Mars

Snart vårdagjämning och en ny årstid
Den årstiden må innebära nya gräl och tvister
men i en hoppfullare värme och i ett ljus där man ser långt.

Så står det i min tio-årskalender inför mars månad och visst kan man redan ana att våren är på väg. Vad passar väl då bättre än att visa årets första vårgåva som jag fick från Ulf härom dagen. Tack Ulf!

Torsdagen, den här första dagen i mars, började med grått och dimmigt väder, men fram mot lunch lättade molnen och sedan har det varit soligt och fint.

Jag fick ett kärkommet besök på morgonen av en god vän, som stannade en stund och drack en kopp kaffe. Sedan var jag på sjukgymnastiken och så gick jag och hämtade min cykel, så sen blev det en cykeltur hem.

Ännu en släkting har gått ur tiden fick jag se i tidningen i morse, tant Mia är död. Tant Mia, som blev 93 år, var gift med pappas kusin Yngve, så jag är alltså A-kusin med deras barn. Här på Gotland pratar vi ju om A och B-kusiner, inte sysslingar och bryllingar. När jag var barn var jag mycket hos tant Mia och farbror Yngve. De bodde i Hemse och det var hemskt spännande att få åka dit och bo över. Nu är de borta båda två och det känns lite vemodigt.

Vila i frid Mia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Sorg och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

28 svar på Mars

 1. Bettan skriver:

  Hoppas att du ska få en underbar dag vännen! Här skiner solen & jag så med den =). Trotts en enveten huvudvärk, så försöker jag att le =)
  Oj, 93 år är en bra ålder, & framförallt om man får ha hälsan med sig.
  kramis kramis

 2. Lena skriver:

  Det är många härliga människor som gått före och nu finns på den andra sidan.

 3. Ja bevare mig väl och mycket yngre än oss själva.Men även äldre också. Pratade på bussen hem, med en äldre trevlig dam.Hon hade varit hos frissan och blivit fin.Jag sa att jag fixat mitt själv.Än så länge går det,fast v,armen stretar emot.

  Det som jag skrev på fejan, en trevlig utflykt. Blir ju insnöad om jag inte får träffa folk.
  Nu klara jag mig ett tag.
  Ha en fin Torsdagskväll.

  Kram Majsan Mi

 4. Nu såg jag att Du bytt header, fint. Det gjorde jag på fejan i morse,har den nya tidlinjen.FB är som en liten blogg.

 5. elisabeth skriver:

  Det har blivit så mycket vår i din blogg nu Ingrid – det är skoj. och då inkluderas headern, den är mycket vårfin. Tänk att leva till 93, det är långt liv. Det är bra att ha en fungerande cykel nu.
  kram elisabeth

 6. Gunnel skriver:

  Det går verkligen snabbt bara våren får lite ”fotfäste”. Kan väl bli härligt med cykelturer då. Kram

 7. Karlavagnen skriver:

  Kram! Låter härligt med lite vår och att folk kommer förbi! Här hade vi fjorton grader kl 18 ikväll och Mimosan blommar lite varstans… Ljuvligt!!! Är det härligt att få cykeln tillbaka? Jag saknar att inte ha en cykel, men här kör de som galningar så det är bättre att låta bli! Kram!

  • Ingrid skriver:

   Visst är det skönt att kunna cykla till affären. Jag är så dålig på att bära och att ta fram bilen känns så onödigt.
   Jag kan tänka mig att cykla i Rom är förenat med livsfara 😉

 8. Znogge skriver:

  Vilken trevlig vårhälsning! Här har vi haft 10 grader men ganska så mulet. Fast nog var det milt i luften i alla fall.

  Kram

 9. Karin skriver:

  Har läst tillbaka lite i bloggen, för jag har inte varit här på ett tag. Vi har varit i sommarstugan i förra veckan, och trots att vi har en bärbar dator med, så blir det inte av att den används så ofta. Vi var sjuka båda två när vi var i stugan, halsont och lite feber, och vi hostade ikapp. Mannen är bra igen, och jag är bättre, men hostar fortfarande en hel del. Värst är morgnar!
  Läste att någon/några hade synpunkter på att flytten från Stenstugu hade inverkan på Åkes bortgång. Men grubbla inte på det, vännen, det som sker, det sker! Det är så lätt att vara efterklok, och blanda sig i andra människors liv.
  Shasa (hur stavas det?) bort alla olyckskorpar, och ta dagen som den faller sig!
  Att solgädda har jag aldrig hört, det var ett roligt ord!
  Kram på dig!
  Karin

  • Ingrid skriver:

   Att ta sig en solgädda, det trodde jag var ett etablerat uttryck, men tydligen inte. Fast jag har sett en av bloggvännerna också använder det, så det kan knappast var något speciellt gotländskt.
   Kram och krya på er!

 10. Inger Maryissa skriver:

  Det är så skönt att veta att våren är på väg nu…
  och man förundras alltid varje vår över hur allt väcks till liv igen efter den långa vintern.
  Och min mamma och jag på våra vårpromenader brukade säga till varandra att våren är ett bevis på att livet inte tar slut….men tar en annan form / tillvaro efter detta livet, på den andra sidan
  Så vacker vårgåva du har fått
  Kan tänka mig att det känns vemodigt, speciellt just nu, när ännu en släkting har gått bort.
  Skickar dig en stor kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är våren en fantastisk tid. Jag såg så fram emot att få möta våren här på Odvalds tillsammans med Åke, men så blev det inte 🙁

 11. Ann-charlott skriver:

  Hej min goa vän. Visst känns det gott när man känner våren är på g. Här har vi haft en underbart gott väder i går och i dag får vi nog samma goa väder. Ser fram i mot våren och sommaren.. Ha nu en fin dag och ta väl han dom dig. Skön helg önskar jag dig också. Kram Ac

 12. Malin N. skriver:

  I Mo i Rana där jag bor är det tjockt med snö fortfarande. Just nu viner det runt knutarna och är riktigt ruskigt. Men jag har fått byta bild i min månadstavla, och på marsbilden står två barn vid en vårbäck kantad av videkissar. Den och dina vårbilder påminner mig om att det nog blir vår här till slut också.

  • Ingrid skriver:

   Här finns lite snöhögar kvar, men annars är det barmark och vägarna är torra och fina.
   Hoppas att ni snart blir av med snön och får vår ni också!

 13. Skatan skriver:

  Härlig vår … t o m häruppe i Umeå där snön fortfarande ligger djup. Sitter här vid vattnet i Holmsund hos mina vänner, Margiths släktingar och har det bra.

  Hoppas din fredag blir fin också!

  Kram!

 14. Eleonora skriver:

  Det där med A och B kusiner har jag inte hört talas om tidigare. Kusiners barn blir ju sysslingar och det är väl så långt som jag har intresserat mig. Utanför dessa är alla ”släkt med släkten”.

  Här är strålande sol och klarblå himmel. Jag är litet sen idag för jag har lagt ut ett nytt inlägg i min blogg och det tog litet tid. Men nu ska jag sätta fart med fredagsstädet, handla litet inför kvällens middag, då jag har svärson och barnbarn på middag. Dottern med sonen är på semester i Thailand.

  Hoppas du får en solig, varm och skön helg. Kram kram

Kommentarer inaktiverade.