Malva och ormspott

Det har varit en solig och fin dag, men som vanligt blåsigt. Jag började dagen med att tvätta håret, men så fick jag höra att grannen klippte gräset, så då passade jag på att ta gräsklipparen när hon var färdig. Gräsmattorna har börjat grönska lite efter regnet och det var ganska ”tofsigt” så det behövde snyggas till. Det är ju snart midsommar och då vill man ju ha fint! Frisyren blev inte så tjusig när håret fick torka av sig självt, men det spelar inte så stor roll. Det står ändå som en kvast när man kommer ut i blåsten, hur tjusigt man än tycker att det är när man står där framför spegeln och försöker få stråna att uppföra sig.

Malva på trottoaren utanför ett hus på Donnersgatan

Efter lunch gick jag ut på en promenad och gick runt Warfsholmen. Det är en lagom och trivsam runda. Nu har alla skogsliljor blommat över, men längs dikeskanten var det fullt av gräs och blomstjälkar där ormarna varit. 🙄

Ormspott

För visst är det ormspott, de där vita spottloskorna. I alla fall sa vi så när jag var barn och gå i närheten av snår, som var fulla av spott, vågade man inte. Nu är jag ju lite äldre och visare och när man googlar på ormspott kan man läsa att det är spottstritar som lämnar det där efter sig. Det kan man läsa om på Wikipedia

När jag gått över Warfsholmsbron fortsatte jag ut till Hamnkaféet och beställde en kopp kaffe och en bit mandeltårta. Det var ju synd att jag ätit lunch innan jag gick hemifrån, för de serverade isterband och stuvad potatis idag och det hade varit väldigt gott.

Blåeld

Sillgrisslan och den fina blomsterekan

Jag tror att det är Suderviljan som sköter den här ekan och det gör de med den äran!

Glad Midsommar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hamncaféet, Klintehamn, Promenader. Bokmärk permalänken.

18 svar på Malva och ormspott

 1. Vårt gräs är också tofsigt, vilket bra ord! Men här är torrt, så det är inte så långt, men väldigt ojämnt. Och halmgult på sina ställen…
  Vilken fin promenad du gick idag och så trevligt att sitta ner med den utsikten och så kaffe och mandeltårta på det!
  Här har det varit lite kvalmigt idag, lite växthusklimat. Varmt och disigt.
  Hoppas på något svalare väder till midsommar!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Här har inte varit så varmt. När jag gick ut var det bara 18 grader i skuggan och det blåste rejält, så det blev en långärmad skjorta utan på t-shirten.
   I morgon ska det ev bli några droppar regn.
   Kram

 2. Ja, tofsigt är precis vad gräset är – trots att vi hann klippa det mellan regnet i torsdags och fredags natt! 😆 Men diket har Rolle klippt klart idag (började igår), så där är det snyggt nu. Sen i morgon ska jag försöka klippa. Att jag skriver försöka beror på att jag har fått en överansträngd arm som gör att gräsklippning (trots åkgräsklippare), bilkörning, använda högern till datormusen, samt lyft gör att det gör för j….t ont! 👿
  Vid kontakt med sjukvården så sa dom att enda botemedlet var att inte göra något alls (!) och sen både äta och smörja in armen och axeln med Voltaren. vilket jag alltså gör. Ja alltså det senare. Inte göra nått, hur bär man sig åt då….. 🙄
  KRAM och trevlig midsommar!
  Susie

 3. Inger Johansson skriver:

  Hej!
  Vi kom hem från Skåne igår kväll och maken skulle klippa gräset idag men åkaren ringde och tyckte han skulle köra lastbil idag. Han hade tagit fel på dag så han fick ge sej ut med bilen istället, han ska köra imorgon också. Det är väldigt torrt här så gräset kan nog vänta till nästa vecka.
  Kommer också ihåg det där spottet, lite otäckt var det 😕
  Kram och Glad Midsommar önskar jag!
  Inger

  • Ingrid skriver:

   Så oturligt att maken måste ge sig iväg med en gång när ni kommit hem, men är det torrt så gör det väl inte så mycket om gräset får vänta.
   Kram

 4. znogge skriver:

  Ormspottet känner jag igen från när jag var liten. Visste inte riktigt vad det var men vi rörde del aldrig. Vilken trevlig promenad och god fika du fick njuta av!

  Kram

 5. Geddfish skriver:

  SÅ blomstrande vackert!
  Du skrev isterband. Nu blev jag sugen, det är ju så gott! Glömmer bort den rätten ibland. Och det ska vara rödbetor till också.
  Kvällskram, Gerd

 6. Lollo skriver:

  Härliga sommarbilder 😀
  Idag har det varit jättefint även här.

  Tittar in och önskar dig en Glad och Trevlig Midsommar.
  Kram

 7. Gunnel skriver:

  Ormspott känner jag inte till, men jag har ju sett det som du visar. Vår gräsmatta ser förskräcklig ut, men det är bara att hoppas på att den reparerar sig själv någorlunda. Hoppas du får en fin midsommar.

 8. Elisabeth skriver:

  Så många fina foton! Ormspott fanns med mig också i barndomen!
  Ha en riktigt skön midsommar!!!

 9. Laila Östergren skriver:

  Här blir det isterband när sonen inte skall ha någon mat. Han är inte speciellt förtjust i det.
  Jag kallar också det där på växterna för ormspott men jag kommer inte ihåg att jag reagerade speciellt på det när jag var barn.
  Här är nu alla gräsmattor klippta och en kanter trimmade. Jag har varit och plockat blåeld, blåklockor och prästkragar så nu är jag klar för midsommar.
  Jag önskar dig en glad och skön midsommar!

  • Ingrid skriver:

   Vi var hemskt rädda för den där ormspotten. Jag var för övrigt alltid rädd för att gå i högt gräs, för jag trodde att ormarna låg där och lurade på mig. 😉
   Önskar dig en skön helg!
   Kram

Kommentarer inaktiverade.