Mina Vårdkontakter

Jag gillar att beställa tider och annat via Mina Vårdkontakter, i stället för att först ringa och boka tid för ett samtal för att få boka en tid. Det är i och för sig ett ganska smidigt system jämfört med att själv ringa och försöka komma fram i telefonköerna, men allt detta slipper man när man bokar via datorn och dessutom har man skriftligt bekräftelse på vad man bestämt med dem. Idag hade jag verkligen nytta av just den finessen.

För cirka en månad sedan kontaktade jag vårdcentralen via Mina Vårdkontakter för att boka en tid för årskontroll. Mina recept var utgångna och skulle förnyas och då tänkte jag att det kanske var lika bra att få ta lite prover och få kollat att allt stod rätt till. När jag fick svaret hade jag fått tid vid en helt okänd läkare och ett datum långt fram i tiden, nämligen idag. Jag kände att jag inte orkade med ett hyrläkarbesök till, för det förra var totalt värdelöst, så jag avbokade det och beställde bara nya recept. Jag fick en bekräftelse på att jag bokat av och ett par dagar senare var recepten uppdaterade.

Jag satt i godan ro ute i solskenet på terrassen idag när telefonen ringde. Okänd stod det på displayen? Det var en sköterska från vårdcentralen som undrade var jag höll hus.

Du har ju tid för ett läkarbesök och skulle vara här nu!

Jag förklarade att jag bokat av besöket och hon lät lite tveksam till trovärdigheten i mitt påstående, men sa till slut att det var ok och att någon måste ha missat avbokningen. Jag blev lite konfunderad och började fundera på om jag verkligen fått någon bekräftelse på avbokningen, så jag satte på datorn och loggande in på Mina Vårdkontakter och hittade bekräftelsen på att besöket var avbokat. För säkerhets skull skrev jag ut den och senare idag var jag och lämnade in utskriften i receptionen. Man vill ju inte få betala 300:- för ett missat besök, eller bli misstänkt för att ha försökt slingra mig undan avgiften genom att ljuga. 😉

När jag ändå var på gång tog jag bilen och åkte och köpte plantor till mammas o pappas grav på Klinte kyrkogård och så var jag och planterade dem. Det är ju Mors dag på söndag och även om penséerna är vackra så var påskliljorna helt utblommade där också.

Tant Lina fick några isbegonior i år också.

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Klintehamn, Tänkt. Bokmärk permalänken.

24 svar på Mina Vårdkontakter

 1. Margaretha skriver:

  Det är ju så att man faktiskt litar på det man skrivit på nätet och förväntar sig inte att det ska sitta någon på andra änden och manuellt ta hand om det som det verkade här.
  Men, man kan aldrig vara säker på någonting egentligen. Tur att du hade en bekräftelse i alla fall.
  Kram Margaretha 🙂

 2. Znogge skriver:

  Det gjorde du helt rätt i! När man vet med sig att man har avbokat vill man inte bli misstänkt för att vara den som gjort fel.

  Så vackert det blev vid gravarna. Jag satte ett par pelargoner vid pappas grav förra veckan. Det var så tom där då…

  Kram

 3. Gunnar skriver:

  Bokning via nätet låter så bra tycker jag men när jag provade blev det fel så jag litar inte riktigt på systemet ännu. Vad fint du har pyntat på gravarna!

  • Ingrid skriver:

   Jag har använt det i flera år och det har alltid fungerat, men det sitter ju någon som ska hantera det man knappar in och alla kan göra fel…..

 4. Elisabeth skriver:

  Det är bekvämt med datahantering. Gäller bara att motparten kan läsa av. Elisabeth

 5. Geddfish skriver:

  Så fint du gjort vid gravarna!
  Och vad bra att du hade kvitto!
  För mig var det annorlunda. När jag var hos distriktssköterskan för nästan en månad sedan med koll av mina ögonlock beställde jag via henne en tid för mitt blodtryck, nu efter donationen. Besöket var idag, jag hade lapp på detta datum och klockslag, men idag fanns jag inte med i deras system! Det visade sig att jag fanns som i morgon! Visst blir man trött… men jag fick mitt uträttat idag ändå.
  Nu får vi ha en fortsatt bra dag, Kyligt, brrr, ska cykla iväg senare.
  Kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Alla kan göra fel och jag har varit ute för att sitta vid tandläkaren och vänta utan att bli uppropad. När jag till sist sa till, fanns det ingen bokning, men som tur var hade jag kallelsen som jag fått från dem med mig, så de fick klämma in mig i alla fall.
   Kram

 6. Kraka skriver:

  Isbegonior är verkligen behändiga att ha på gravarna. de ”plockar” sig själv och behöver ingen skötsel som många andra blommor. Bra när man inte bor nära gravarna.

  Ska nog försöka komma till skott och skaffa Mina vårdkontakter. Just det där med att äga bevisbördan kan vara en knepighet i dagens samhälle…

  Ha en fortsatt bra måndag!
  Kram

 7. Vackra blommor, och rogivande att pyssla lite vid våra käras gravar <3

 8. Viola skriver:

  Ja, det är bekvämt att använda datorn för beställning till läkare. Men det är inte alltid det klaffar, jag har råkat ut för samma sak som du.Jag har verkligen tur som har haft samma läkare i sju år. Hoppas att han stannar kvar.
  Fint du gjort vid gravarna. När jag var på min sons grav för några veckor sedan såg jag många gravar som såg skräpiga ut. Inte några gamla gravar utan bara några år. Men det är klart att många flyttar och har inte möjlighet att se till graven. Men man kan få hjälp. fast det kostar
  Ha det bra.
  Kram Viola

  • Ingrid skriver:

   Jag är glad övet att jag bor som jag gör och kan besöka gravarna med jämna mellanrum och se till att där är snyggt.
   Ha det så gott själv!
   Kram

 9. Anna/notonmusic skriver:

  Heja dig! Känns jättebra att kunna göra som du gjorde, när nu allt ska ske via datorn! Vi sjunger ofta med körerna på kyrkogården på mors dag. Det brukar vara fint, men just i år blir det inte av. Många saknar det.

  • Ingrid skriver:

   I Fröjel sjunger alltid Klinte/Fröjel kyrkokör från kyrktrappan på Kristi Himmelsfärds dag. Det är en vacker tradition som lockar många till kyrkan den dagen.
   Kram

 10. Astrid skriver:

  Vårdkontakten är bra. Ibland brukar jag skriva till min läkare om de problem jag har. När jag pratar så blir jag plötsligt mycket friskare och säger inte allt eller glömmer
  Vackra foton du visar

  • Ingrid skriver:

   Det är lätt gjort att man i glädjen över att få träffa en läkare totalt glömmer bort sånt som man gått hemma och funderat över, så det är nog klokt att skriva ner det.
   Kram

 11. Helena skriver:

  Vilket smidigt system. Här blir man gråhårig när man försöker boka något…

 12. Ulla Anderstedt skriver:

  Här i Sollentuna (Stockholm) har jag haft samma läkare sedan jag flyttade hit för 8 år sedan. Sedan 2-3 veckor har jag via Mina vårdkontakter haft kontakt flera ggr med henne. Först förnyade jag ett par recept o frågade samtidigt om de biverkningar en medicin ev kunde ge (hade på eget bevåg sluta med den, det var värkmedicin). Hon svarade via mail på MVK, jag gjorde ytterligare en förfrågan, varpå hon ringde upp. Alla de biverkninar som fanns enl FASS hade jag och vi samrådde om hur jag skulle göra kommande vecka. Jag ska i slutet på den här veckan berätta för henne, om det går. Ev ska jag då få en muskelavslappande (mot punktvärk i ichiasnerven) och den sortens värk. Plåstret ska generellt ta bort den värk jag har på grund av Sjögrens och nu har jag klarat tre veckor med enbart plåster och dagliga intag av Alvedon forte. Fy vilken berättelse 👿 men nu kommer jag till varför jag berättar det. Jag har vilat på bloggen, har haft abstinensbesvär och inte svarat så mycket på kommentarer o dyl. Värken är också generellt större, men med ACT-metoden och avslappningsövningar ska det gå bra. Mår mycket bättre och vi firade mitt 21-årige barnbarn som var hemma från Norge. Han kommer hem till sommaren o börjar studera i höst i Uppsala eller Lund. Skriver fortf inte så mytcket privat på min bloigg, men läser med nöje dina inlägg, som är helt fantastiska och idag med alla dessa vackra blommor. Förlåt det långa inlägget, men jag vill gärna ha kontakten kvar med Dig. Ha det gott i solstolen! 8)

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att du har fått en så bra kontakt med din läkare och hoppas att du kommer att må ändå bättre. Att du inte orkat med bloggen förstår jag mer än väl och jag vet ju också att du håller inne med dina privata tankar där.
   Visst ska vi hålla kontakten Ulla!
   Varm kram!

Kommentarer inaktiverade.