Midsommarhelgen

Söndagen den 25 juni 2006
Härliga sommardagar, temp 18-21 gr.

En helt perfekt midsommar har det varit. Strålande sol och skapligt varmt.

Midsommarafton var vi på en trevlig fest med sill och färskpotatis, grillat och jordgubbar som efterrätt. Kan det bli bättre?!

Igår vaknade jag ganska tidigt, trots att vi kom hem sent på midsommarafton, men det var så tyst!! Här är ett väldigt trafikbrus hela dagarna och även om nätter och morgnar, men just midsommardagens morgon blir det så tyst, så att man verkligen reagerar. Inte en bil och bara fågelsång hördes genom det öppna fönstret. Jag kokade kaffe och gick ut och satte mig och drack det och bara njöt av tystnaden och fågelkvittret. Visst kom det en och annan bil, med inte de karavaner av bilar som ständigt brusar förbi annars.

Efter en lugn förmiddag åt vi lunch och sedan gav Åke sig iväg för att pressa hö för en granne och jag parkerade i solstolen och lyssnade på “Sommar, sommar” med Richard Wolf.

Åke kom hem straxt före kl fem och då tvättade han sig och gav sig iväg till hembygsgården för att se Sveriges match mot Tyskland. Jag satt vid datorn och pysslade, men hade TV:n på, så jag förstod att han skulle komma hem ganska snart. Det var bra snöpligt att Sverige åkte ur VM.

Idag har vi bara tagit det lugnt. vi har varit en vända på Klinte för att hämta tidningen och då åkte vi också en sväng till Sanda och köpte jordgubbar. Mina är på gång, men ännu är det inga stora mängder som är mogna.

På eftermiddag har vi suttit ute och njutit av solen och värmen. Jag har lyssnat på en ny ljudbok och Åke hörde på Åke Ortmark på Sommarprogrammet.

I morgon är det vardag igen och min kusin Göran kommer med båten på kvällen. Han ska bo hos oss några dagar och det tycker jag ska bli trevligt. Släkten är inte så stor, så det är roligt att få träffas ibland.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger. Bokmärk permalänken.