Mera åska och strömavbrott

På förmiddagen i dag har det varit riktigt mulet och åskan har dundrat, men det blev inte så mycket regn. Vi fick 6 mm. Regnet har dock inte givit någon svalka, det är kvalmigt och nästan 30° och nu skiner solen igen.

Gårdagens rapport måste jag revidera; här på Odvalds kom det 56 mm, inte 35 som jag skrev i gårdagens inlägg. Mätaren som jag tittade på måste det vara någon läcka på. Det är Sune som säger att det kommit så mycket och honom kan man lite på. Dessutom har en annan granne vidimerat hans uppgift. 56 mm alltså!

Jag tog ett foto av min pelargon innan regnet. Nu är den inte lika vacker. Är det något pelargonior ogillar så är det regn i blommorna.

Jag gick i badrummet och duschade och tvättade håret när jag var färdig med frukosten och precis när jag skulle plocka fram fönen gick strömmen. Ett meddelande från GEAB talade om att det var strömlöst över hela ön. Då var klockan halvtio och strömmen kom inte tillbaka förrän strax efter tolv.

Nu har jag blött ner håret igen, så att jag kunde få föna till det lite, för i kväll ska jag åka till Visby och träffa Eva och Ann-Marie. Vi ska gå ut och äta en bit mat och sedan ska vi se Marie Nilssons föreställning på Länsteater.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

10 svar på Mera åska och strömavbrott

 1. Gunnel skriver:

  Nu fungerar visst kommenteringen igen. Jag läste i tidningen att hela Gotland var strömlöst. Vi har inte haft någon åska eller strömavbrott här på länge, och jag slipper gärna ifrån det. Kram

  • Ingrid skriver:

   Åska är det väl knappast någon som gillar och även om jag inte är direkt åskrädd är det obehagligt ändå när man vet vad det kan ställa till med.
   Kram

 2. Har också hört om strömavbrottet på Gotland! Alltid förargligt, man är ju så beroende…
  56 mm regn!!! Det hade jag inte tackat nej till! Här är det fortfarande lika torrt och varmt och tryckande också; känns nästan som det skulle kunna bli åska. Men man vågar knappt hoppas…
  Vilken trevlig utekväll du kommer att få! Ha det så jättemysigt!
  Kramar, Monica

 3. Znogge skriver:

  Det låter som en riktigt trevlig kväll! Strömavbrott är verkligen enerverande för man inser plötsligt hur beroende man är av den. Här kom tre eller fyra förskrämda regndroppar i dag samtidigt som solen sken. Lite udda minst sagt!

  Kram och trevlig kväll!

  • Ingrid skriver:

   Jag var väldigt glad att jag inte jobbade igår. Är man hemma gör det ju inte så mycket, även om det är trist om det blir för långvarigt.
   Kram

 4. Kraka skriver:

  Ha en riktigt trevlig kväll!
  Kram

 5. skogsnuvan skriver:

  Det var en hel del det. Här har det kommit 17 mm sista dagarna och nu regnar det ett fint duggregn som nog gör verkan på växtligheten. Det är ändå 20 grader ute och känns som det ska bli åska. Den mullrar långt bort i fjärran

Kommentarer inaktiverade.