Men har man sett!!

Det var lite mulet i morse och fram på förmiddagen, så då gick jag ut på dagens promenad i väntan på att det skulle bli sol. Jag hann inte speciellt långt så sprack molnen upp och det blev så varmt så jag fick ta av mig jackan och bära den på armen.

Bilden borttagen

– Men har man sett! sa jag högt, när jag fick se vad som hänt med det höga fula planket på Donnersgatan, som jag beklagade mig över i ett tidigare inlägg. Nu liknar det mera ett staket och en grind har de som bor där fått, så att de kan komma ut på gatan också. Där innanför finns det några trädgårdsmöbler nu och det ser riktigt trevlig ut. Det var för väl att man tog sitt förnuft till fånga, för det där höga planket var ju bara för anskrämligt.

Det blev så varmt, så jag vände hemåt igen. Jag tog bara en sväng ner på Ekvägen, för att kolla hur den stora rhododendronbusken där utvecklats sedan jag gick den vägen senast och den är alldeles full av sprickfärdiga knoppar. Tills de slår ut får man nöja sig med annan fägring.

Nu är det hög tid för lunch, bruna bönor och bacon, och sen blir det en stund i solstolen. Jag får ju passa på att njuta idag, för i morgon ska jag till Kupan i Hemse och jobba.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader, Tyckt. Bokmärk permalänken.

22 svar på Men har man sett!!

 1. Astrid skriver:

  Den nedersta bilden vad är det. Jag såg dessa i Stockholm också
  Bladen är lite speciella
  Underbart vackra foton
  Rhododendron här bli bara i knähöjd

 2. Bosse Lidén skriver:

  Det gjorde solen bara för din skull. 🙂 Kul när saker blir förändrade till det bättre. Höga plank är inget trevligt att titta på. Varken inifrån eller utifrån. Hoppas solen stannade kvar till efter lunch. Här är så kallt i vinden. Kram Bosse

 3. Geddfish skriver:

  Det var väl käckt, att dina tankar kunde försätta berg (iaf plank) 😉 för det tidigare ver VERKLIGEN anskrämligt!
  Här är blandväder idag. Ömsom regn ömsom sol, men kyligt, så klart.
  Ha det gott, kram, Gerd

 4. Vackert, vackert där du bor!
  Och varmt blev det hos oss också, från +10 på morgonen klockan åtta till +20 då jag kom hem från jobbet halv fem.
  Kram!

 5. Annika skriver:

  Vilken fin dag det blev idag med både skön promenad och sol. Nu har du laddat batterierna inför morgondagen. Fina bilder.
  Ha det gott. Kramen

 6. Znogge skriver:

  Vilken tur att någon ingripit där för nu ser det helt ok ut. Målas det vitt så blir det ännu bättre!

  Kram

 7. Anna/notonmusic skriver:

  Kastanjen har inte börjat blomma här riktigt ännu men är på väg! Den är verkligen ett favoritträd om jag får välja! Det är helt fantastiskt vad det blommar i maj månad och då känns det ändå inte som om sommarn börjat ännu! Rododendron kan verkligen imponera med både stora blommor och generös blomning. Förstår att du väntar 🙂

  • Ingrid skriver:

   Rhododendron är ju inte så vanligt på Gotland, för jordmånen passar inte dem, men det här är ett riktigt praktexemplar, så den blomningen ska jag passa.
   Kram

 8. Skogsnuvan skriver:

  De härliga kastanjerna är mina favoritträd. Tyvärr finns dom inte här upp. När jag är i Skåne brukar jag beundra dom och önska att jag kunde ha ett sådant litet träd. Rododendron trivs inte här uppe heller men Broder B har en liten buske på sin tomt som faktiskt har överlevt och blommat i många år

  • Ingrid skriver:

   Jag har provat att ha rhododendron på Stenstugu, men lyckades inte med dem alls. De gillar ju inte vår kalkhaltiga jord och det hjälpte inte att jag grävde bort en massa och ersatte med specialjord.
   Kram

 9. Birgitta skriver:

  Vad bra staketet blev. Tror de fick bassning av kommunen. Man måste ha bygglov för väldigt höga staket. Men upp till 80 (?) cm får man ha utan bygglov. Troooor jag. Så de var nog tvungna att såga ner en bra bit. Men – nu ser det mycket trevligare ut:)

 10. Kicki skriver:

  Man kan ju undra om dom blev tillsagda att ändra planket, eller om dom kom på det själva. En himla förbättring blev det iaf.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Visst blev det! Någon skrev att man måsta ha byggnadslov om man ska sätta upp ett plank som är högre än 80 cm och det var det här definitivt, så de kanske helt enkelt blev tvungna att ta ner det.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.