Laupardagen – Geab

I dag är det enligt Allnakku Laupardagen:

Sensommaren är en skön tid för långpromenader. Laupe betyder fotvandra, gå till fots och inget annat. Annars säger man ga, gå. Klukku gar, bussn gar u de gar bra, klockan går, bussen går och det går bra.

Men någon laupning har det inte blivit för min del den här onsdagen. På förmiddagen körde jag en maskin tvätt och sedan åkte och såg till gravarna. På hemvägen var jag och handlade på Konsum och efter lunchen, som blev lite sen, satte jag igång med gräsklippning. Nu växer verkligen gräset, för jag klippte i fredags och i dag var det redan så långt att jag blev tvungen att räfsa efter klipparen. Egentligen var det lite för vått, men SMHI har spått regn och jag hann inte mera än bli färdig så kände jag att det började stänka och när jag satt på terrassen för att vila mig lite,  kom det en riktig skur. Nu känner man igen den svenska sommaren.

Det är mysigt att sitta och lyssna på smattret från regnet och se hur det sipprar ut från plaströret, till nytta för gräs, träd och buskar. Då njuter jag verkligen!

I dag har vi inte haft något strömavbrott, men nu går diskussionens vågor höga om skadestånd från Geab. Vi vanliga abonnenter har väl kanske inte lidit någon större nöd, men det är trots allt en tjänst de levererar och kan de inte fullfölja sin skyldigt borde vi få kompensation i någon form. Att arga gotlänningar ger sig på Geab´s montörer med personliga påhopp är dock inte försvarbart. Så får vi inte bära oss åt!

P4 Gotland har haft en tävling där lyssnarna fått ringa in och framföra sina klagomål, men det skulle göras på rim och det kom en hel del ra och kluriga verser, som till exempel: 

En utsvulten kvinna i Ala
med sig själv desperat hördes tala:
”Om jag el ej kan få,
min kyckling äter jag rå,
trots att följderna blir katastrofala!”

/ Maria Hellström

Ni får säga vad ni vill
Kanske dom på Geab hjälper till
Om vi ej på TV hela kvällen ser
Kanske vi på Gotland blir fler.

/Andreas Karlsson 

Nu varnar SMHI för åska, så rätt vad det är kanske det kommer ett ”riktigt” strömavbrott. ?

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Trädgård, Väder. Bokmärk permalänken.

12 svar på Laupardagen – Geab

 1. skogsnuvan skriver:

  Ser verkligen ut som om du går på ett fint ställe. Även här är det en skön dag och jag är så glad att jag fått får som går här och betar. Gotlandsfår är det till och med. Ska jag hälsa

 2. znogge skriver:

  Att ge sig på deras personal ute på fältet är naturligtvis inte försvarbart utan man får vända sig till ledningen. Tyvärr är elbolagen oftast ganska så njugga när det gäller vanliga abonnenter vilket är tråkigt. Här har det i alla fall långpromenerats i två omgångar 😀

  Kram och ha en fortsatt fin onsdag!

 3. Ingrid skriver:

  Gör det, hälsa till lammen!

 4. Ingrid skriver:

  Jag tvivlar på att vi vanliga abonnenter kan få någon ersättning, men företag, som drabbats riktigt svårt av de här avbrotten, hoppas jag har möjlighet att driva skadeståndskrav mot Geab.
  Kram

 5. Monica skriver:

  Åh, jag ser på bilden vilket fint, tjockt gräs du fått! Det har vi inte här, men det beror väl på vår sandjord. I fjor sommar, då det regnade hela tiden, hade vi jättefin gräsmatta.
  Det ska bli spännande att höra om ni lyckas få någon ersättning från Geab!
  Må så gott, kram, Monica

 6. Ingrid skriver:

  Den här jorden vi har håller nog fukten bättre. Jag ser på kyrkogården i Fröjel t ex. Där är det ganska grönt, men det är bara ogräs och det ser inte vackert ut.
  Ja vi får väl se hur det går för oss arga gotlänningar.
  Kram

 7. Sjusoverskan skriver:

  Vi har haft en underbar dag i skåneland, 25 grader, sol och vindstilla. De badade för fullt i Borstahusen i Landskrona.
  Kram Inger

 8. Gunnel skriver:

  Vårt gräs växer också med raketfart nu. Rasmus ska klippa gräsmattan åt oss idag, för de har lovat regn till helgen. Vi har haft en solig och skön vecka så trädgården har fått lite omvårdnad. Kram

 9. Ingrid skriver:

  Så härligt att ni kom iväg Inger!
  Kram

 10. Ingrid skriver:

  Det känns nästan som om naturen vill ta igen efter att ha legat i torkdvala.
  Kram

 11. Gerd ♥ skriver:

  All grönska liksom startar om igen. En konstig sommar. Här har vaktmästaren klippt gräset, ser så fint ut nu.
  Hoppas ert elbolag kan ge bättre leverans än så.
  Kram, Gerd

 12. Ingrid skriver:

  Här har vi också nyklippt och fint. Visst är det en underlig sommar vi haft.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.