Måndagen på Kupan

Måndagen den 20 april 2009 | 22:20| Stjärnklart -1°

Idag har det varit lite småmulet till och ifrån, men det har inte gjort mig så mycket, för jag har varit på Röda Korsets Kupan i Hemse och jobbat. Enligt allnakku är det idag Saniggdagen, men det är nog ganska sen vår i år, för på hela vägen till Hemse kunde man inte se att det var några bönder i farten på åkrarna. Här hemikring är det väl bara gödningssåning, som varit aktuell än så länge. I mitten på den här veckan ser det dock ut att bli varmt och fint väder, så då blir det väl full fart på harvar och såningsmaskiner.

Jag åkte med en av de andra från Fröjel och när vi kom till Kupan var det redan full fart där. Butiken öppnar inte förrän klockan tio, men det var folk från Röda Korset i Klintehamn, som kommit för att sätta upp en väv, det var en grupp, som höll på med planering inför sommarens rekreationsveckor, och det var andra frivilliga, som var inne och sorterade grejor och kläder. Kupan i Visby hade sänt ut massor av kläder, som skulle sorteras för att antingen säljas eller packas till katastroflagret i Halmstad. Strykkorgen var full av kläder som skulle strykas och i tvättstugan skulle tvättmaskinen laddas och ren och torr tvätt plockas reda på. Många kunder var det också och en del satte sig ner och drack en kopp kaffe. Vi hade fullt upp med andra ord!

Vi har en gammal släkting på ett Vårdhem i Hemse och Åke passade på att köra till Hemse efter lunchen, för att hälsa på henne och sedan kom han och hämtade mig när jag jobbat färdigt. Innan vi åkte hem tog vi en vända till Lantmännen också och köpte jord, som jag ska ha till blomlådorna när det blir dags att plantera i dem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.