Mannekänguppvisning och däckbyte

I eftermiddag har jag varit på Rondo på en mannekänguppvisning. Det var PRO och Klintehamns Kläder som arrangerat den och vi SPF-are var inbjudna att vara med. Det hela började med att en hel rad duktiga mannekänger i mogen ålder visade upp vårens nyheter från butiken….


…och Johanna Svanborg, som äger den, presenterade alla kläderna på ett lättsamt och trevligt sätt. Det är bra med mannekänguppvisningar där det visas kläder som man eventuellt skulle kunna tänka sig att köpa. Och det var ju det som var meningen att vi skulle tycka, för efter kaffe och en stunds underhållning var vi alla välkomna till butiken, där vi kunde få handla till 20% rabatt. Eftersom vi var många, så fick vi rabattkuponger som gäller ett par dagar in i nästa vecka också, så alla måste inte störta sig iväg till affären idag.

När vi satt där vid kaffebordet fick jag ett SMS från sonen. Däckbyte kl 15.00 stod det och det passade alldeles utmärkt, för då var vi färdiga på Rondo och det var bara att ta bilen och köra upp till Stenstugu. Nu är sommardäcken på och lufttrycket i dem har Gaetano kollat, så det är bara att tuta och köra. Nu får vi hoppas att det inte blir mera snö och is på vägarna. 🙄

Väderläget: Mulet, blåsigt och kyligt. Jag tog en promenad på förmiddagen och var verkligen glad att jag hade vinterjacka och handskar. Det var bara mössan jag saknade.

Ha en skön lördagkväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, SPF, Väder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Mannekänguppvisning och däckbyte

 1. Elisabeth skriver:

  Det låter som en väldigt bra dag. Först ögonfröjd och sen handpåläggning. Inte dumt att få hjälp med bilen! Ha en fortsatt trevlig helg! Elisabeth

 2. Hejsan Ingrid !os handels

  Då kom vi båda ut på något idag.
  Mannekänguppvisning är kul. Tänk
  så många gånger jag visade upp
  aftonklänningar.Och kappor men då var det
  handelsresanden som hade beställt mannekäng,
  så fick jag duga.Skor och bad-dräkter också men
  ej samtidigt då.Tänker Du köpa något.

  Ha en fortsatt fin Lördag Du också.

  Kram Majsan Mi

 3. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!

  Men vilken bra idé att visa upp kläder på mogna kvinnor med lite former! Borde finnas mer av den varan för i alla kataloger och annorstädes är modellerna trådsmala, unga och har alla långt vackert hår som blåser i vinden… 😐

  Men du köpte väl helt nyligen både jacka och långbyxor i just den butiken vill jag minnas för du skulle ju lägga upp byxorna. Attans att det inte var 20% då…! Men mer kanske behövs inför din resa så det gäller att passa på.
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag behöver förnya mig lite grann till sommaren, så jag får väl försöka ta mig till butiken i början på veckan, men jag tycker ju att det är så vansinnigt tråkigt. Det är i princip det värsta jag vet.
   Ha en skön söndag!
   Kram

 4. Lambergsfrua skriver:

  Det är så sällan det visas kläder för mogna kvinnor med en mogen kropp, så det har var ett riktigt bra initiativ, tycker jag. Nu är ju ofta de mogna mannekängerna på sådana här visningar ganska slanka, men det vore roligt om det även visades kläder på kvinnor med en viss rondör – utan att det ska behöva se ut som förvanskade tält 😉
  Skönt att du nu har sommarskor på bilen – någon mer s– vill vi inte veta av.
  Varm kram 🙂 ,
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Det var en av damerna som mannekängade som var riktigt fullvuxen. Liten, tjock och med en enorm ”hylla” och de hade lyckats hitta kläder till henne också. 😉

   Det var skönt att få av vinterdäcken, nu kan man köra med gott samvete.
   Kram

 5. Rigmor skriver:

  Här blev det däckbyte förra helgen…och i morse när jag skulle till jobbet vräkte snön ned!! Tur nog stannande den inte, men det var till att köra sakta.
  Trevligt med mannekänguppvisning. Ibland kan det vara svårt att ”se” hur kläderna kommer att se ut på, och sen är det alltid kul att se lite olika kombinationer, ibland kan sådant som man aldrig kunnat tänka sej bli riktigt snyggt.
  Och nu börjar jag bli riktigt orolig för vädret hos er…av rent egoistiska skäl!! För i början på juni åker vi ju över, och det vore ju trevligt om man slapp packa med vinterjackan i husbilen!!
  Ha en skön kväll på ön!!
  Kram kram

 6. Znogge skriver:

  Här åkte däcken på igår så jag hoppas också på mildare väder nu. Trevligt med mannekänguppvisning. Ibland behöver man lite inspiration och på så vis är det bra att se kläderna på andra.

  Ha nu en trevlig lördagskväll!

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det blev en trevlig eftermiddag och en helt ok kväll också.
   Jag har sett The Girl with the DragonTattoo. Den var jättebra även om Roony Maari inte alls var lika bra som Noomi Rapace, men Daniel Craig slog Micke Nykvist med hästlängder.

 7. Kicki skriver:

  Trevligt med mennekänguppvisning för modell äldre.
  Jag tittade inte på slutresultatet på let’s dance, så jag visste inte att Robban var den som åkte ur, men det var ju bra att det var han.

 8. Inger Johansson skriver:

  Trevligt med modevisning! Hoppas Du tyckte kläderna var lika fina som jag tyckte på vår modevisning!
  Jag har allrounddäck på bilen så jag slipper byta däck 😀
  Ha de’ så gott i helgen!
  Kram Inger

 9. Skogsnuvan skriver:

  nja något byte till sommardäck ligger nog långt fram i framtiden för här är det knappt bart på landsvägen ens och det är minusgrader var enda natt. men ..solen skiner idag också och jag ska gå ut och sätta mig på altanen. Jag ska ha vägmöte här hos mig på eftermiddagen så jag kan inte dra iväg på någon längre promenad.

 10. Kajsastina skriver:

  Det verkar finnas många trevliga aktiviteter på Gotland. Jag är bara medlem i SPF, men jag har hört att PRO har en hel del att erbjuda oss något äldre. Hoppas helgen varit skön. Vi fick varmt här och jag har nog suttit ute på balkongen i två timmar. Jag ska sticka klart en sommarkofta och har ena framstycket klart. I morgon ska jag hem till dottern och ta hand om pojkarna på eftermiddagen. Ha en skön vecka med sol 😀

  • Ingrid skriver:

   Jag är också med i SPF, men gillar att vi kan samarbeta med PRO – vi är ju alla pensionärer. 😉
   Här blev det också rätt fint på eftermiddagen och jag har suttit ute och läst.
   Ha en fin vecka du också!

 11. Louise skriver:

  Ser ut som ett väldigt trevligt evenemang … 🙂

  Här blev det däckbyte idag. Nu är det gjort, och förhoppningsvis är vintern över …

Kommentarer inaktiverade.