Lördagstema – Skräp

Grått och mulet är det idag, men jag ska nog ändå ta mig en promenad nu innan lunch. Det är skönt att komma ut och röra på sig och sen tänker jag åka på graven och tända ljus. Annars är det ingenting speciellt på gång den här lördagen, men i morgon har jag bjudit hit en annan Ingrid på söndagslunch.

Skräp tycker Olgakatt, som basar över lördagstemat den här månaden, att vi ska skriva om idag.

Vad är skräp och vad är inte skräp? Det som är skräp för den ena kan var hur värdefullt som helst för den andra, men skräp har vi nog alla lite varstans i lådor, skåp och förråd.

-Mamma, vet du hur mycket skräp du har, sa Eva en gång när hon hjälpte mig städa köksskåpen.

Och visst vet jag det, men många av de där små figurerna och vaserna är presenter från barnen, eller från gäster och en del är lotterivinster. Inte kan man göra sig av med sånt! När jag flyttade blev dock en hel del av skräpet kvar på Stenstugu, men skåpen här är ändå ganska fulla.

Skräp är det också att bli gammal när man känner att det kniper både här och där och att orken och lusten inte är som i unga dar. Igår kväll fick jag ett anfall av förmaksflimmer och det är andra gången på en månad nu, så det känns lite oroande. Jag har ju varit helt symptomfri i över ett halvår nu. Ja, det är skräp!

Sen finns det ju lite mera handfast skräp och jag skulle ju kunna gå ut i soprummet och ta några foton där, men jag kör med återvinning från en promenad på Muldestranden i februari för några år sedan. Här kommer lite strandskräp:


De som är med och bloggar på lördagstemat är:

Karin Englund, Karin på Pettas, Olgakatt, Helena, Wienerbrödslandet, Livsrummet, Musikanta, Pysseliten, Tove, Anki, Spanaren.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Dagens gutamålsord: Gåimäppeldagen

Ti gåime kan betyda att gömma, men också att spara. Gåimäppel är höst- och vinteräpplen som tål lagring, och nu kan det vara dags att ta fram dem och göra en god äppelkaka efter eget huvud eller mormors recept.

På Stenstugu är det Stenkyrkeäpplen som gäller och de går jättebra att lagra om man plockar dem i rätt tid och är varsam med dem. Då kan de vara goda långt in på nyåret.

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Bloggar på Lördagstema, Förmaksflimmer, Stenstugu. Bokmärk permalänken.

30 svar på Lördagstema – Skräp

 1. Geddfish skriver:

  Gud sig förbarme, så mycket skräp det finns på våra stränder! Jag har också noterat många gånger och förundrat mig hur slarvig människan är ibland.
  Detta är ju inget som förmultnar.
  Ja, skräp att bli äldre. Kläderna sitter inte som de ska, man kroknar i ryggen. Men hälsan är viktigare.
  Ha en fin lördag, kram, Gerd

 2. Hej syster!
  Be din läkare om ny medecin , det kan hjälpa.
  Kram och hälsa alla berörda!! 🙁 😉

 3. Ja du, ju äldre man blir desto mer skräp har man! Fast när vi flyttade hit så blev jag (vi) av med en hel del. Vi bodde nära återvinningen på Årstafältet så Rolle åkte dit med ett lass varje vecka i ett halvår (han hade mycket gamla bilgrejor) och sen hade vi också en liten garageloppis. Ovanpå det åkte jag till Huddinge sjukhus med kassar med böcker. 😀 Trots det hade vi MASSOR med oss hit… 🙄
  Men dom senaste åren har vi deltagit på loppisar och sålt av en massa, samt försökt göra oss av med saker genom att ge bort eller kasta. Så nu är det absolut inte lika mycket – fast dumt nog köper vi en del på loppisar också! 😉
  KRAM
  Susie

 4. Lambergsfrua skriver:

  Aj då. Det låter imnte bra med ditt förmaksflimmer. Kanske bäst att kontakta din läkare igen för en koll och kanske ändring av medicinen/doseringen.

  Visst känns det skräp att bli gammal och ju äldre amn blir desto mer skräp samlas i skåp och lådor.
  Du store tid så mycket skräp det slängs i naturen! Jag fattar inte hur folk tänker, som bara släpper skräpet där de står eller medvetet dumpar det i skogen. VI skulle nog behöva en ny kampanj med ”Håll Sverieg rent”.
  Ha en skön lördag.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Ulla Anderstedt skriver:

  Jag ser ju att det är skräp du fotograferat, men några av dem är riktigt vackra, t ex fjädern bland stenar och multnande löv. På samma sätt är vi äldre också vackra trots krämporna, vilken uthållig kropp vi har som levt i så många år. Fast det låter jobbigt med förmaksflimmer. Önskar dig en trevlig helg och hoppas på bättre väder. kram

 6. Pysseliten skriver:

  Vad är det med folk och skor, egentligen? Jo, vi har tappat barnskor. När barnen suttit i vagnen och sparkat av sig den ena. För övrigt har vi gått i våra skor utan att tappa dom. Fina bilder! På något sätt blev ju skräpet återanvänt ett dina konstverk.

 7. Gunilla skriver:

  Så sant att den enes skräp är någon annans skatt. Sånt som jag säljer på loppisar och i säljgrupper går åt som smör. Skräp har en förmåga att växa överallt. Små högar som plötsligt är megastora. Jag är inne i en rensningsperiod men jag tycker aldrig att det försvinner så mycket som jag vill. Du milde så mycket skräp du hittade på stranden!!!!! Ofattbart att man lämnar allt möjligt efter sig. Visst är det skräp att med åldern kommer krämporna. Hoppas det löser sig för dig om du kollar upp medicinen. Många varma kryapådigkramar från mig 🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst är det så att går man ut med kameran finns det hur mycket skräp som helst.
   Jag får väl se om eländet håller på, annars får jag väl som om jag kan få någon tid.
   Kram och Tack!

 8. Musikanta skriver:

  Ledsamt för barnen (och föräldrarna) när de tappat sådana fina skor.
  Jag gav en gång bort en absolut oanvändbar skopa på pinne (som bara skulle hänga på väggen) i koppar som jag fått av en svägerska. Det var som lotterivinst till sonens klassresa. Jag har ångrat det i snart 38 år eftersom vi fick den i bröllopspresent. Varje gång jag hon var här var jag ängslig att hon skulle fråga efter den. Hon avled för ett par år sen men jag är säker på att hon tittar ner från himlen ibland och undrar var den är. Apropå det där med vaser och annat man fått i present av barnbarn och gamla elever…

  Kram från Ingrid som önskar dig en skön fortsättning på helgen.

  • Ingrid skriver:

   Det kan verkligen vara knepigt det där med presenter. Vi fick en taklampa av släktingar en gång och artiga som vi var ville vi inte byta den, trots att vi tyckte att den var ful. Släktingarna bodde på fastlandet och var inte hos oss så ofta, men varje gång de kom på besök måste vi hänga upp den där lampan.
   Så himla dumt att inte säga som det var!!! 🙄

 9. Karin skriver:

  Usch ja, strandskräpet och sjöskräpet och havsskräpet och alla djur som far illa av det. Och på sikt hela klotet!

  Men det där andra skräpet, det som ingenting är värt i andras ögon, men som är så laddad med minnen för en själv att det blir värdefullt. En liten vindögd keramikkatt, en ful keps, ett lapptäcke. Sådant som bara jag vet och som gör att jag vill behålla de där föremålen.

  • Ingrid skriver:

   Visst är det så att man har mycket som inte är betydelsefullt för någon annan. Men jag har faktiskt börjat tänka på att röja ut lite, så att inte någon annan ska behöva göra det……

 10. Spanaren skriver:

  Inte kul att du har fått förmaksflimmer. Du blir väl kollad för det? Allt det man har hemma är inte skräp så där håller jag inte med din dotter. Släpp hem någon annan hos dig och den personen hittat massor av fina saker som du har. En sak är fin trots att den kanske inte är värd något. Hur många har inte ångrat sig för att de inte sparade på just den saker och den saken 🙂 Men att människor vill slänga så mycket i naturen då blir jag så förbenat arg. Sen kan de ha mage att klaga på att ingen städar stranden?!?! Ha en bra dag/ kram

 11. Lisbeth M skriver:

  Jisses va skräp som kastas i naturen ,och så tråkig det är att se det.Vi plockar upp mycke glasflaskor under vår gång på morgnarna,och man undrar vem kastar det utan att tänka på följderna.
  På tal om skräp hemma,så hade jag en ränsning av kläder till tippen 2013,när jag sen skulle ha min fina höstkappa var den borta,slängd av misstag, inte kul så jag fick köpa en ny, Men vi har haft många skratt ,så de kan bli när man är i ränsningstagen.
  Visst är det skönt när man känner en aning av den kommande våren,i dag söndag är det lite sol och man blir på så gott humör.
  Hoppas lunchen blir bra med din namne och va rädd om dig!
  Kram kram från mi

  • Ingrid skriver:

   Man blir verkligen ledsen när folk kastar glas ute i naturen utan en tanke på djuren och andra människor.
   Ibland kan det gå lite för fort när man rensar. Jag har nog varit med om något liknande som det med din kappa.
   Ha en skön söndag!

 12. Tove Olberg skriver:

  Förmaksflimmer är skräp, det kollar du upp med läkeriet tänker jag.
  Bilderna är jättefina tankeställare och de där skorna triggar igång fantasien .. vem hade de på sig ..ramla det ur väskan tro …blåste bort? Dagens ord gömma och spara!
  kram

  • Ingrid skriver:

   Förmaksflimmer är verkligen skräp och jag har dragits med det i 7-8 år nu. Mer sällan i början, väldigt ofta ett tag, men då fick jag börja medicinera.
   Kram

 13. Eleonora skriver:

  Ja det var verkligen skräp du har funnit på stranden!
  Det man har i skåpen kan ju också vara skräp men som man behåller pga speciella anledningar.Men att rensa ut i skåp o lådor beror nog väldigt mycket på hur man är till sin personlighet. Själv gillar jag ordning och reda i princip överallt men saker jag förkastar eller sorterar ut då och då – åker ett snäpp ner – till källaren. Så nu är det där jag behöver röja. Det får bli när det är varmare ute så att jag inte behöver stå där nere och frysa. Nu behöver jag i alla fall inte mötas av en massa skräp så fort jag öppnar en dörr.

  Annars brukar ju garage vara största skräp”fångaren”. Men är det fullt där – då är man en ”horder”. Har sett dessa program på TV och jisses vad jag tycker synd om dessa människor som så krampaktigt håller fast vid döda saker.

  Trevlig helg och kram

  • Ingrid skriver:

   Det där att inte kan göra sig av med saker och ting kan verkligen bli rent sjukligt, men så långt har det inte gått här i alla fall. Jag är en rätt bra ”kastare”.
   Kram

 14. Olgakatt skriver:

  Det där med presenter man egentligen inte vill ha kan vara ett problem. Jag har en bekant med smak motsatt min och som dessutom vill ha ett ord med i laget om hur hens presenter ska exponeras i mitt hem!! Där går min absoluta gräns!
  Verkligen skräp med ditt fmflimmer – hoppas du får bukt med det.

  • Ingrid skriver:

   Visst kan det vara knepigt, men bekant gick absolut ett steg för långt!
   Jag hoppas att det här är flimret är något tillfälligt, annars får jag väl beställa en tid på VC.
   Kram

 15. Gnuttan skriver:

  Ja, skräp kan vara många saker. En del skräp kan man bara blunda för genom att stänga skåpet, lådan eller vart det nu ligger, annat måste man ta tag i. Jag hoppas det rättar upp sig med hälsan; sådant skräp är inte roligt att dras med.

Kommentarer inaktiverade.