Lördag förmiddag

Mulet och grått är det idag, men det gör inte mig så mycket, för jag ska alldeles strax iväg till Hejde bygdegård där SPF ska ha sin årliga höstauktion. Vi måste ju få in lite pengar för att finansiera bland annat vårens bussutflykt.

Mitt bidrag till auktionen: två blåbärspajer

Nu är mina höga mårbackapelargonior nerklippta och ersatta av en radda skott, så jag har satt upp ett insynsskydd som jag kan sitta och trycka bakom. På dagen spelar det ingen roll, men det börjar ju bli mörkt på kvällarna och då blir det fritt fram att titta in till mig.

Och mörkare kommer det att bli från och med i morgon. Sommartiden är slut och klockan ska backas en timme. Jag väntar alltid med att ändra klockorna tills söndagsmorgonen. Nu spelar det ingen större roll, men förr var det härligt att stiga upp och upptäcka att man hade en timme extra. Det blev en härligt lång söndagsförmiddag. För övrigt tycker jag att vi borde ha sommartid året runt och inte hålla på med de här omställningarna två gånger om året.

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF. Bokmärk permalänken.

10 svar på Lördag förmiddag

 1. Det ser väldigt fint och ordningssamt ut med alla pelargonskotten på rad i fönstret! Kastar du moderplantan?
  Förstår att du vill ha en liten gardin nertill för att skydda mot insyn. Den är ju så ljus och tunn, att den släpper in ljus i alla fall!
  Det där med vintertid: Jo, jag minns att när man skulle köra till jobbet på morgonen vid den här tiden på året, så började det bli mörkt, men när vi gick över till vintertid fick man ljust när man körde ca 1 månad till!
  Ha det gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Moderplantan får stå och torka lite, sen tar jag bort den ur krukan, skakar av jorden och låter den övervintra i en mörk skrubb. Sen tar jag fram den i februari-mars någon gång.
   Kram

 2. Geddfish skriver:

  Såg så prydligt ut, så!
  Håller med dig, vi kunde ha sommartid jämt. Jag har annars inte ont av bytena, men det är alltid lite extra, några manuella klockor har jag än.
  Ha en fortsatt go lördag i det gråa. Kram, Gerd

 3. Agneta skriver:

  Japp, fram för sommartid året om! Det måste finns någon ideell förening för det…..
  Så fint du har gjort med dina pelargonsticklingar och gardinen var jättefin, inte kul om man vet att det är fri insyn. Men en del hus som byggs numera har ju full insyn från golv till tak, inte min grej! Lite privat vill man allt vara.
  Vilka goda pajer du gjort, jag ser att dom är goda!
  Agneta kram

 4. Anna/notonmusic skriver:

  Åh, Mårbacka! Jag är dålig på att sköta om mina pelargoner. Det ligger på min ”pensionärslista” dvs sånt jag ska bli bra på lite längre fram. Har en tulpanpelargon som jag faktiskt har lyckats överleva!

 5. Laila Östergren skriver:

  Jag är lite motvalls, jag tycker vi ska ha normaltid året runt. Nu när jag är pensionär går det väl an när jag själv kan bestämma när man vill stiga upp men när jag jobbade och dessutom skulle iväg på dagis innan bussen gick så var det jättejobbigt. Jag tyckte inte det blev bättre med tiden.
  Vår auktion gick ju bra och det var en jättegod soppa vi fick till lunch.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.