Midsommarregn

Midsommarafton höll tätt, men nu på morgonsidan har det kommit några välgörande mm regn. Jag kände en viss oro i morse inför dagens premiärprogram av Sommar i P1, men nu skingras molnen, så jag kan säkert få avnjuta Rickard Söderbergs sommarprat i solstolen, precis som man ska.

Eva använder vår gamla cykelkärra som blomlåda och där blommar penséerna ännu vackert.

Sally busade omkring i träden och visade hur duktig hon är på att klättra

Även om det var uppehållsväder igår, var det en molnig och ganska sval kväll. Vi funderade på att duka ute, för det är ju där man ska vara på midsommarafton, men det blev inomhus i alla fall. Sillen och laxen smakade jättegott och gubbegottet och risgratängen också. Som efterrätt hade Eva gjort en rabarber/jordgubbspaj och ett stort fat med blandad frukt.

Alessia och mamma Tina hade gjort en fin liten midsommarstång och den reste vi mitt i Sicilien, som ett litet tecken på förbrödringen mellan Sicilien och Gotland. Sen dansade vi och sjöng ”Små grodorna” till Claudios gitarrackompanjemang. Ett perfekt midsommarfirande.

Ha en fin fortsättning på helgen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Midsommar. Bokmärk permalänken.

8 svar på Midsommarregn

 1. Znogge skriver:

  Vilket härligt firande på alla vis! I dag slipper vi regnet dock 😉

  Kram och god midsommardag!

 2. Skogsnuvan skriver:

  Jag gillade den lilla rabatten med midsommarstången och den gamla kärran med blommor i . Så fint. Vi var ute men frös rätt bra så vi fick ha filtar och jackor på men det var i alla fall uppehåll

 3. Ni hade mer tur än vi med midsommarvädret! Men det ordnar sig ju alltid ändå och lte regn dör man inte av! Vi fick ca 50 mm natten till midsommarafton, så nu är vi nöjda ett tag!
  Så fint att göra en rabatt i form av Sicilien!
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram, Monica
  P.S. Och sommarpratarna glömde jag förstås…D.S.

  • Ingrid skriver:

   Jag hörde att min syster Kerstin på Lidingö hade fått 40 mm. Ni får dela med er lite till oss på Gotland, för här behövs det storligen. 😉
   Kram

 4. Gigi skriver:

  Vilken trivsam midsommarafton du hade. Midsommarstången i Sicilienrabatten var en riktigt rolig ídé, likosm blommorna i den gamla cykelkärran. Vi hade en cykelkärra på sommarstället, så bilden gjorde mig lite nostalgisk.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

Kommentarer inaktiverade.