Luddevantar

Lördagen den 5 mars 2005

Här är resultatet av vantstickningen, som jag utlovade häromdagen. Det blev ganska ok tycker jag själv. Garnet var litet grovt och ojämt, men det var helt ok att sticka av det. Det kändes nästan som ett grovt mohairgarn och fällde ungefär lika mycket som när man stickar av mohair. Hoppas nu att vantarna håller Carinas händer varma och goda i kylan.

  

Det har varit en lämplig sysselsättning, att sitta inne och sticka, för vi har verkligen haft det kallt. Mitt på dagarna har det varit runt -5 grader och soligt och vackert och då har jag varit ute. Jag tagit promenader både till Klinte och ner till stranden och så har det faktiskt blivit ett par solgäddor. I lä värmer solen skönt! Morgnar och kvällar har det varit mellan -15 och -20 grader. Det har gått åt mycket ved!!! Husbonden är bekymrad, två pallar ved på en vecka!Men när det är så här kallt, måste vi ha värmen på litet i den del av huset, som normalt inte är uppvärmd vintertid, annat än när vi ska vara där.

Jag, som hade hopp om en resa till värmen nu i mars, har fått ge upp drömmarna om det. Det går inte att åka hemifrån när det är så här kallt. Man får sikta in sig på våren i stället och då är det Sicilien som hägrar. Att få åka dit och träffa Eva och barnbarnen längtar jag efter hela tiden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.