Mellandagsfrid

Nu börjar det mulna, men det har varit en solig och fin förmiddag. Det är så skönt så här i mellandagarna, när man har kylskåpet fullt av mat, kakbukarna ännu välfyllda, städningen kan man strunta i ett tag till och det enda man behöver tänka på är att få komma ut och motionera lite.

Vi gick ut på en promenad direkt efter frukosten idag. Först en vända tillsammans här i närområdet och sen gick jag ner till Konsum, för jag skulle posta några av vinsterna från gårdagens dragning. Det finns i och för sig en postlåda här på Odvalds, men jag skulle ha frimärken också.

På Torget stod en traktor och en kvinna skyfflade fin grus från traktorskopan och ner på gången. Det är väl härligt när det går att hålla på med parkarbeten den 28 december. Det var minsann annat förra året. Jag kollade i arkivet och den här dagen 2010 hade vi massor av snö och -13°.

Till lunch kokade jag grönkålssoppa på skinkspadet som var kvar efter doppareda´n och till det åt vi skinksmörgåsar, mums, mums! Grönkål är ju så nyttigt och det där ståndet som man köper som dekoration till julskinkan är det bra att få utnyttja.

Nu funderar jag på om jag ska göra någon personlig årskrönika i år också, men när jag tittar tillbaka i arkivet för 2011 förbannar jag mig själv för min klantiga rubriksättning. Är det fler än jag som tycker att det är knepigt att få till bra rubriker på inläggen? Det är inte lätt att utifrån rubrikerna få en uppfattning om innehållet 🙁 Jag får väl se om jag kan samla ihop mig och få till någonting ändå, för hur det än är, så har det ju hänt en del under 2011 och det kan vara bra att ha en sammanfattning för framtida bruk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

22 svar på Mellandagsfrid

 1. Pia skriver:

  Här i Skåne småregnar det och är ganska så kallt . Årskrönika låter kul tycker jag Det ser jag framemot 😀
  Kram

 2. Kicki skriver:

  Jag håller med dig om attt det är svårt att sätta en ”talande” rubrik. Jag tror inte att jag skulle kunna göra en årskrönika med det dåliga minne jag har, men å andra sidan har året varit ett av de jobbigaste i livet med tanke på Berras sjukdom och allt som hört till den.
  Det är väl mest valpkullen som varit glädjeämnet, även om det var sorg där också.
  Jag har börjat nyttja stegräknaren, som egentligen är Berras. Dagens promenad i skidspåret (som inte har nån snö) blev 3.300 steg. Man får nog knalla på ordentligt om man ska komma upp i 10.000 steg per dag, som visst ska vara en bra gräns.
  Här har vi inget välfyllt kylskåp längre. Jag gjorde en laxlåda (med skivad kokt pototis) på laxresterna idag. Det sista av skinkan gick vid frukostbordet i morse och de flesta kakburkarna gapar tomma. Men det är ju tacksamt att folk har uppskattat det som fanns.
  Kram och ha ett skönt slut nu på det som är kvar av det här året.
  Jag har förresten glömt att fråga hur det känns att bo i lägenhet nu när du hunnit ”boa in dig”, saknar du Stenstugu?

  • Ingrid skriver:

   Jag fuskar när jag gör min årskrönika och kikar i arkivet, det är då jag saknar de där rubrikerna som borde kunna berätta om innehållet.

   Jag fick inspiration av dig, så igår gjorde jag också en laxlåda och det blev riktigt gott.

   Nej, jag saknar inte Stenstugu! Vi har det så himla bra här. Det enda jag saknar är ett tredje rum, när man får gäster och så där, men det är ju vardagen som ska fungera i första hand och där är allt jättebra.

 3. Gunnel skriver:

  Det är inte alls dumt att ha färdig mat till nästan alla måltider. Motion behövs det verkligen efter allt frossande,och vi har vissa dagar haft vårväder här så det känns helt OK. Kram

 4. Karin skriver:

  Din rubrik idag är fin: Mellandagsfrid! Precis så har jag alltid kännt mellan jul och nyår. Har ofta tagit mig ledig från jobbet, njutit av friden, läst och slappat!
  Nu har jag mellandagsfrid när jag vill, det är bara ibland det kör ihop sig för oss pensionärer, när 2 saker är inbokade samma dag!!
  Önskar dig ett gott slut, och ett GOTT NYTT BLOGGÅR!
  Kram Karin

 5. elisabet skriver:

  Igår satt vi två timmar på balkongen i solen
  jag med en stickning och maken med korsord.
  Ingen ordning på vädret
  Gott Nytt År!

 6. Kraft´n skriver:

  Hej !
  Jo det här med rubrik är inte lätt, har en känsla att det kan vara
  lätt att upprepa sig när det gått ett tag, men det kanske inte
  gör så mycket, det kanske inte bara är jag som glömmer.
  Saknar att inte få lösa kluriga frågor på morgnarna nu, men det är
  fler än jag som tyckte det var lärorikt, ser jag på övriga kommentarer.
  Ha de gott
  Anders

  • Ingrid skriver:

   Det känns allt lite tomt här också, när man loggar in på morgonen och det inte är en kalender som ska rättas och svar att gå igenom.
   Ha det så gott själv Anders!

 7. Ulla skriver:

  Mellandagsfrid, ett bra och och passande ord. Ni har promenerat i det gröna ser jag. Tack för tipset om grönkålssoppa – har plockad grönkål från en trädgård. Jag blev sugen på soppa till torsdag. Jag har inte ätit så mycket i jul och inte kakor och godis. Idag har jag gravat mellanbiten på en lax.För övrigt har min mellandag gått lugnt. Gjorde stretching o Qigång för att överhuvud taget komma igång med min dag. Men sedan har jag läst och återläst, sovit middag! Därför är jag uppe sent nu. God Natt och ha en skön fortsättning på veckan.
  kram

 8. Birgitta skriver:

  Det är så roligt att läsa årskrönikor! Min egen skulle nog inte blivit så rolig iår, bara elände. Men jag hade väldigt gärna läst din. Och det där med rubriker. Det är jättesvårt. Du är duktig ändå tycker jag.

  Motion ja. Det har inte blivit mycket av den varan är jag rädd. Nu har jag skaffat motionscykel, men nu får den stå oanvänd en vecka. Känner att jag behöver vila. Men det är bra att du går ut och går, bra för din benstomme. Du är duktig som håller igång.

  Kram på dej och ha en jättefin nyårshelg!

  • Ingrid skriver:

   Även om du känner dig skapligt pigg, behöver du nog lite tid på dig och vila upp dig efter att det här jobbiga du gått igenom.

   Kram och ha en fin helg du också!

 9. Hejsan Ingrid !
  Det lät bestickande med kylen full av mat. I mitt är nästan tomt.Även i frysen.
  I går var jag på stan och träffa väninnorna och fika hos Monica.
  Inget handlat, hade tänkt gå till Maxi idag, men tyckte det blåste f.m.
  får så svårt att andas då. Så ringde jag Lillsyrran i Linköping för att
  önska gott slut och prata lite, men hon skulle säga adjö till killarna,
  ringa mig om ett tag. Nu en timme och femton minuter sedan.Sånt avskyr jag
  att vänta på någon som ska ringa.Det kan ju ta flera dagar, för hon gör något
  annat istället och så rinner tiden iväg.
  Så nu läser och kommenterar jag bloggar under tiden.

  Så trevligt det lilla samhället ser ut.Och gräsmattan så grön.

  Gott slut på det gamla 2011, ifall jag inte tittar in (kanske jag gör) Men om även jag
  får annat att syssla med.Något besök är inte att räkna med.
  Sedan min nykterhet trädde i kraft. är jag inget intressant längre, svingar ingen sejdel och tar ingen cigg. Tänk vilken tråkig person jag blivit. Tycker de.
  Vem bryr sig.” Don¨t worry be happy.” ska se om den finns på Youtube.Kul. Nästan jämt.Trivs med mig själv, gör jag.En katt som är kelig vore kanske något att tänka på
  Jourhemsmatte dög jag inte till.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Jag är säker på att du är trevlig utan både spriten och cigaretterna!
   En snäll och välanpassad katt är helt underbart att ha, det vore nog någonting för dig!
   Kram och Gott Nytt År!

 10. Skatan skriver:

  Posten har kommit. TACK! Nu ligger den på lut här trisslotten 🙂 … jag vill suga på karamellen lite till.

  Ha ett Gott slut på den här året … det är ju några dagar kvar.

  Kram!

 11. Ingela skriver:

  Hej på dej Ingrid. Vilket härligt väder ni har… men jag antar att det är lugnet efter stormen. Här tar det i rätt kraftigt nu men än så länge har inte vi haft de oväder som har härjat annanstans. Rubriker, javisst är det knepigt oftast kommer jag på rubriker som hade passat bättre efter ett tag. Just nu har jag faktiskt mer problem med själva inläggen som mer och mer liknar Hål(fots)inlägg. Haha! Tror du inte solen dök fram i detta nu… bäst att skynda ut! Kram Ingela

Kommentarer inaktiverade.