Mamma Runa

Det regnade hela dagen i går, men mätt i mm blev det inte så mycket. I dag är det mulet och grått, men än så länge uppehållsväder. Jag har varit på kyrkogården i Klintehamn med lite blommor, för i dag skulle mamma Runa fyllt år och jag har ju ännu så fina dahlior. Nu är det 15 år sedan mamma dog och hon är fortfarande saknad. Jag tänker nog på henne varje dag i olika sammanhang. Hon var så rolig och lättsam och ibland kan jag komma på mig själv med att jag använder ord och uttryck som var hennes.

I dag skulle mamma ha fyllt 104 år

Efter besöket hos mamma åkte jag till Suderviljan och köpte en ros, för i eftermiddag ska jag till Tofta kyrka för att vara med på vår SPF-ordförande Nils-Erik Jacobssons begravning.

Nu ska jag
ha lite lunch innan jag klär om mig och ger mig iväg.

Ha en fin måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Sorg. Bokmärk permalänken.

14 svar på Mamma Runa

 1. Ja, jag påminns också om mina föräldrar då och då under dagarna. ”Det här skulle mamma tyckt om” eller ”det här skulle pappa ha fixat” etc, etc. Jag tror att man gör det mera, ju äldre man blir?
  Men det känns ju bara positivt!
  Dagen började soligt här, men just nu dominerar molnen – vi får se vad det blir!
  Ha en bra dag, kram, Monica

 2. Anne-Lie skriver:

  Så fina dahlior du har. Det är 16 år sedan min pappa dog, och visst tänker jag på honom ofta.
  Skönt att ha n grav att gå till och göra fint.
  Kram!

 3. Znogge skriver:

  En mamma är alltid en mamma och nog finns saknaden och tomheten kvar… Hoppas det blir ett fint avsked i dag.

  Kram

 4. Laila skriver:

  Jag tänker också ofta på mina föräldrar och saknar dem. Mamma har varit borta i sex år och nu är även hennes systrar borta så det finns inte längre någon att fråga om gamla tider.
  Hoppas det blev en fin avskedsstund i eftermiddags.
  Kram

 5. Helena skriver:

  Jag hoppas också det blev ett fint avsked.
  Så vackra blommor du planterade. Det är 2 år sedan min mor gick bort, ibland är jag på väg att ringa henne, men kommer på att det går ju inte.
  Sköt om dig.

  • Ingrid skriver:

   De där känslan hade jag också i början och många gånger dök det upp i huvudet ”Nu ska jag åka ner till mamma ett tag”, men hon fanns ju inte där längre…..

 6. Musikanta skriver:

  Tiden går fort men saknaden finns kvar. Tråkigt att man inte längre kan få svar på frågor som man glömde att fråga om när föräldrarna levde. Det är fint att ha en grav att gå till i alla fall och minnas och pynta.
  Kram

 7. Bosse Lidén skriver:

  Jag känner igen mycket av dina ord och blir berörd. Så är det för mig också. Min mamma finns fortfarande med i mitt liv. Hennes kloka ord, roliga uttryck och även gester kommer säkert att leva vidare även i nästa generation.
  Hoppas det blev en fin begravning.
  Kram Bosse

Kommentarer inaktiverade.