kusinens sambos anhöriga!

  Jag såg Lasse Eriksson för bara några dagar sedan i Go Kväll på SVT och då tänkte jag för mig själv att han ser sliten ut och verkade stressad och såg inte alls ut att må bra. Fick en sådan där otäck föraning om att något var på gång, men inte att han var så illa däran att han skulle avlida .

  Jag tycker att många ”unga” avlider i parti o minut numera så det där om att vi blir allt fler som blir äldre…det vete katten om det stämmer.

  Räcker med att läsa dödsannonserna i tidningen och det är nästan bara 40-talister som avlider.

  Ack ja, livet är skört så vi får väl vara tacksamma för att vi nått mogen ålder så att barnen är självgående.

  Oj, nu har På Spåret börjat….
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Nu är ”På Spåret” slut och det gick väl ungefär som väntat Det är ett trevligt program som inte alls farit illa av att byta programledare.

   Det är klart att det inte är något att stå efter att sitta många år på sjukhem eller pensionärshem och bli mer och mer beroende av andra för sin dagliga tillsyn, men att falla död ner när man bara är i sextioårsåldern är lite för tidigt.

   Nu ska jag se fortsättningen på Skavlan och sen blir det Let´s Dance.

   Kram Ingrid

 7. Astrid skriver:

  Ja han kom från Piteå såg jag nu när jag läste vår lokaltidning
  Sitter här och väntar på att höra något från sonen

 8. elisabeth skriver:

  oj vad jag hört Lasse mycket på radion och annat, vi kommer ju från samma län och på vår lokalradion har han varit många gånger. Jag tyckte han hade nåt som inte nån annan hade……. Så sorgligt med dödsbud för dig, livet ter sig inte alltid så glatt. Vi har haft mycket sol nu idagar och hoppas den snart dyker upp hos dig Många kramar skickar jag dig !

  • Ingrid skriver:

   Tack elisabeth!

   Jag hoppas att solen lyser här i morgon, just nu regnar det, så det är blidväder i alla fall. Man får väl vara glad för det lilla.

Kommentarer inaktiverade.