Mars börjar bra

En svag sol, en svag vind och 5° varmt, gröna gräsmattor fulla med vintergäck och snödroppar; man kan väl inte begära så mycket bättre den första mars.

Det kunde ha sett ut så här också. Det här fotot är taget den 3 mars 2010

Nu är det bara att hoppas att det inte kommer några bakslag. För säkerhets skull får kvasten och snöskopan stå kvar ute ett tag till. Man får inte utmana kung Bore!

Jag har varit ute på en kort vända Konsum tur och retur. Inte för att det var absolut nödvändigt, utan mest för att jag ville ut och röra på mig lite, för i dag har det varit mycket daterande. Min granne håller på med sitt skrivprojekt och i dag har jag suttit och skannat in en hoper dokument och bilder åt henne. Nu ska de bearbetas och snyggas till innan jag lämnar dem ifrån mig. Det ska bli spännande och se hur hennes bok blir när den är färdig. Det är ett digert material hon har samlat ihop från alla möjliga källor.

Nu ska jag ta mig en semla och en kopp kaffe innan jag fortsätter daterande. Jag känner att jag börjar få ont i nacken så det är dags att ta en paus.

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke, Daterande, Nostalgi. Bokmärk permalänken.

20 svar på Mars börjar bra

 1. Znogge skriver:

  Även här är det snöfritt och det blommar så smått här och var. Det är jag helt nöjd med för mars har börjat mycket kallare flera år.

  Hoppas att semlan smakade bra 😀

  Kram

 2. Vonne skriver:

  Man kan få rejält ont i nacke/arm och som inte hänger i om man ägnar sig för mycket åt dateri. Bäst du tar paus ofta. Verkar som våren kommit till er på Gotland men här är det riktigt ruskigt idag även om utetempen visar plus 4. Jag har inte heller vågat ställa in snöskoveln…
  Ha det gott/kram

  • Ingrid skriver:

   Man behöver ändra ställning då och då, annars får i alla fall jag ont. För en stund sedan hade vi en väldigt vacker rosa himmel, men nu kommer mörkret smygande.
   Kram

 3. Lambergsfrua skriver:

  Den bilden på din Åke är verkligen fin. Han ser så nöjd ut där i solskenet. <3
  Nu blir jag allt lite avundsjuk på dig, som har både vintergäck och vitsippor i trädgården. Här snöade det i morse, men det mesta har töat bort under dagens plusgrad och lätta skurar. Inga blommor än alltså men mängder av fixckmåsar på isen och fnattiga änder i vattnet.
  Semla är gott!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. Krister skriver:

  Om inte Klintehamn under den senaste tiden haft ett unikt klimat, så borde vitsippor vara en överdrift?

 5. Ja, vi har också låtit snöskyffeln stå kvar ute och mina broddar ligger kvar på skohyllan, men jag hoppas att jag ska slippa använda något av det! Lite växlande väder här idag, men relativt varmt! Skönt!
  Kram, Monica

 6. Kicki skriver:

  Här hemma syns inga vårblommor än, det ser snön till. Men visst töar det om dagarna så rätt som det är så….
  Kram/Kicki

 7. wiolettan skriver:

  Att sitta länge vid datorn, det tycker min kropp inte heller om. Paus måste vi ta ibland. Stort arbete du håller på med det som du hjälper grannen med.
  Semla, så gott. Jag har ätit en i år och den var så god.
  Vi har heller ingen snö, men jag saknar det, tvärtemot dig.
  Trevlig dag och kram till dig.

 8. Susie på Stjärnarve... skriver:

  Med tanke på hur mycket snö det var bara för ett par år sen, så är det helt underbart väder. Speciellt igår och idag när det är strålande sol, +5 grader och nästan ingen vind. Det är nog vår….. 😉
  KRAM
  Susie

 9. Susie på Stjärnarve... skriver:

  Någonting har hänt, min hemsido kom inte med på förra inlägget – och det brukar ju vara automatiskt!? 🙄
  Susie

 10. Gunnel skriver:

  Det gäller att ta paus ofta när man sitter framför datorn. Lite svårt eftersom tiden bar flyger iväg och man inte tänker på hur länge man egentligen suttit där. Snällt av dig att hjälpa grannen. Bra med datahjälp inpå knuten. Ha en trevlig helg.

  • Ingrid skriver:

   Det är ju så roligt när man kan få hjälpa till. Man behöver få känna att vi kan vara till nytta även om man börjar bli lite till åren kommen
   Kram

Kommentarer inaktiverade.