Medeltiden har intagit Visby

Så många medeltidsklädda människor vi har sett idag! Det är otroligt att det är så många som gillar att klä ut sig. Och det roliga är ju att man går medeltidsklädd hela veckan.
När vi kom in till Visby hade invigningsparaden från Södertorg ner mot Tornerspelsplatsen redan startat, så vi stod där och tittade ett tag och sen gick vi ner till Paviljongsplan och marknaden. Massor av folk var det och trångt, trångt, men vi gick genom marknadsområdet och till Tornerspelsplatsen för att vara med om invigning.

Mycket folk var det där också, men vi satt inte så länge, för det blev lite tjatigt till slut. Deltagarna defilerade in på arenan och blev presenterade och så berättade man om var och när de skulle uppträda under veckan.
Här har borgmästaren och hans uppvaktning kommit på plats.

Det roligaste var när medlemmarna i Tornamentum red in på sina vackra hästar och med flygande baner.

Vi gick en sväng genom marknadsområdet igen och sedan upp till Stora torget där vi åt lunch. Plankstek och ett glas rött satt riktigt bra! Krister kom ner och pratade med oss en stund också.


När vi skulle gå tillbaka till bilen fastande vi på torget, för där satt två artister och visade upp ett magiskt nummer.

Man undrar hur de gör? Han sitter alltså och håller henne uppe med en stång och hon svävar i luften. Folk såg verkligen skeptiska ut och gick ner på knä och tittade och tittade för att försöka komma på någon vettig förklaring. De hade assistans av en tjej som var framme och masserade den kvinnliga artistens fötter ibland. Vi trodde att vi skulle få se när numret var slut och ”svävaren” landade, men när de suttit orörliga i en timme gav vi upp.

Uppdatering 7/8 Kolla Ann-Maries kommentar, hon har sett upplösningen av dramat.

Alla bilderna går att få i större upplaga. Det är bara att klicka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Seder o bruk och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

25 svar på Medeltiden har intagit Visby

 1. Znogge skriver:

  Undrar hur det där gick till? Minst sagt imponerande. Trevlig dag för er med spännande inslag och så god mat dessutom!

  Kram

 2. Gunnel skriver:

  Det var verkligen underligt. Skulle varit kul att veta hur de gjorde. Har läst och hört mycket om Medeltidsveckan. Måste var kul att få uppleva den i verkligheten. Kram

 3. Hejsan Ingrid !

  Tornerspel med hästar kunde ju vara intressant. Men den där som sitter i luften var ju egendomlingt. Den som sitter på marken höll tummen och långfingret som ett O.Det betyder något, men minns ej vad.

  Idag har jag inte gjort många knop,men fick dagen att gå i alla fall.Pysslat med mina balkongväxter, varit inne på fejan då och då.Tog min sedvanliga kvällspromis där solen var.

  Ha en skön kväll

  Kram Majsan

 4. Elisabeth skriver:

  Medeltidsveckan i Visby skulle jag vilja vara med om någon gång. Men en har vi inte lyckats pricka in den. Ibland tror jag att allt folk avskräcker oss. Njuter hellre av Visby och Gotland när de stora turisthorderna dragit förbi.
  Visst var den svävande figuren häftig. Något hypnotiskt, men …

 5. Bettan skriver:

  Ja denna medeltidsveckan har vi ju haft här i kungälv också. Men hade tyvärr ingen ork att gå å beskåda den. Men de är helt klart sevärt =)
  Ni ser ju i alla fall ut till att ha haft en underbar dag & god mat fick ni i er också.
  Kram på dig vännen

 6. Beppan skriver:

  Idel trevligheter du varit med om! Jag som aldrig ens varit på Gotland förundras….
  Och de där artisterna med svävarnumret – klurigt värfre!!

 7. Gunnar skriver:

  Vilket magiskt nummer? Ser ju helt omöjligt ut
  Kul med medeltidsveckan. Passar bra i Visby med dess anor.

  • Ingrid skriver:

   Det är kul om man åker till Visby nu i veckan och får se alla som går omkring medeltidsklädda. Kreativiteten har inga gränser och man kan möta folk i de mest fantastiska utstyrslar. Ibland undrar man om det verkligen såg ut så på medeltiden.

 8. Birgitta skriver:

  Undrar hur dom bar sig åt de där två…. jag har sett såna trollerinummer men då har jag senare i olika program fått se hjälpmedlen. Men sånt syntes inte till nu ju. Hmmmm….. tål att funderas på.

  Kram

 9. Siv-Britt skriver:

  Fina bilder!! Jag satt på restaurangen när ni kom, och tänkte att det måste vara du!! Vacker blå tunika!!

 10. Åsa! skriver:

  Hmm, något lurt måste det vara 🙄

 11. Lambergsfrua skriver:

  Den där svävande damen är ju helt fantastisk men helt obegriplig för en icke invigd. Vi har bekanta som återvänder till Visby och Medeltidsveckan år efter år och gillar det högt och rent. Framför allt den nu 12-årige sonen. De fixar med sina kläder under året och mannen låter skägget växa yvigt och vilt.
  Ni verkar ha haft en fin dag om än med en hel del trängsel. Trevligt att Krister kom ner till er en stund också.
  Önskar dig en fin dag i dag också.
  Solig kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det är verkligen roligt att se med vilken energi folk går in för att se ut som medeltidsmänniskor. För barnen måste det ju vara extra roligt.
   Jag hoppas att era bekanta får en fin vecka här.
   Kram!!

 12. Göran skriver:

  De klär inte ut sej – de klär UPP sej!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *