Mig äger ingen…

…filmen efter Åsa Linderborgs bok med samma namn satt jag och såg igår kväll. Det är en fantastisk film med en otrolig rollprestation av Mikael Persbrandt, men den gav mig en sömnlös natt.


Jag har inte läst boken, men tror att jag måste göra det för att på något sätt kunna komma underfund med hur mamman kunde lämna sin 4-åriga dotter kvar, när hon lämnar sin alkoholiserade man. Han älskar sin dotter och filmen visar vilken kärleksfull relation de har, men också hur ett barn får skapa sig olika vardagsstrategier för att klara av att leva med en förälder som alkoholen har i sitt grepp.

Jag är ännu väldigt arg på mamman!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Film och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Mig äger ingen…

 1. Hejsan Ingrid !

  Oj, den äör nog sorglig att läsa.För allt som har med den hemska sjukdomen att
  göra är så olyckligt.Önskade så jag kommit ur eller aldrig in i den.

  Önskade jag klarade av att läsa som jag gjorde förr.
  Men synen är för dålig.Har massor av olästa pocketböcker
  o annat i hyllan.

  Ser hellre filmen då.

  Kram Majsan Mi

  • Ingrid skriver:

   Det är en stor gåva att kunna sätta sig och läsa en bok. Du får gå på biblan och låna böcker med stor stil. Pocketböckerna är ju ofta så väldigt ”småstilade”.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Boken var mycket läsvärd på alla vis och nog väckte den många funderingar. Filmen har jag inte sett än. Tyvärr är det inte helt ovanligt med föräldrar med alkoholproblem men att lämna dottern…

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har personlig erfarenhet av hur det kan vara att leva en en förälder med alkoholproblem, så det är kanske därför det här tog mig så hårt.
   Kram

 3. Är det en skådis jag gillar så är det Persbrandt! Ja, inte bara som skådis – som man också!! Han har ett otroligt kvinnotycke och så är han ju lite ”farlig” och därför extra spännande för oss vanliga dödliga. 😉
  Jag och två väninnor var vid Sysne fiskbod hos Sten & Monica och käkade lunch. Vi satt vid en träbänk och diskuterade Persbrandt. Livligt och högjutt! Vi var två stycken som tyckte han var Sveriges snyggaste karl och så var det en som tyckte han var hemsk. 🙄
  Rätt var det var så reste sig en ung tjej som satt med sin man och en barnvagn precis runt hörnan och avslutade vår diskussion. Hon sa; Det är inget att diskutera, han är VÄRLDENS sexigaste! Sen gick tillbaka till sin gubbe och unge!! 😆
  Gissa om vi skrattade och vi som gillar Persbrandt var tvungna att gå fram till bordet och tacka tjejen. Den 3:e väninnan däremot såg så där lagom trakterad ut och gick direkt tillbaka till bilen.
  Men ämnet i filmen är hemskt, att ha en alkoholist i familjen kan inte vara kul. Gubben och jag har klarat oss – men det fanns ju andra i släkten. Usch!
  KRAM
  badnymfen Susie

  • Ingrid skriver:

   Det var ett handfast fruntimmer! Hon satte punkt för diskussionen förstår jag.

   Kan tänka mig att det har badats idag. Här blev väldigt varmt ett tag på eftermiddagen.
   Kram på dig badnymfen!

 4. ulla laiho skriver:

  Har inte läst eller sett … bara tanken gör att hjärtat kramas ihop i bröstet. Min dotter är över fyrtio och hon är mitt allt – för att inte tala om mina barnbarn.

  • Ingrid skriver:

   Det här är ju en sann historia och boken skildrar Åsa Linderborgs egen barndom, men filmen överensstämmer inte med boken och hon är inte helt nöjd med filmmanuset har jag läst någonstans.
   Visst är barnen och barnbarnen det bästa man har och dem vill man allt gott. Mamma kommer man att vara tills man dör…..

Kommentarer inaktiverade.