Månadsbilden uppdaterad

Blåsigt och ganska ruggigt väder är det idag, men solen är framme och visar sig ibland i alla fall och det får man väl vara nöjd med. När jag var upp och bäddade sängarna passade jag på att ta månadsbilden (klickbar bild). Egentligen skulle jag gjort det igår, men glömde det i brådskan och det är väl ingen som sörjer speciellt mycket över det. Vill du se utvecklingen under året kan du klicka HÄR.

Idag är det ingenting särskilt inplanerat förrän i kväll när vi ska till Hemse på soppteater. Åke för sin kamp mot nedfallna äpplen och jag ska ta och hämta in några stycken och se om jag kan göra en äppelpaj. Äpplena är så dåliga i år, så man får skala hur många som helst och rensa för att få några bitar att lägga i formen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Månadsbilden och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Månadsbilden uppdaterad

 1. Tove skriver:

  Hoppas ni får en trevlig kväll! 🙂

 2. Skatan skriver:

  Soppteater låter kul … hoppas att det blir så trevligt och ”närande” som det låter.

  Det växer inte många äppelträd i Jämtland förstod jag av Skogsnuvan men det finns ju undantag och när vi hälsade på hos Lekkamraten var det äppelträd i varje trädgård som dignade av äpplen och Skogsnuvan fick en hel kasse med sig hem. Vi smakade och de var underbart goda, syrliga och fina …

  Synd att äpplena på Gotland är så dåliga i år.

  Kram!

 3. Ailas skriver:

  Mina äpplen är få och små i år, så det blir inga problem med att hinna äta upp dem. Har även ett stort päronträd och där finns inte mycket. Plommon fick jag inga heller… Det ena trädet sprack av frukt förra hösten, så det fick jag ta ner… och i det andra finns inget.

  Köpte passionsfrukt när jag var och handlade. Gott.

  Hoppas att ni får en trevlig kväll!

  Kram

 4. Bettan skriver:

  Hej vännen!

  Hoppas att du inte ska behöva skala allt för många äpplen 🙂 Men visst är det så… I år har de varit lite sämre kvalite en innan….

  Hoppas att du/ni får en trevlig kväll. & tusen tack för alla rara inlägg hos mig. Det värmer må du tro.
  Kramar i mängder!
  /Bettan

 5. Karin skriver:

  Hej!
  Hoppas att äpplepajen blev god!
  Gjorde en smulpaj häromdagen, där det förutom havregryn od även skulle vara kokos i. Men det blev faktiskt i smuligaste laget!!! Kan det bli det? Ja, uppenbarligen! Jag får hitta ett annat recept, eller ta det gamla jag brukar ha!
  Kram Karin
  PS Vill ge dig en försenad grattiskram!

 6. Beppan skriver:

  Här i norr har det blivit god äppelskörd. Får tillbringa helgen med att göra pajer och annat för kommande vinter. Har inte en chans att äta allt färskt!!

  Brukar göra en smuldeg av lika delar havregryn och vetemjöl. Ytterst lite socker. Och så riva mandelmassa och strö över äppelklyftorna innan smuldegen kommor på.

  Blir så inspirerad av dina månadsbilder så jag ska se till att fota sådana framöver!! Måste hitta en bra fotovinkel först.

Kommentarer inaktiverade.