Mars, mars måne…

…jag ska lura dig till Skåne, så skaldade vi när jag var barn, men jag kan inte påminna mig att det gick ut på att vi skulle lura någon, som man till exempel gör den 1 april. Är någon som känner igen det?

Nu är det i alla fall den 1 mars idag och det är en solig dag med en 5-6 grader varmt, men det blåser som bara den. Jag var trots blåsten ute en vända på förmiddagen, för det var några kort och brev för SPF som skulle stoppas i brevlådor lite varstans i samhället. Vi vill ju inte slösa pengar på porto i onödan. I eftermiddag ska det mulna och det stämmer nog, för himlen blir gråare och gråare nu, så det var nog en bra planering av dagen.

När jag kom hem kunde jag inte motstå att ta ett kort på grannens söta krokusar. Det är en liten krokus som sprider sig väldigt och den växer inte bara i rabatten utan nästan över hela gräsmattan också. Vårtecknen blir fler och fler!

Ha en skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF, Vårtecken 2015. Bokmärk permalänken.

22 svar på Mars, mars måne…

 1. Znogge skriver:

  Här är det verkligen grått och har regnat en hel del. Ingen vårkänsla som fördelas den första söndagen i mars. Men det kommer säkert…

  Kram

 2. Hejsan Ingrid !

  Blev någon lurad ända till Skåne, det var ju närmare från Vetlanda i Småland än från dig.
  Vi hade många ramsor förr på den goda tiden.Och skillingtryck.Nu kan vi googla på dem.Dyker upp vissa strofer i skallen ibland.

  Inga vårblommor än här. Ite soligt i f,. då gick jag till Netto, för de skulle ha svensk blandfärs, men det var bara Holländsk/Tysk.Nej tack !

  Nu är det mulet igen-och blåsigt.
  Då är det skönare inomhus.

  Och du mår bra förstår jag.
  Ha en fortsatt skön Söndag,

  Kram Mi

 3. Geddfish skriver:

  Vi sa Maj maj måne, jag ska lura dig till Skåne, men jag läste i en blogg förut om Mars mars måne.
  Tänkte gått ut, men strök det ur agendan, för det regnar och då har jag bättre saker att göra här inne. Mina stickningar, som ett ex.
  Kram!

 4. Iréne Eskilsson skriver:

  Ett par små krokusar har vågat sig upp i vår rabatt också i dag.
  Annars är det inget vårväder precis, det blåser och snöar hela dagen, så vi var ganska blöta efter en timmas promenad. Vad gör väl det? Vi har ju ett torrt och varmt hus att komma hem till, och kaffe har vi också. Inget alls att klaga på. 😆

 5. Kraft´n skriver:

  Vi sa med Mars, mars måne….. Och jag kommer i håg när jag vaknade i dag för 29 år sen och hörde på radion att Palme var skjuten till döds. Min första reaktion var att jag blev arg, för såna saker var inget att luras om tänkte jag. Nu var det ju tyvärr inget skämt.
  Ha en bra fortsatt dag. Kram/Anders

 6. Skatan skriver:

  En helt underbar vårbild Ingrid

 7. Skogsnuvan skriver:

  Vårtecken finns här också men väldigt svagt. Det första är att hackspettarna väcker mig på morgonen med ett trummande som ekar mellan bergen. Det andra är att en del videkissar slagit ut och det finns bara fläckar runt träden och så förstår, ljuset som kommit tillbaka äntligen

 8. Karin på Pettas skriver:

  Oj, kära nån! Våren är på gång och med fågelsång :).
  Nu börjar den tiden då vi som bor lite längre norrut får uppleva våren i dubbel bemärkelse.
  Först hos er som redan har den på gång och så här…den blir lång, skön och vacker på det sättet.
  Här är det rätt så grått och vått just nu men det hör ju också till om det vår ska bli
  Ha en bra dag!

  • Ingrid skriver:

   Det har varit gråa dagar länge nu, så man längtar verkligen efter solen. Igår fick vi se den ett tag och den lyser lite svagt idag också, så det går åt rätt håll.
   Ha en fin dag själv!

 9. Kicki skriver:

  Vi sa också Mars mars måne… när jag var barn.
  På tal om Palme som ovan, så satt vi i en taxi på väg hem från dans med ett par vänner, när nyheten kom via taxins radio.
  Kram/Kicki

 10. Ulla Anderstedt skriver:

  Kommer ihåg ramsan och också forts: April, april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill. Vi är nog inte många som minns sådana här ramsor?

 11. Hillevi skriver:

  Så vackra små krokusar! Vet du möjligen vad sorten heter – såna skulle jag gärna ha!

Kommentarer inaktiverade.