Man ska inte var stöddig

I dag har jag inte gjort så många knop, men tycker att jag förtjänar en vilodag, för i morgon ska jag jobba ett extrapass på Kupan och på lördag är det Klinte Marknad och då ska jag sälja lotter för Röda Korset. I och för sig är det bara en timme, men en tidig timme, för redan kl 9 ska jag infinna mig, men det är kanske lika bra, för då är jag ledig sedan och kan gå runt och shoppa i lugn och ro. Jag behöver köpa nya sockor och det brukar jag alltid handla på marknaden. Få se om man får 10 par för 100:- i år också.

På förmiddagen hade jag lite pyssel med avstämningar efter gårdagens SPF-träff. En bild och ett referat (som ordföranden skrivit) skulle in till helagotland.se, kassan skulle räknas och stämmas av, det skulle bokföras och så var det några listor som skulle skrivas ut inför nästa styrelsemöte. Mitt i utskrivandet tog en av färgerna slut i skrivaren och det är alltid lite meckigt när man ska byta dem, så det tog en stund.

Efter lunch gav jag mig iväg ut på en promenad till Handelsbanken. Jag hade ett ärende dit, men hade tänkt ta mig en längre promenad när det var avklarat, men jag, som ironiserade häromdagen över hur folk klär sig nu när det är höst, fick för tunn jacka på mig, så jag snabbade mig på hem. Man ska inte var stöddig!

Det har varit lite växlande molnighet i dag också, men ändå en fin höstdag. I morse hade vi bara +3° och nu börjar lönnarna skifta färg från grönt, till brunt och rött. Tjusigt tycker jag!

Nu är tivolit under uppbyggnad inför marknadsdagen och man kan verkligen beundra de här människorna som far land och rike runt med alla åkattraktioner för bara en dag på varje ställe. Det är klart att det går på rutin, men ändå! När jag passerade där på eftermiddagen hängde det kläder på tork både här och där utanför husvagnarna. De passar väl på att tvätta när det är bra torkväder.

Trevlig fortsättning på torsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset, SPF. Bokmärk permalänken.

14 svar på Man ska inte var stöddig

 1. Jahapp, det är marknad i Klinte och vi som ska till Visby på Snickens höstmarknadsrea. 🙄
  Sen så ska vi hämta upp all lökar som har kommit – och så hem för att plantera dom. Eller åtminstone planera var exakt dom ska grävas ner. 😆 Det är skönt i år att vi fått dem så tidigt så man slipper gå ut i riktigt kyligt väder och plantera dom, det har jag gjort tidigare men i år beställa jag dom för EXTRA TIDIG leverans – och det har fungerat! 😉
  Vi – alltså jag har tagit hem lökar för över 20.000:- men då är det till Trädgårdsamatörerna plus ett tiotal vänner också. Själv tog jag bara för runt 500:-. Det har dock lätt att ränna iväg, för man vill ju ha allt! *fniss* 😈
  KRAM
  Susie

 2. Geddfish skriver:

  Säg inte TIVOLI för då ryser jag, hahaha 😀
  Det kan väl vara käckt, men jag får ju mitt alldeles inpå mig, då det bär till.
  Annars är det kul med lite attraktioner och saker som sker.
  Ha det gott, kram, Gerd

 3. Znogge skriver:

  Jag förmodar att det innebär en viss frihet att resa runt så där men samtidigt så måste det vara ett tungt arbete…

  Kram och god kväll!

 4. Elisabeth skriver:

  Du verkar ha fullt upp. Det är fint med alla höstfärger.

 5. anna/notonmusic skriver:

  Tivolifarare skulle jag INTE vilja vara, jag är djupt tacksam över att barnen är vuxna och att man slipper den där fasansfulla helgen när man skulle följa med dem ut på marknaden med varsin sedel som skulle räcka till tivoliåk och nån liten leksak, folk överallt, ljud överallt…. Och fyra ungar med glittrande ögon och stor förväntan. Jag ryser bara jag tänker på det. Nu kan jag ligga i hängmattan och höra ljuden på låååångt avstånd och känna att det inte har det minsta med mig att göra. Underbart! MEN än idag håller strumporna jag köpte på en sån där marknadsdag. Inte minsta hål. Har tvättat dem säkert 100 ggr. Resåren är dock helt slut så det är lite ”tagelpåse” över det hela när man trär den på foten. Ha en fin helg Ingrid, kram!

 6. Astrid skriver:

  Det är svårt med kläder nu
  Kallt på morgonen men efter någon kilometer så svettas jag (hundpromenad)
  Vackra foton även på headern

 7. Som vanligt har du fullt upp! Det är klart att du måste unna dig att bara ta det lugnt en dag! Här brukar också komma ett tivoli varje sommar men nu är barnbarnen, som bor här, lite för stora, så nu blir det inget besök där. Vilket jobb det måste vara för alla inblandade, även om de brukar stanna fred-sönd här! Och likadant för alla som jobbar på cirkus! Dom får väl vila upp sig på vinterhalvåret?
  Kram, Monica

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *