Lite pinsamt…

…kan det kännas att gå och handla billigt när en butik säljer ut för att den ska läggas ner. Det var vi överens om igår på Kupan när vi diskuterade utförsäljningen som pågår hos Klintehamns Kläder. Det känns lite som om man profiterar på andras olycka eller tråkiga beslut.

-Jaha, nu passar det. Nu kommer hon…., så är man rädd att de tänker i butiken.

Vi vet inte anledningen till varför butiken läggs ner, så det ska jag inte spekulera i, men en man som satt och fikade, sa att han behövde strumpor och kalsonger, men skämdes för att gå dit, så han skulle försöka få någon annan att gå och handla för sig. Han kanske inte är ensam om den reaktionen.

– Butiken upphör 40% rabatt – står det på gatuprataren och på fönstret är det uppsatt en liknande skylt – Butiken upphör
😥

Fast jag måste säga att jag inte hade speciellt dåligt samvete när jag gick in där i dag och köpte mig ett par nya svarta byxor. Jag har ju alltid varit butiken trogen oberoende av vad den haft för ägare och i första hand handlat där när jag behövt något nytt. Byxorna, Bengalin givetvis, blev i alla fall jättebilliga. Först var det reapris och så 40% på det. De blev nästan gratis! Sen letade jag efter en tröja, men det hittade jag ingen. Det börjar nog bli urplockat!

Solen skiner så fint i dag och det är 5-6 grader varmt, men det är ganska blåsigt. All snö och is är borta igen och det är härligt när man kan gå i vanliga promenadskor utan att vara rädd för att halka.

Nu ska jag ha mig lite lunch och sen får jag väl sätta mig och lägga upp benen på nyförvärvet.

Trevlig dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn. Bokmärk permalänken.

12 svar på Lite pinsamt…

 1. Jag förstår känslan, men jag tror ändå, att affärsinnehavaren är glad att bli av med kvarvarande lager. Men visst kan man känna så. Grattis i alla fall till dina nya byxor, det är ju alltid roligt med något nytt och extra kul om man fått det billigt!
  Skönt att ni slipper halkan! Här har vi plusgrader än så länge, men det kommer väl bistrare tider…
  Kram, Monica

 2. Znogge skriver:

  Så är det onekligen. Vill man att mindre och fristående butiker ska överleva så vill det till att man gynnar dem. Det har du gjort i alla år så jag tycker det var dig väl unnat att fynda ett par byxor.

  Kram

 3. Ja, det där känns ju verkligen som ett dilemma… men du har gjort vad du kunnat tidigare, man kan ju inte köper kläder varje vecka 😀
  Till stor del är det väl stormarknadernas fel att små butiker tvingas stänga, och/eller näthandelns. Allt spelar in.
  Kram!

 4. Ölandsvindar skriver:

  Det bor en dam här i byn som är ganska närig och mån om varje krona fast hon egentligen inte skulle behöva det. På julmarknaden, en gång om året, lämnar en ICA-butik en bit härifrån 10 procent när man handlar där. Hon står alltid först i kön trots att hon resten av året handlar i den ICA som ligger närmast. Hon har sammanlagt två mil att köra i en stor bil som drar en liter/milen så hon måste handla ganska så mycket för några tiors förtjänst, men så tänker hon nog inte.
  Kram /Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Det är många här från Klintehamn som gör sin storhandel på ICA Maxi eller Coop Forum i Visby. Jobbar man i stan och ändå är där kan jag förstå det, men ska man köra 7 mil för lite veckohandel kan det inte vara så stor vinst även om en del priser är lite lägre där.
   Kram

 5. anna/notonmusic skriver:

  Affärer på ”hemmaplan” behöver man vara rädd om dvs handla där. Men ibland så går det ju inte i alla fall, jag tror det är jättesvårt att ha butik idag när näthandel blir allt mer vanlig. Vår lilla bokhandel har allt möjligt till försäljning, lite leksaker, skinnväskor, antikvariat m begagnat, konstnärsmaterial etc. Men så är det Sveriges bästa bokhandel också i a f om man frågar mej 🙂

  • Ingrid skriver:

   Näthandeln är nog en stor konkurrent och vår skoaffär som lades ner i våras efter bara ett par år drev själv en nätbutik. De konkurrerade alltså med sig själva. Hur tänkte man då??
   Kram

 6. Kicki skriver:

  Dom är väl glada att få sälja ut nu när affären ändå ska läggas ner. Dessutom är det inte du som prutar, dom har ju satt priserna. Och dessutom har du varit trogen kund.
  Kram/Kicki

Kommentarer inaktiverade.