Mamma Runa 100 år

Idag skulle min mamma, som gick bort 2002, ha fyllt 100 år. Hon är så fin på det här kortet tycker jag och så vill jag komma ihåg henne.

I tacksamt minne bevarad är väl kanske en sliten fras, men mamma är verkligen i tacksamt minne bevarad. Hon var så lättsam och rolig och hade så många uttryck som vi fortfarande använder. ”…..sa mamma”, är något som vi har sagt åtskilliga gånger sedan hon gick bort. Och jag vet att de av hennes arbetskamrater som ännu lever kommer ihåg henne på samma sätt. Hon lockade dem till många glada skratt.

För oss systrar kom hon att betyda enormt mycket, speciellt som vår pappa gick bort så tidigt. Mamma blev änka bara 44 år gammal och alla som har upplevt hur det är att hantera tonårsdöttrar kan nog sätta sig in i vad hon gick igenom då hon blev ensam med oss tre, 13, 15 och 17 år gamla.


Tack mamma för allt du gjorde för oss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi. Bokmärk permalänken.

22 svar på Mamma Runa 100 år

 1. Skogsnuvan skriver:

  Våra mammor lämnar större spår efter sig än vad man kan tro. Vad fin hon var och så jobbigt hon måste haft med bara döttrar i den åldern. Tur att hon hade glädjen och humor. Det underlättar alltid här i livet.

 2. Bosse Lidén skriver:

  En fin hyllning till din älskade mamma. Tack för att du delade med dig. Förstår att det inte kunde ha varit lätt för henne att bli änka med tre tonårstjejer som behövde sin pappa också. Samtidigt ser jag en fördel med att ni ligger så nära varandra i ålder och samma kön. Jag känner inte dig personligen eller er syskon men hoppas att ni haft stor glädje av varandra genom åren.
  Din mamma ser jättefin ut på kortet. Det är alltid roligast att minnas dem när livet var som ljusast på alla sätt. Min mamma gick bort för tio år sedan och jag saknar henne mycket. Länge kom jag på mig själv med att vara på väg att ringa henne, vi hördes av nästan varje dag. Samtidigt var jag glad för att hon fick somna in efter mycket lidande under en lång period. En mamma som bryr sig om sin barn är något speciellt och går aldrig att ersätta. Kram

  • Ingrid skriver:

   Mamma blev ganska senil och bodde på ett ålderdomshem sina 5 sista år och det kändes nästan som en befrielse när hon äntligen fick komma till ro.
   Men oh så jag saknade att inte kunna åka och hälsa på henne eller gå ut med henne. Livet blev helt plötsligt mycket fattigare.
   Kram

 3. Du tillhör den lyckliga skara av oss som hade en bra relation till sin mamma tydligen. 😀 Det är likadant här och även om jag fortfarande – efter över 30 år saknar henne oerhört – så är jag glad ock tacksam över att jag också fick det. Man hör ju på olika sätt talas om dom som inte varit så lyckligt lottade och det måste ha varit fruktansvärt! 🙁
  Men…det är så skönt att läsa din hyllning och även om saknaden aldrig går bort så kan du med glädje se tillbaka på din underbara mamma!! 🙂

  • Ingrid skriver:

   Mamma och jag hade en väldigt bra relation och det är jag glad över. Sen har jag lite dåligt samvete för att jag kanske inte ställde upp för henne på ett sätt som jag skulle önskat. Men man är väldigt självcentrerad när man är ung och ska skapa sig en egen tillvaro.

 4. Lambergsfrua skriver:

  Bosse Lidén har på ett utmärkt sätt sammanfattat det jag och säkert många med mig känner inför fotot av din vackra mamma och din berättelse om henne. En kvinna värd all beundran och jag förstår att du saknar henne.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Znogge skriver:

  Vilken vacker bild på din mamma! Förstår att du minns henne med varm och stor kärlek.

  Min mormor blev änka i samma unga ålder om då var min mamma 16 år och hennes yngre systrar 10 och 6. Det var ett tungt ansvar på många vis…

  Kram

 6. Jah Hollis skriver:

  Det är fint att ha så goda och positiva minnen av sina mamma och visst är bilden av henne fin dessutom. Min mamma fyller 94 år i december och jag börjar fundera på om hon möjligen kommer att uppnå det där 100-strecket. Omöjligt är det definitivt inte. Hon var jublande glad senast jag talade med henne för hon hade åter vunnit pris i lokaltidningens korsord. Och hon hade löst det själv med bara lite telefonsupport från mig. 8)

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att ha en mamma som är så gammal och så pigg. Du ska se att hon fortsätter att lösa korsord många år till. Jag skickar in mina korsord då och då, men nu är det länge sedan det gav någon utdelning.

 7. Raija skriver:

  Det var en fin bild och även fin hyllning till din mamma.

 8. Åke skriver:

  Så fint du beskriver din mor! Jag har min kvar, och har stora minnen hur hon uppfostrade 4 barn, min far gick tyvärr bort i för tidig ålder (60 år) Han var sjuk sedan 10 år tillbaka i Altzaimers. Mamma drog ett tungt lass. Så fint du har gjort din header 😆 Sköt om dig 😉

 9. Kraka skriver:

  Så din mamma var född 1913? Min mamma skulle blivit 100 år den 9:e oktober.
  Mammor sätter verkligen sina spår i hjärtat på oss.

  Kram

 10. Skatan skriver:

  Jag förstår att du tycker om fotografiet på din mamma. Hon ser verkligen fin ut … och snäll. Min mamma gick bort 2000 och hon var också en mamma ”i ljust minne bevarad”. Det är något alldeles speciellt med mammor … de väcker känslor … åt olika håll … antingen eller. Jag har ju läst böcker där mamman blivit kritiserad också …

  Så vi får vara tacksamma du och jag som haft så fina mammor.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Mammor och döttrar kommer inte alltid överens, men min mamma och jag hade en fin gemenskap. Hon var ett stort stöd för mig och jag tror att jag blev ett bra stöd för henne när hon blev gammal och sjuklig.
   Kram

 11. Inger Maryissa skriver:

  Ja, det är verkligen ett fint foto på din mamma
  och så fint det du berättar om henne
  Kramar

Kommentarer inaktiverade.