Minnen från sen svunnen tid


Den här Klintealmackan har man gett ut i många år och när jag satt och tittade i högen som ligger sparade i min låda, dök den här upp. Det är den äldsta jag har och sedan har jag samtliga till och med 2010. Jag har tyckt att det varit roligt att samla på dem, för där finns massor av gamla foton från Klintehamn. Bilden på framsidan av den här föreställer ”Kondis” med sin uteservering. Uteserveringen byggdes i början på 50-talet och fanns kvar till 1973 då hela huset revs tillsammans med flera på den delen av Donnersgatan. Nu finns där två nya hus, ICA-butiken och huset där Swedbank och restaurang Max Morgan ligger.

”Kondis” har funnits sedan jag var barn och var ett av de ställen jag extrajobbade på på kvällar, helger och lov. Det var ett av den gamla sortens kaféer där kaffet serverades i kanna och kakor och bakelser bar man ut till kunderna på en bricka, som de sedan fick välja ifrån.

Den som vill dricka kaffe och äta en bakelse i Klintehamn idag får söka sig till ”Bullboden”, som drivs av Hassela.

På ”Kondis” fanns också en jukebox där man fick lägga i 25 öre för att få höra en låt. En period jobbade jag tillsammans med en som hette Dagny. Gissa om den här skivan spelades ofta när hon jobbade. Det tyckte killarna var jätteroligt, men Dagny blev nog ganska trött på låten.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.