Midsommaren nalkas….,

…och jag har varit ute och hackat potatisraden, ja det är sant, jag har bara en enda rad potatis i år.
Jag har utan några större problem räknat stånden och det är totalt 16 stånd av potatissorten Sava, som ska vara en motståndskraftig potatis för ekologisk odling enligt Sveriges Lantbruksuniversitet.

Till min glädje upptäckte jag att den inte bara är motståndskraftig, det finns potatis under blasten också och jag tror nog att jag kan ta upp ett stånd till midsommarens matjesill. Nu har vi i och för sig ätit färskpotatis ett bra tag, men den som man gräver upp i det egna trädgårdslandet är det ju något speciellt med.

Sommarsolståndet är det idag och för ganska precis 12 minuter sedan 17.16 passerade vi det magiska ögonblicket. Nu börjar kräftgången tillbaka till mörkret, men först ska vi fira midsommar och sedan tar det nog ett bra tag innan man märker att dagarna blir kortare.

Informationen flödar på nätet och man blir förvånad över hur snabbt det går. Jag pratade med äldste sonen igår och han berättade att Ludde är sjuk. Ludde har fått balansproblem och vid ett veterinärbesök konstaterades dels någonting i det ena örat, som opererades bort omgående och dels att han hade borrelia, så nu blir det en långvarig penicillinkur.

En stund senare ringde yngste sonen. Vi pratade ett tag och så sa han:

-Och Ludde är sjuk!
– Vad i all sin dar, hur vet du det?
-Facebook vet du, där finns all information!

Och så är det ju. På facebook kan man få reda på det mesta om sina vänner och bekanta, men jag är trots det dålig på att vara inloggad där.

En aning sur är jag också på FB, för jag kan inte länka mina blogginlägg. Jag är spärrad på grund av att min blogg innehåller stötande innehåll. Ett otal gånger har jag svarat på det där meddelandet och talat om att så inte är fallet och då kommer det upp en ruta som säger att jag inom kort ska få ett meddelande i mailboxen och att de sedan ska hjälpa mig, men inte ett enda mail har jag fått. Nu struntar jag i det, jag klarar mig bra ändå, men lite försmädligt är det.

Nu är det dags att göra i ordning middagen, för i kväll ska vi äta tidigare än vanligt. Per Morberg är på Gotland och lagar mat och programmet går i TV4 klockan 18.00.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Midsommar, Trädgård, TV och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

23 svar på Midsommaren nalkas….,

 1. Ama de casa skriver:

  Vilken lyx med egen färskpotatis till midsommar – mums!
  🙂

 2. Gun skriver:

  Nypotatis från eget land är den bästa sommarmat man kan tänka sej! Informationen flödar nog på FB och andra ställen med:)

 3. Znogge skriver:

  Egen nypotatis smakar verkligen extra bra. När min pappa levde hade vi stort trädgårdsland men nu är det gräs även där.

  Hoppas Ludde svarar bra på medicineringen och snart är pigg igen.

  Kram

 4. BARBRO skriver:

  Kul för dej med potatisen. Synd om Ludde.
  Har du sett några vindruvor på din stock.
  Vi har tre klasar, för första gången. JIIIIIIPI!

  • Ingrid skriver:

   Vi har rätt många vindruvsklasar, men inte så mycket som förra året. Då blev det inte speciellt goda, så man kan ju hoppas att de kommer att smaka bättre i år.
   Grattis till era tre klasar!

 5. Ojsan !
  Då får jag väl se reprisen.Sonia kom precis strax innan jag skulle se sista delen på Glamour.Alltid är det någon som stör i mina såpor.Blev tvungen att öppna dörren för hon ringde så dant på den.Hon vet att jag hör illa,hon har ringt flera gånger mitt i serien,jag har sagt att jag ser den,men ingen tycks komma ihåg det.Har ju bara sett den ett par år.Vid så gott som samma tid.Samma med såpan på morgonen 10.20-11.10.i flera,flera år har jag sett den,nu försöker jag komma ihåg att lägga av luren.Sn glömmer jag lägga på den igen ibland.

  Jag ska köpa färskpot. i morrn.hur den får kallas färsk som varit i butik bra länge.
  Hade tänkt sätta i en kruka men hade inte jord hemma då.

  Kram Majasn

  • Ingrid skriver:

   Visst kan det vara irriterande när man blir rubbad i sina cirklar, men din såpa går kanske i repris?
   Jag kan hålla med dig att det är fel att kalla färskpotatis som legat länge i butiken för färsk, man skulle kanske säga ”nypotatis” i stället!
   Kram

   • Nix, de där såporna går inte i repris,det är ju inte hela världen om jag skulle missa lite.Det är ju bara på låtsas.Både Våra Bästa År och Glamour har ju gått åratals nu.Det är små korta avsnitt med reklam som är längre än själva programmet.

    Kram

 6. Sylvia skriver:

  Vilka goa små knölar du visar. Nyupptagen potatis. Vilken delikatess du frestar med. Vi har slutat att sätta potatis här för den vill sig inte?
  FB är jag inta så vidare hemmastad med… lite kul att kolla ungarnas sidor ibland förstås 🙂
  Stackars Ludde. Hoppas han snart kryar på sig.
  Kram

 7. Anne-Lie skriver:

  Inte illa att ha egen nypotatis till midsommar, det har inte jag.
  Ja, du…på fb får man veta det mesta.
  Kram och trevlig midsommar (ifall jag inte tittar in mer innan dess)

 8. Henry skriver:

  Nypotatis, helst egenodlade, matjesill och en lille en, det är midsommar!

  Kramar!

 9. Margaretha skriver:

  Jag har inte satt någon potatis i år. Ingenting har ju varit sig likt hos oss (mig).
  Det blir till att köpa.
  Jag kommer att åka ner till Småland nu på torsdag och, om allt klaffar, vara där nere ändå till slutet av augusti. Behöver verkligen det lugn och den ron efter denna turbulenta vår.
  Ser mycket fram emot det.
  Så midsommarfest blir det tillsammans med dotter och familj, som ju bor där.
  Vädret får bli som det blir.
  Hoppas ni får en skön midsommar med er färskpotatis (lite lite avundsjuk …)
  Kram Margaretha

 10. Elisabeth skriver:

  Njut av din färskpotatis. Visst är det något alldeles extra med den egna. Nu har vi ingen egen, så vi får njuta av den vi handlar. Hoppas Ludde kryar på sig. Ha dé!

 11. tess skriver:

  KAN NI HJÄLPA OSS?Gilla denna butik på FB + bilden i deras logg på min kompis sons Får…
  ?https://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fphoto.php%3Ffbid%3D10150225995202491%26set%3Do.134948459896859%26type%3D1%26theater&h=7c545

  Priset är en Sulkybarnvagn, så vi vill gärna vinna!Har legat 1a i över en vecka, men nu har en gått om mig stort. Behöver alla röster jag kan få… TÄVLINGEN AVSLUTAS IMORGON!SÅ SNÄLLA HJÄLP MIN Kompis OCH HENNES SON ATT VINNA!!!

 12. Kicki skriver:

  jag har inte satt nån potatis i år. Sava är min favorit, men den var slut när jag skulle köpa sättpotatis. Men vi får lite egna potatisar ändå, för det kommer upp från potatisarna som blev kvar i jorden och övervintrat. Det är nog en 10-15 stånd.
  Alltid någe’.
  Just hemkommen från resa till syrran, åkte igår morse.
  Kram/Kicki

Kommentarer inaktiverade.