Midsommarfägring

Det är mulet i dag, men i gengäld alldeles stilla, så det är behagligt i alla fall. Jag gick ut på en förmiddagspromenad och hamnade hemma hos en bekant och fick en trevlig pratstund innan jag fortsatte min runda.

Underbara pioner

Häromdagen när jag gick förbi det här huset hade man just klippt gräset och höll på att räfsa och göra fint. Pionerna stod ännu bara i knopp och jag stannade till och pratade med ägaren och vi konstaterade att de säkert skulle bli väldigt vackra. I dag är de utslagna och riktigt midsommarfina. De rosa blommorna ger en fin kontrast mot den mörka tjärade träväggen. Det här huset drömde pappa om att köpa, men så blev det aldrig.

Ett midsommarfagert gäng

Bara en liten bit därifrån hittade jag ett vackert midsommarklätt sällskap. Gotlandsdräkten är en av de vackraste hembygdsdräkterna tycker jag. Själv har jag aldrig ägt någon, men mamma sydde en till en bekant och jag minns hur enormt mycket arbete det var innan den var färdig. Det skulle broderas och knypplas spetsar och jag vet inte allt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Midsommar. Bokmärk permalänken.

20 svar på Midsommarfägring

 1. Znogge skriver:

  Pionerna gör sig verkligen alldeles fantastiskt bra mot den mörkare fasaden!

  Tack och jag önskar dig det samma 😀

  Kram

 2. Bittan skriver:

  Hej Ingrid! Jag önskar dig en trevlig Midsommar! Du är välkommen in på min hemsida där jag skriver om min midsommar. Kram från Bittan

 3. Gunnel skriver:

  Jag kan tänka mig att det är mycket arbete med att sy en hembygdsdräkt, men så roligt det måste vara att ha en sådan. Trevlig midsommar.

 4. Ja, de rosa pionerna är verkligen vackra mot den mörka väggen! Vilket vackert gammalt hus, men det ser inte ut, som om de använde ytterdörren så ofta…
  Har hört talas om vilket enormt arbete det är att sy en hembygdsdräkt – så duktig din mamma var!
  Önskar dig och din familj en riktigt skön midsommar!
  Kram, Monica

 5. leila skriver:

  Hej. Promenader är trevliga. Jag går massor och varje dag. Har ju en hund som behöver ut och det behöver jag också. Pioner är så vackra , hade såna då jag bodde i hus. Sen när vi en dag har hus igen så ska jag ha Pioner. Tänk att din mamma sydde en hembygdsdress, herregud vilket jobb det måste varit. Inget jag skulle ge mig på som bara kan sy raksömmar 😛 Ha det gott// Leila

  • Ingrid skriver:

   Min mamma var utbildad sömmerska, så själva tillpassningen och syningen hade hon nog inga problem med, men sen var det ju broderierna på sidenvästen och spetsarna som skulle knypplas. Det var en hel del jobb!

 6. Hillevi skriver:

  Glad midsommar, Ingrid. Det vet jag att du får! Pionerna är så fina. I mitt barndomshem fanns en ”paradgata” med allehanda pioner, röda, rosa, vita, fyllda, öppna… Så vackert. Njut nu av en midsommar på Stenstugu!

 7. Helena Sandegren skriver:

  Glad och trevlig midsommar!
  Vad synd att din far inte fick köpa huset, är det en gård?
  Pioner är verkligen vackra.

 8. Geddfish skriver:

  Så vackra pioner, mycket fint foto!
  Glad Midsommar på dig och ha det så gott. Kram, Gerd ????

 9. Karin skriver:

  Ha det så trevligt på midsommar! Läste någonstans att ”Små grodorna” hade rötter i Tyskland. Vet ej om det stämmer!
  Kramar Karin 😀

  PS Har jag skrivit att vi ska till Gotland i augusti, mannen fyller jämnt.

 10. Elisabeth skriver:

  Ett riktigt midsommarinlägg med både folkdräkter och sommarblommor! Ha en riktigt skön midsommarhelg! Kramar

Kommentarer inaktiverade.