Lördagsnöjen

Solen har lyst så vackert hela dagen, men det har varit lite kyligt i vinden, men inte värre än att det har gått att sitta ute i alla fall. Jag satt på min uteplats på förmiddagen och löste först GA-krysset och sen läste jag några kapitel i Arnaldur Indridasons bok Vinterstaden. Den är riktigt bra! Förutom det har det hänt en hel del trevligt den här lördagen.

På förmiddagen kom Bosse och Carina och hämtade mig för en åktur. Bosse körde ner Gnisvärdsvägen och visade alla fina villor som byggs där nu. Det måste varit bra många år sedan jag var nere på den vägen, för där var massor av hus som jag aldrig sett tidigare.

Och så fanns det tussilago i mängd

Efter lunch kom Krister och Thomas på besök och de hade med sig kaffebröd från Norrgatt. Vi satt först ute i solen och pratade en stund och sen gick vi in och drack kaffe och åt goda kakor. Nu har de åkt tillbaka till civilisationen igen.

Det här är ställjasen, som jag skrev om i ett tidigare inlägg och det är alltså min fågelmatare som jag hängt amplar med penséer i och i toppen har jag satt ner regnmätaren. Det ser lite spretigt ut nu, men när väl penséerna växer till sig så kommer det nog att bli bra, om nu konstruktionen håller för fyra amplar som vajar i vinden. 😉

Dagens ordspråk:

När musen skrattar åt katten finns det ett hål i närheten.

Trevlig lördagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Utflykter, Vårtecken och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Lördagsnöjen

 1. Beppan skriver:

  Härligt med söta tussilagon! Jag har letat efter dem idag – förgäves. Det är ju fortfarande en del snö kvar, så den kanske väntar med att tittat upp i kylan…

  Dagen ordspråk gillar jag 🙂

  • Ingrid skriver:

   Kommer man på rätt ställe finns det gott om dem. Jag har gått och tittat på vägkanterna här men inte hittat någon och så var det fullt av dem i Gnisvärd.
   Kram

 2. Charlotte skriver:

  Hej. Arnaldur Indridason gillar jag mycket, tror jag läst dom flesta böckerna av honom. Lite svårt med dom Isländska orden ibland, men det brukar lösa sig.
  Även jag åkte svängen vid Gnisvärd härom dagen, tyckte som dig att det var många nya hus, och byggen på gång. Det drogs väl avlopp/vatten där härom året, förmodligen är det därför byggandet har ökat så. Trevlig lördag.

  • Ingrid skriver:

   Visst är de isländska namnen på både personer och orter knepiga, men han skriver väldigt bra tycker jag.
   Det där nyanlagda bostadsområdet i Gnisvärd påminde om Frejsal Living i Fröjel. När de drog vatten och avlopp dit fick vi kommunalt vatten vid Stenstugu också och det var jättebra, för vi hade så dåligt vatten förut.
   Trevlig helg Charlotte!

 3. Eva Henriksson skriver:

  Musorden var verkligen fina!
  Så ock tussilagona.
  Vi har vitsippor här i Tyresö nu.

 4. Kerstin skriver:

  Så härligt vårligt du har det. Fin ställning för penséerna.

 5. Lambergsfrua skriver:

  Tänk, jag har letat förgäves efter tussilago utan att hitta några – men de finns förstås nånstans i närheten;) Vilken trevlig dag du har haft med barnen och respektive. Visst är det skönt att ha dem inte alltför långt borta.
  Jag tror dina penséer kommer att hänga kvar om det inte blir orkan. Det ser riktigt trevliligt ut med regnmätaren på toppen.
  Önskar dig nu en skön kväll.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Ylva skriver:

  Tussilago, åh så härligt. Jag såg första maskrosorna idag och maken såg första humlan. Har varit på Lidingö konstrunda idag. Stadshuset hade fyra konstnärer, vi var förbi en silversmed, fikade på Elfvik där det var utställning av mattor helgen till ära & dessutom permanent ljustillverkning. Vi sätter penséer inom kort. God fortsättning på helgen!

 7. Oj oj nu är det full vår i din blogg!
  Jag såg vårens första tussilago i Helsingfors, tänk att jag var tvungen att åka ända dit för att se dem! Våren tycks vara ett halvt steg längre kommen där än hos oss i Lovisa i öst.

  Jag läser Keplers Sandmannen nu – fängslande.

 8. Jah Hollis skriver:

  Vi har haft fint besök från Gotland här i Malmö i helgen. Deras produkter går bra på min stampub Pickwick där vi quizar på onsdagarna. Ha en fortsatt fin helg! 8)
  http://jahhollis.blogspot.se/2013/04/vitsig-wisbybrygd-pa-ol-och-whiskymassan.html

 9. Kerstin skriver:

  Det är lite konstigt att det inte finns så mycket tussilago på den här ön. Jag har bara sett någon enstaka. Just häromdagen pratade jag om att jag ville ha ett ”ampelträd” och hänga upp korgar i. Och så får jag se ett på din bild! Jag får leta lite i butikerna.
  Kram /Kerstin

 10. Tur att mina bloggvänner går ut och finner vårblommorna
  så jag får njuta av dem på detta sätt.

  ”Under tiden lyssnar jag på Frank Sinatra på min nerlagda
  blogg.So, var föga intressant. Den är öppen så om man vill
  kan man gå in och lyssna.Har ju min mobilblogg från början
  här inne.Babbi ska ju sluta blogga hon som liksom jag har
  tröttnat.Vi fick för få kommentarer.
  De andra två är i gång.Skriver när jag känner för det”

  Kram

Kommentarer inaktiverade.