Lucia lottas fram

Det vill sig inte med framröstningen av Gotlands Lucia i år! För andra gången har något saboterat omröstningen genom att digitalt lägga massor av röster på en kandidat, så nu får man ta till lottning för att få fram en Lucia. Nog är det ett oskick att förstöra en så gammal och fin tradition. På det här viset kanske den traditionen helt kommer att försvinna.


Uppmärksammat har röstfusket i alla fall blivit

Det är en rätt fin dag i dag och även om regnet stänkt då och då, så tittar solen fram just nu i alla fall. Jag har pysslat med lite strykning, satt upp rena gardiner i sovrummet och burit in jullådan från förrådet. Tittade och rotade i den lite ett tag, men sen la jag på locket igen. Det enda jag tog fram var en elljusstake till sovrumsfönstret.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

14 svar på Lucia lottas fram

 1. Otroligt dumt att förstöra en gammal, fin tradition att rösta fram en Lucia!!! Hur kan man vara så dum? Vad vill man med detta?
  Idag har vi faktiskt satt upp utebelysning, dels en ljusslinga överst på staketet och dels ljus i en buske utanför köksfönstret! Men inget inne ännu…
  Nu har vi ju firat tvillingarnas födelsedag och då brukar det vara dags att börja tänka på julklappar! Vi är ju många, så det blir en del!
  Lite trädgårdsarbete har det blivit idag, men det var kallt i blåsten…
  Ha det så bra, kram, Monica

 2. Znogge skriver:

  Så tråkigt att förstöra denna tradition. Alla vill väl vinna på rättvist sätt tycker jag… Men då är det väl ett bra alternativ att lotta. Hos os blev det ett herrans liv för att vi tyckte att Lucia skulle vara en tjej… Om det får man så klart tycka vad man vill men personligen så tycker jag att det är en tradition.

  Kram och god måndag!

  • Ingrid skriver:

   Visst ska Lucia vara en tjej. Här på Gotland hade ett samhälle på södra delen ett Luciatåg bestående av gubbar härom året. En kul idé kankse, men det blev bara ett år.
   Kram

 3. Laila skriver:

  Helt otroligt att lägga ner energi på att förstöra röstningen. Vem har glädje av detta.
  Idag har vi tagit en kortare promenad, den första på länge. Jag har tänkt sätta upp julgardinerna i god tid men tiden går fast de ska upp denna vecka alla fall.
  Fick de beställda jultidningarna idag så julen närmar sig.
  Ha en skön kväll.

 4. Musikanta skriver:

  Det verkar vara lite demonstration det här med röstsabotaget. Röstningen på Lucia har ju nästan alltid varit en sorts skönhetstävling. Nu är det en jury som röstar fram Lucia i Norrköping t.ex. Hon ska framför allt vara bra på att sjunga. Om man lottar fram en Lucia blir ingen ledsen i alla fall.
  Kram

 5. Gunnel skriver:

  Så löjligt! Finns det inget annat de där fjantarna kan sysselsätta sig med? Jag har också bara plockat fram ljusstakarna än så länge. Kram

 6. Kraka skriver:

  Det är tråkigt med röstfusk i alla sammanhang. Just sådana här händelser bör tas som en varning för att låta våra allmänna val övergå till internetröstning. Vet att Piratpartiet varnat för det, men så vitt jag känner till så är det inga andra partier som tagit varningen på allvar. Internet är fantastiskt, det största som hänt (hittills) under min livstid. Men det finns så mycket risker och så många som inte förstår, eller vill förstå. Det krävs en massa ny kunskap och nytänkande för att det ska fungera och ändå kommer det aldrig att bli lika säkert som ”öga-mot-öga”.

  Kram

 7. Elisabeth skriver:

  Ljusstakarna brukar jag tycka vara kul att ta fram. Det blev så mycket ljusare och finare då! Här behövs de inte på samma sätt.

Kommentarer inaktiverade.