Livscafé hos Märta´s

Jag vaknade till ännu en solig, men ack så blåsig torsdag. Först tänkte jag fortsätta mitt vårplanterande med att åka på kyrkogårdarna med penséer, men eftersom jag hade bestämt mig för att åka till Visby på eftermiddagen, så sköt jag upp det tills i morgon. Man ska ju inte jäkta i onödan!

Jag är med i Osteoporosföreningen och hade fått en inbjudan till ett Livscafé, det var anledningen till Visbyfärden. Det har varit flera såna här träffar, men det har alltid kolliderat med något annat, så det här var första gången för mig.

Jag hade ett par timmar att fördriva innan mötet, så då gick jag genom stan och ner till Almedalen och Botaniska trädgården. Det syns verkligen hur sen våren är i år, för det var inte mycket annat att se än krokus, snödroppar och scilla och det ser man ju överallt nu.

Plantering pågår

I Almedalen var det full fart, för en skolklass höll på och spelade kubb och en annan tyskspråkig klass gick runt med guide.

Fågelmatning

Livscaféet startade klockan två och vi var rätt många kvinnor, för det är ju huvudsakligen kvinnor som får den här sjukdomen. Några hade jag träffat tidigare på Osteoporosskolan och några var gamla bekanta, så det blev en trevlig träff i all enkelhet.

Vi fikade och när vi var klara med kaffedrickandet inledde ordförande för föreningen, Eva Tédenmyr, eftermiddagens diskussion och vi började med att gå igenom föregående nummer av OsteoporosNytt, men mest pratade vi om våra erfarenheter av den här krämpan och de olika behandlingar vi erbjudits. Kvinnan som satt mitt emot mig, berättade att hon krympt 14 cm och jag kontrade med att jag ”bara” blivit 10 cm kortare. Vi var båda överens om att det var förfärligt tråkigt att har råkat ut för det här!

Jag missade precis en buss när jag skulle åka hem och fick vänta ett tag tills nästa gick, men det gjorde ingenting, för när jag stod där och väntade kom Eva, så jag hade trevligt sällskap på hemvägen.

Trevlig torsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Livscafé hos Märta´s

 1. Syster Kerstin skriver:

  Så fick du träffa ”dotra” helt oplanerat, så trevligt ????????????

 2. Syster Kerstin skriver:

  Att det skall krångla, blääää ….

 3. Anne-Lie skriver:

  Tycker om solen, men INTE blåsten. Usch!
  Kram!

 4. Znogge skriver:

  Då fanns det en mening med att du missade bussen 😉 Min svärmor har krympt väldigt mycket och även Husse så jag misstänker en viss ärftlighet tyvärr.

  Här har det blåst alldeles gräsligt i dag tyvärr men himlen den var blå.

  Kram och god kväll!

 5. Visby är en så vacker stad! Ja, hela Gotland är vackert!
  Trevligt att träffa likasinnade och dela erfarenheter med varandra. Alltid kan man får några tips…
  Soligt och blåsigt här idag också!
  Kram, Monica

 6. wiolettan skriver:

  Det låter som en trevlig och fin utflykt.
  Roligt att få se bilder ifrån Almedalen och Botaniska trädgården. Jag känner igen mig ifrån då vi var där, i fjol, tror jag, då första gången som jag besökte Gotland. Jag tyckte om Visby, fast det var en del branta gator, om jag minns rätt.
  Våren är sen här också. Tror att det blir varmare nästa vecka.
  Förstår att det var ett givande möte, byta erfarenhet och kanske få lite råd.
  Kram!

 7. Kicki skriver:

  Trevligt att träffa likasinnade. Men tänk att du ”tappat bort” 10 cm, du var väl inte direkt lång innan heller.
  Bussmissen gjorde ju mindre när du fick sällskap av Eva sen.
  Här är ju våren av förklarliga skäl sen pga den myckna snön. Jag tittade vid husväggen igår för att se om snödropparna syntes än, men det var flera dm snö kvar, trots att det var intill väggen.
  Men soliga fina dagar har vi och det smälter mycket på eftermiddagarna.
  Men det är trist att det fortfarande är ca 7 minus på nätterna.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Så fort nattfrosterna ger med sig så får ni nog också vår. Här har det varit en 12-14 grader i dag, men det blåser något alldeles förf’ärligt, så det tar musten ur en totalt.
   Kram

 8. Märtha skriver:

  Första gången (av två) som jag besökt Visby traskade jag ju förstås iväg till Märta´s café. Utbudet och inredningen var inte så värst elegant, men namnet var ju viktigast. Fick tyvärr ingen rabatt, fastän jag försökte… Vi har en hel del snö kvar, trädgårdsarbetet kan inte börja på länge, men jag tränar med slyavverkning i skogen… Ha det gott!

  • Ingrid skriver:

   Märtas är ett speciellt ställe. Märta vann en hel massa miljoner på Postkodlotteriet för ett antal år sedan och sålde sin rörelse för att leva livets glada dagar, men det var inte roligt så länge, så hon köpte tillbaka kaféet och håller på som vanligt igen.
   Ha de gott själv!

Kommentarer inaktiverade.